CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

July 2019

Tisdag 23/7

Hejsan bloggen! 

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt efter att ha varit och storhandlat.

 

Den senaste veckan har jag kört en del, har bla. varit ute på motorvägen, och igår hade jag en simulerad uppkörning. Körläraren sa vart jag skulle köra, och när vi hade kört en slinga så stannade vi så berättade hon vad hon tyckte, vad jag skulle tänka på och så. Det gick ganska bra tycker jag, men det är mycket småsaker nu som jag skall rätta till. Det jobbigaste med den lektionen var att jag inte kunde fråga något, så problemet blev istället att när vi stannade så hade jag glömt de frågorna som jag hade. Imorgon har jag en körlektion igen och då skall vi bla. gå igenom säkerhetskontrollen igen, och sedan köra lite blandat.

 

I helgen var älsklingen och jag ute hos hans föräldrar. Det var väldigt härligt och trevligt. Under lördagen satt vi ute på altanen i flera timmar, det var verkligen superhärligt, och under kvällen var vi och åt på Isbolaget, och sedan tog vi oss en liten promenad i hamnen, supermysigt!

 

Nu har äntligen Jesper semester, och till helgen har vi pratat om att åka till Köpenhamn, men nu varnar de ju för höga temperaturer i typ en vecka, så då känns det inte så lockande att gå runt i en storstad och sedan sitta på ett tåg i flera timmar, så vi får se lite vad vi hittar på. Den här semestern blir ju ganska hoppig med tanke på att jag håller på med körkortet, men nästa år får vi se till att få en bättre semester, och det borde det ju bli med tanke på att jag då kommer ha körkort, och då kan vi göra utflykter med bil.

 

Under en kväll förra veckan fick vi äntligen fixat våra cyklar också, så vi tog oss en liten cykeltur den kvällen, men den blev ganska kort då klockan var mycket, men det var väldigt härligt att cykla igen. Vi får se om jag tar en liten tur ikväll också.

 

//CarroEllen

 

 

Lördag 13/7

Hejsan bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt. Idag har jag varit ute och kört i typ 2 timmar, och så har mamma och jag varit i Tumlehed ett par timmar. Det var väldigt härligt att sitta där ute i solen en stund, det var liksom lagom varmt för det, men för kallt för oss att bada.

 

Början av denna veckan hade jag fullt upp. I måndags råkade jag boka upp mig på två dubbellektioner på körskolan. Det är nämligen så att dagen innan man har lektion så får man ett sms kl 13, vilket också då innebär att efter kl 13 den dagen (dagen innan körningen) så kan man inte avboka sin lektion. När jag fick det smset i söndags så gick jag in och kollade om det möjligtvis fanns någon som hade avbokat en dubbellektion tidigare under dagen (jag skulle köra 17:10-19:05), och det fanns det. Så min tanke då var att jag skulle byta den lektionen som jag hade under eftermiddagen till den tidigare på dagen. Sagt och gjort så bokade jag den dubbellektionen, men något jag missade var ju att klockan var efter 13 så jag kunde inte avboka. Jag ringde körskolan på måndag förmiddag men det gick inte att avboka. Så ja, i måndags körde jag 13-14:55 och 17:10-19:05. Det var ändå väldigt härligt att jag hade två timmar emellan lektionerna så jag kunde vila lite emellan. Det kändes faktiskt ganska härligt att köra så mycket ändå, jag trodde först inte att jag skulle orka det, men det gjorde jag. Andra lektionen gick dessutom bättre än första, så det var väldigt härligt, men jag var ganska trött under kvällen.

 

Under tisdag förmiddag var jag ute och körde lite igen, men denna gång med Thomas. Vi körde runt i Torslanda bara, ner till Björlanda kile småbåtshamn och runt lite där.

 

I onsdags var jag i stan och lunchade med Lisa, det var trevligt.

