CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

March 2013

Sälen

God morgon bloggen!

Ja nu vaknade jag upp hemma i Torslanda igen efter att ha varit en vecka i Sälen. Vi har haft det väldigt bra, både vädret och skidåkningen kunde inte ha varit bättre.


I onsdags åkte Malin och jag hundspann i två timmar. Det var väldigt mysigt. Alla vovvarna var så söta och glada och älskade att bli klappade. Både Malin och jag hittade varsin favorit, dock kommer jag inte ihåg vad min hette, minns bara att han hade ett dubbelnamn. Det är helt klart något ni borde testa på =)


Sista dagen var vädret sådär likaså skidåkningen. Det var ganska kallt, vi frös när vi åkte, det var molnigt och väldigt mycket folk i liftarna. Ja den dagen var en sådan dag som det var kö till de liftarna som det typ aldrig har varit kö till när vi har varit där de andra åren. Så den dagen valde vi att inte åka så mycket, vi var även väldigt trötta. Dagen innan hade vi nämligen åkt hela 36 åk, vi ville slå vårat rekord som var 27 för den veckan, och det lyckades vi ju med, vi ville även ta igen de åk som vi missade från onsdagen.

När vi hade ätit vår vanliga lunch som vi har ätit varje dag i en vecka, Malin har ätit renskav och jag köttfärssås, så bestämde vi oss för att ta transportliften bort till Tandådalen där Malins föräldrar hade ställt bilen. När vi kommer till den liften så var det väldigt lång kö. För er som inte vet det så är det en knapplift så det går ju inte direkt fort. Nästan just när vi ställde oss i kön så stannade liften. Den stod still ett antal minuter. Under de minutrarna hann kön bli betydligt längre. Vi förstod inte varför det var så himla lång kö till den liften, eller vi hade ju läst något om att det skulle vara något uppträdande i Tandå men vi hade totalt missat att det var något sådant stort. När liften startade igen och kön bara blev längre så sa jag till Malin att nu kommer det snart skotrar så man kan tolka. Och just precis, efter bara ett par minuter så kom det två stycken, just när vi hade gått på liften.

För två årsen fick vi tolka efter skoter då det också var sådan lång kö till samma lift, men vi var överens om att det gör vi aldrig om. Den gången vi gjorde det så åkte vi typ i skogen, det var massor av saker som stack upp och väldigt jobbigt att hålla sig kvar i snöret, så vi höll oss till liften. Den liften är ju uppdelad i tre olika. I fredags körde bara skotrarna en lift och lämnade alla vid nästa. Då sa jag samma sak till Malin igen, att nu kommer det snart fler skotrar, och rätt vad det är så kommer det tre stycken. Vi valde fortfarande att hålla oss till liften, för när väl skotrarna kom så gick ju typ alla ur kön till liften. När vi kom till den sista liften som typ bara är upp för en backe i Tandå så var det hur lång kö som helst till den. Kön ringlade sig under den andra liften så där stod en person och tog liften för att ingen skulle få den i huvudet. Just när vi ställde oss i kön till sista liften så stannade den. Den stod still i säkert 10-15 min. Så vi valde att gå den sista biten.

Väl däruppe så såg vi en scen och hur mycket folk som helst. Det visade sig att det var världens största utomhusafterski just då. Så det förklarade ju varför det var så himla mycket folk. Vi lyckades tyvärr komma när uppträdandena var slut. Men vi stod där en stund ändå. Malin smsade sina föräldrar för att höra var de var någonstans, de åkte längd hela dagen. Hon skrev att vi var i Tandå nu och att det var kaos där. När vi träffade hennes föräldrar lite senare så fick vi alla oss ett gott skratt, hon hade inte skrivit att det var kaos, utan att det var koas, haha herregud vad vi skrattade åt det.

Ne någon mer skidåkning blev det inte den dagen. Sista åket vi gjorde var då innan vi tog transportliften.


Den kvällen började vi packa och vi lade oss tidigt, i alla fall Malin och jag som var så trötta hela dagen.


Tack Malin och alla andra som var med för en väldigt trevlig och härlig vecka med underbar skidåkning! =)Första kvällen när vi tog en liten promenad 

Hundspannet


   

En kväll var vi och åt på Lammet och Grisen


Ne nu är det dags att gå upp och äta frukost.


//CarroEllen

Lördag

Godkväll bloggen!


Nu är jag ute hos älsklingen och gör typ ingenting. Idag har vi faktiskt inte heller typ gjort någonting, vi har suttit vid datorerna mer eller mindre hela dagen trots det fina vädret, jag får väl erkänna att det var jag som inte hade någon lust att gå ut...


Imorgon åker vi härifrån redan vid 11 tiden. Jag ska nämligen med mamma och hämta vår bädd/fotpall och bäddmadrassen till soffan som äntligen har kommit =) Och sedan ska mamma med hem och hjälpa oss att fixa lite saker, och jag ska fortsätta packa imorgon. Ja nu är det inte långt kvar tills vi åker till fjällen, vi åker ju om en vecka :D

Det ska bli så himla mysigt, och en hel vecka med bästa Malin <3


Nu är det väl snart dags att sova om man ska orka upp imorgon =)


Ha en fortsatt bra helg alla bloggläsare! =)

//CarroEllen

måndag

God morgon bloggen!
Då var det måndag och en ny vecka som väntar.
I helgen har Jesper och jag varit hundvakt åt lilla Rico, det har varit trevligt.
Igår var vi en sväng i stan och köpte födelsedagspresenter till mamma och Nea, så det satt jag och grejade med igår kväll, hoppas bara att jag får ordentlig ordning på det ikväll, det är nämligen ett pyssel :)

Nu är det inte ens två veckor kvar tills vi åker till fjällen. Det ska bli helt underbart, längtar massor! Så i veckan blir det till att kolla om det är något jag saknar, vilket det inte borde vara, och så blir det till att börja packa till helgen :)

Ha en bra dag!
//CarroEllen

Äntligen!

Godkväll bloggen!

Nu sitter jag i min säng och funderar på att snart sova. Denna dag har vi haft fullt upp här hemma, vi har nämligen varit och hämtat vår nya soffa. Så nu har vi äntligen fler sovplatser. Nu väntar vi bara på en fot/bäddpall också som kommer om två veckor, likaså en bäddmadrass till soffan.


Nu ikväll har Nea varit här en sväng och ätit tacos med oss och pratat lite bara, det var trevligt.

Imorgon får vi se lite vad som händer. Jag har i alla fall sagt att jag ska baka imorgon, tror det blir havrekanelbullar. Sedan behöver vi även tvätta och greja lite. Nu är det ju faktiskt bara tre veckor kvar tills vi åker till Sälen, längtar som tusan! =)


Här kommer en bild på soffan från ikväll och så ska jag sova. God natt! //CarroEllen