CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

November 2021

Första praktikperioden slut

Godkväll bloggen!

 

Ja då var det söndag igen, och imorgon är det dags att gå tillbaka till skolan, eller jag hoppas kunna få vara med på distans. Tyvärr har jag blivit fökyld, och med tanke på de nya restiktionerna så får jag stanna hemma.

 

Ja, som rubriken lyder så var det i fredags sista dagen på praktiken. Det känns väldigt tråkigt, hade gärna varit kvar där längre.

De två första veckorna var ganska röriga då min handledare hade många utvecklingssamtal, så då det blev väldigt lite tid för reflektion tillsammans, men de två senaste veckorna har varit superbra. Jag har fått vara med på ett par möten, varit med och skrivit veckobrev, diskuterat och reflekterat en hel del med min handledare. Jag har också delvis fått ha en egen svensklektion med hjälp av en av mina egenskrivna berättelser. Den lektionen var väldigt uppskattad, de flesta elever blev inspirerade av att skriva mer på sina egna berättelser. Samtidigt ville flera elever ha just min hjälp på samma gång i sitt skrivande, så det var väldigt roligt och trevligt. 

 

Strax innan eleverna slutade för dagen i fredags så hade jag gjort popcorn-strutar till dem som var väldigt uppskattat.

När de slutade för dagen så var det tre tjejer som klamrade sig fast vid mig, de ville inte att jag skulle sluta. Men ja, jag kommer förhoppningsvis och hälsar på där under mitt sportlov då vi startade ett litet samarbete. De skall fortsätta arbeta med min text på olika sätt, bla. genom att några elever skall få göra egna bilder till min berättelse. Det är sedan då tanken att det skall göras till en liten egengjord bok som eleverna i åk 3 skall få varsin av, så då skall jag komma dit och se hur det blev. Så ja, det skall bli väldigt roligt att se hur det blir. Sedan bor de flesta av eleverna i samma område som mig, så vi kommer garanterat att springa på varandra.

När jag lämnade tillbaka min nyckel till rektorn i fredags så fick jag frågan om jag kanske skulle kunna tänka mig att vara vikarie någon gång, så vi skall höras till hösten. Så ja, det var väldigt roligt att få den frågan, det betyder ju att de var väldigt nöjda med mig där, vilket min handledare sa också, superroligt!

 

Tanken var egentligen att lille Lukas för första gången skulle kommit hit i fredags och sovit över här, men tyvärr blev han dålig i fredags så det blev inget av det. Det gjorde ju egentligen ingenting med tanke på att jag blev dålig också, men får hoppas att det blir av någon annan gång, hade varit så mysigt!

 

Igår fick vi städat lite och julpyntat här hemma, så mysigt!
Idag har älsklingen varit och storhandlat så jag fick hämta honom med bilen bara. Annars har jag pluggat lite och älsklingen har under eftermiddagen lagat mat både för idag och imorgon. Ikväll blir det fläskfilé med potatis i ugn och tzatiki, och imorgon fläskfilégryta, mums! Han har även bakat en mjuk pepparkaka, ett måste till advent!

 

Oj vad jag saknar att sitta och skriva blogg kände jag nu. Tyvärr har det ju blivit ovanligt lite av det den här hösten. Det beror egentligen bara på skolan, att det är så mycket där så jag orkar och hinner inte sitta här och skriva och reflektera, något som jag mår väldigt bra av att göra, och tycker är väldigt roligt och härligt. Men ja, nu är det ju bara några veckor kvar innan det är jullov i ett par veckor, längtar verkligen!

 

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt

och alla är så glada att fira få advent

 

 

Ha en fortsatt bra första adventskväll alla bloggläsare!

//CarroEllen

 

 

Lördag 6/11

Halloj bloggen!

 

Ja då var snart detta höstlovet över. Jag har egentligen inte gjort så mycket, läst "Lärarassistentens handbok" en gång till, något som jag redan innan hade bestämt mig för att göra under lovet.

 

Förra lördagen kom Malin hit och stannade till söndagen. Vi tog oss en tur nere på torget, kollade på lite kläder och sådant. Under kvällen gjorde vi tacos och senare satte vi oss och sjöng "Singstar", något som vi gjorde väldigt mycket förr, så det var ganska många år sedan sist. Så ja, vi hade en riktigt trevlig och härlig kväll.

 

I torsdags var en klasskamrat och jag ute på en promenad vilket var väldigt trevligt och mysigt. Vi började i ett naturreservat i Säve, Göddered-Hakered, men det var väldigt blött där så när det var dags för fika så åkte vi ner till Ragnhildsholmens bogruin istället. Den dagen var det helt fantastiskt väder, mestadels sol och helt vindstilla. Så ja, vi satt vid ruinen och fikade och bara patade ett bra tag vilket var väldigt härligt och trevligt. Tack för en trevlig dag!

 

På måndag är det åter dags för praktik igen. Nu har jag ju varit ute på praktik en vecka vilket har varit både rörigt och stressigt, men samtidigt väldigt roligt. Så nu har jag tre veckor kvar där innan det är dags för skola igen. Den skolan som jag är på ligger bara tio minuters promenad här hemifrån, vilket är väldigt härligt.

 

Det känns ganska konstigt att säga att hela höstterminen snart har gått, vart har tiden tagit vägen? När vi kommer tillbaka till skolan igen om tre veckor så är det bara drygt tre veckor kvar innan vi går på jullov, helt galet! Det känns ändå väldigt skönt att vi har en praktikperiod till under våren, för jag känner mig absolut inte redo än att gå ut och jobba.

 

Ja nu är det bara typ 1,5 månad kvar till julafton, så nu har jag börjat kolla lite på julklappar. Jag vet redan nu vad jag skall ge några personer, jag behöver bara fixa/beställa det också. Ni som känner både Jesper och mig väl vet säkert att vi brukar vara tidigt ute med att köpa julklappar, bara för att slippa all stress senare tillsammans med alla andra. I år skall vi däremot inte ha julen här hemma, vilket jag tycker känns ganska skönt. Detta då jag inte slutar skolan förrän den 22 december, och att jag då slipper stressa med massa saker här hemma. Annars tycker ju vi att det är väldigt roligt att ha julen här hemma, att fixa allt inför den. Men om ett par år så kanske det blir en jul på sommarstället ute i skogen istället, om vi har något kök då vill säga. Hoppas och längtar verkligen till den dagen då vi kan ha julen däruppe, det hade varit så himla mysigt!

 

Ikväll kommer Malin hit igen vilket skall bli väldigt roligt och trevligt. Vi skall laga lite god mat, potatis och rotfrukter i ugn, lax och med två olika pesto till, mums! Sedan skall vi åter igen sjunga lite Singstar. Ibland är det ju superoligt göra saker som man gjorde mycket förr, nostalgikick!

 

Avslutar här med en bild från torsdagens promenad i Säve med utsikt över Kungälv:

 

 

Ha en fortsatt bra helg alla bloggläsare!

//CarroEllen