Torsdagen och fredagen hade jag två ganska sega dagar här hemma. Jag satt och pluggade och städade lite här hemma bara, men i fredags smet älsklingen tidigare från jobbet, så under kvällen tog vi oss en härlig liten promenad med ett stopp vid dammen där det är väldigt härligt att bara sitta en stund och titta, innan vi tog en liten tur på maxi för att handla vattenmelon och färsk ananas. Det är två saker som i alla fall Jesper äter mycket här hemma nu, det är ganska billigt just nu så det är därför.

 

Ikväll blir det nog ganska lugnt, kanske orkar fixa cyklarna senare, men just nu känner jag mig ganska trött efter dagens körning och solning. Middagen ikväll blir en god sallad som jag gjorde tidigare i veckan med sallad, spenat, fetaost, soltorkade tomater, gurka, majs och champinjoner, och så skall jag ha lax till och Jesper korv.

 

Flera av er har tidigare år hört att jag har pratat om att jag någon gång hade velat cykla till Brevika ända hemifrån, men de flesta som jag har frågat om de har velat följa med har bara tyckt att det varit en konstig idé, så de senaste åren har jag lagt ner det. Tidigare i veckan fastnade jag framför ett klipp på youtube där två personer cyklade från Göteborg till Köpenhamn, med färjan över från Helsingborg tror jag att det var, och då kom jag och tänka på det igen. Det verkade vara så himla mysigt och trevligt att cykla så. Jag har ju alltid älskat att cykla, när jag gick på högstadiet så cyklade jag i till skolan varje dag några km i ur och skur, men de senaste åren har jag tappat det väldigt mycket. Jag har inte alls cyklat mycket vilket mestadels beror på att det är svårt att cykla med Jesper då han cyklar så himla snabbt och menar på att han inte kan cykla långsammare, och cykla själv tycker jag inte är så roligt, så det har inte blivit av så mycket tyvärr. Men igår satt jag och googlade en del på hur man hade kunnat cykla och så. Vi hade behövt tajma in det så att någon annan skulle åka dit med bil samtidigt typ för att få med oss mer grejer, man vill ju cykla med så lite saker som möjligt. Och så hade jag behövt träna betydligt mer innan, så det blir inte i år, kanske nästa år eller året därpå, vi får se lite, behöver få med mig någon på det också.  Men min tanke är då att man cyklar över Trollhättan och Vänersborg istället (det är inte den vägen vi åker med bil) då det verkar betydligt mysigare att cykla den vägen. Sedan såg jag också att det finns en camping i Vänersborg som verkar vara väldigt mysig, och när jag kollade hur lång tid det skulle ta dit  så kollade jag från Kungälv, och därifrån skulle det bara ta ca 4 timmar vilket ändå känns helt rimligt. Men ja som sagt var, vi får se någon gång i framtiden om det blir aktuellt, garanterat inte i år i alla fall.

 

Nu kommer nog Jesper hem snart från handlingen så då är det dags att börja med middagen.

 

Hoppas att ni också har haft en bra dag =)

 

//CarroEllen

 

 

 

Några dagar i älskade Brevika

Hejsan bloggen!

 

Nu har jag kommit hem igen efter 4 härliga, trevliga och mysiga dagar i Brevika.

I tisdags åkte Malin och jag dit, och under kvällen hade Linnea och Anders lagat mat. Det blev grillat kött med sparris, champinjoner och potatis har jag för mig, och det var verkligen supergott. Vi satt ute och åt den kvällen så det var verkligen jättemysigt. Lille Lukas var med också, men tyvärr hade vi inga vantar till honom så han fick ett par små tofflor på händerna istället, fast det tyckte han inte direkt om så de åkte av ganska snabbt.

 

I onsdags var vi ute på ett par skogspromenader och hittade lite kantareller. Det kändes så himla härligt att vara där igen och få gå skogspromenader, har verkligen saknat det.

Den kvällen stod Malin och jag för middagen. Det blev skink- och grönsakspanna, och bärpaj till efterrätt, supergott.

 

I torsdags var det ganska tråkigt väder så vi var inne nästan hela dagen. Vi hörde åska ett par gånger också, och sista gången kändes det typ som att det skångrade i hela huset och så kom blixten och mullret nästan samtidigt. Det var lite läskigt, men åskan däruppe vet vi sedan tidigare att den är betydligt värre än här hemma.

Under tidiga kvällen hade det klarnat upp en del så Malin och jag gick ut på en skogspromenad. Jag har ju tidigare berättat om ett övergivet torp som ligger där i närheten som jag var och kollade på nästan varje år förr, men nu är det flera år sedan jag var där sist, så under kvällen gick Malin och jag dit för att se hur det såg ut idag. Och ja, det är verkligen inte mycket kvar av det nu, känns ganska overkligt att jag har varit med inne i det när jag var liten. Bild kommer längre ner. Vi gick också förbi ett övergivet gammalt skjul som det står något redskap i, eller ja, skjulet hade rasat helt nu sedan jag såg det sist, så nu var det bara det där redskapet, vet dock inte vad det kan ha varit, kanske något till en traktor eller nåt. Vi plockade en hel del smultron också, det finns det gott om nu, och de var supergoda.

 

Igår hade vi fullt upp under förmiddagen innan Malin och jag skulle åka hemåt. Jag övningskörde en del, backade runt höbalar som stod på åkern. Jag fick också passa Lukas när de andra körde ett träningspass innan det var dags att åka. Jag körde till Bengtsfors, och det gick bra, men jag kände mig ganska stressad då jag fick ganska bråttom innan vi skulle åka.

Väl i Bengtsfors fick Malin och jag typ springa till bussen, men bussresan till Uddevalla gick bra. Även tåget var i tid i Uddevalla, och när vi hade åkt en bit så sa jag "denna resan har ju gått bra, än så länge" Detta är ju något som jag egentligen vet att man inte skall säga. När vi var strax före Backaplan, 5 min innan Göteborgs central så gör tåget en egen nödbromsning. Det visade sig vara kompressorn som typ blev överhettad vilket gjorde att det bromsade själv. Det som var väldigt skönt var att de informerade oss hela tiden om vad som hände, och hur de skulle gå tillväga. Första lösningen var att vänta ca 20 min på att kompressorn skulle svalna, vanligtvis tar det tydligen ungefär den tiden. Efter 20 min ropade de ut igen att vi troligtvis snart kunde åka vidare. När vi hade stått still i ca 40 min så sa de att kompressorn inte ville svalna tillräckligt så nödlösning nr 2 var att vi skulle bli ihopkopplade med ett tåg framför oss som skulle bogsera in oss till centralen, så länge nödbromsen släppte. När ytterligare en liten stund hade gått så hade kompressorn svalnat tillräckligt, och de hade lyckats lossa bromsarna, så då kunde vi en stund senare åka vidare själva efter att tåget framför oss hade flyttat på sig. Så vi stod still i 1 timme och 10 min. När jag kom hem igår hade jag varit på resande fot i 5 timmar och 40 min, gissa om jag var trött när jag kom hem...

Det är blandade känslor att ha kommit hem igen trots att jag bara varit borta i 4 dagar.  Det var härligt att komma hem till Jesper, sin egna säng och få dricka bubbelvatten igen. Jag tycker nämligen inte om vattnet i kranen i Brevika, så jag brukar alltid köpa med mig flera flaskor bubbelvatten dit, men den här gången hade jag glömt det. Men egentligen hade jag velat vara kvar där några fler dagar, men ändå inte. Ingenting slår sin egna säng, och så saknade jag såklart älsklingen också. Men nästa eller nästnästa gång vi åker dit så hoppas jag verkligen att vi kan köra dit själva.

 

Så ja, kortfattat så har vi haft några fantastiska dagar med flera skogspromenader, god mat och bebismys med lille Lukas. Tack <3

 

Lukas med tofflor på händerna och jag första kvällen.

Kantisarna som vi plockade.

Efterrätt som Malin och jag gjorde en av kvällarna, digestivekex, yoghurt och smultron.

 

 

Det lilla som är kvar av torpet.

Det gamla skjulet.

 

 

//CarroEllen