CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

November 2022

Söndag 20/11

Halloj bloggen!

 

Då har ännu en vecka gått, och jag har nu jobbat i tre veckor (borträknat veckan då jag var sjuk samt lovet). På torsdagen i förra veckan, den 10onde, fick jag börja arbeta som resurs i klassen som jag var med i i våras. När eleverna såg mig den morgonen och förstod att jag skulle vara med dem, blev flera av de helt överlyckliga. Det var en lite speciell känsla att se deras reaktion, hur glada de blev när de fick veta att jag skall vara med dem framöver. Det var även en speciell känsla att gå in i en klass och kunna alla namnen redan från början, det gjorde det så mycket lättare att hjälpa var och en.  Så ja, nu har jag följt den klassen i drygt en vecka, vilket har varit väldigt roligt och trevligt. Så ja, tanken nu är att jag skall följa den klassen och vara med som resurs där, vilket känns väldigt härligt. Det känns också väldigt härligt att ha fått en mer fast plats att vara på. Nu slipper jag gå till administrationen varje morgon och fråga var jag skall vara den dagen, och sedan gå in i en klass som jag inte känner över huvudtaget. Det gillade jag inte alls. Jag föredrar en mer fast punkt. Så ja, nu hoppas jag att jag i alla fall får vara med i den klassen till sommaren, så får vi se sedan.

 

Här hemma har det varit ganska lugnt de två senaste helgerna. Jag har varit så trött så jag har inte orkat göra så mycket mer än att greja här hemma och sedan bara ta det lugnt och vila upp mig. Så den här helgen har älsklingen och jag julstädat lite här hemma, varit ute och rastat bilen och storhandlat. Jag saknar faktiskt bilen lite, inte att köra så långt som jag gjorde i våras, men att köra mer än vad jag gör nu. Nu blir det ju bara på helgerna. Men ja, så får det vara nu, det är ändå på somrarna som jag kör som mest.

 

Nästa helg blir det till att julpynta här hemma. Sedan kommer Malin hit, då är tanken att vi skall åka ut till Hönö på julmarknad, vilket skall bli väldigt trevligt och mysigt.

 

Det blev visst ett kort inlägg idag. Men ja, så är det ibland också, känner inte att jag har så mycket mer att skriva om här idag.

 

Ha en fortsatt bra söndag alla bloggläsare!

//CarroEllen

Daimbiskvirutor i långpanna

Halloj bloggen!

 

Här kommer receptet på daimbiskvirutorna som vi bakade till vår födelsedagsfika.

 

24 rutor, 45 minuter plus tid för att svalna och stelna.

 

Ingredienser

 

Bottnen:

500 g mandelmassa (vi tog 400 g då jag inte gillar mandelmassa så mycket)
2 äggvitor
3 msk strösocker

 

Smörkrämen:

125 g ljus choklad
200 g rumsvarmt smör
1 ¾ dl florsocker
1 ½ tsk vaniljsocker
1 äggula
1 dubbeldaim

 

Garnering:

200 g mörk choklad
1 ½ tsk smör
1 dubbeldaim

 

Beskrivning

 

Bottnen:

Sätt ugnen på 175°.
Riv eller smula mandelmassan.

Rör samman med äggvitor och socker till en slät massa.

Tryck ut smeten i en form, ca 22x25 cm, med bakplåtspapper.
Grädda i nedre delen av ugnen i 18–20 minuter. Låt kallna.

 

Smörkrämen:

Smält chokladen.

Låt svalna lite innan den vispas ihop med smör, florsocker, vaniljsocker och äggula.

Hacka daimen och rör i den.

Bred krämen på kakan.

Ställ i kylen.

 

Garneringen:

Hacka och smält chokladen över vattenbad.

Ta skålen från värmen och rör i smöret.

Bred ut i ett jämnt lager över kakan.

Grovhacka daimen och strö över.

Låt kakan stå svalt.

Skär i bitar. 

 

 

//CarroEllen

Bra start på nya jobbet..

God morgon bloggen!

Sitter nu hemma och dricker morgonkaffe och hör hur regnet smattrar mot fönstren, så mysigt!

 

För knappt tre veckor sedan sökte jag ett jobb på den skolan som jag hade praktik på i våras (de ville ju inte anställa en lärarassistent). Tjänsten trodde jag först var som resurs, men sedan visade sig vara både resurs och elevassistent. Men ja, jag sökte tjänsten på fredagen. På måndag morgon ringde skolan och frågade om jag kunde börja direkt. Sagt och gjort, två timmar senare var jag på skolan. Det var då jag fick veta att det även var som elevassistent. Men eftersom det var på skolan som jag vill vara på, samt även som resurs för en hel klass så tackade jag ja till jobbet. Dock har jag hittills bara jobbat en vecka då jag blev sjuk förra veckan, och den här veckan är det lov. Så ja, kanske inte så jättebra start, men det var ganska väntat att jag skulle bli sjuk med tanke på att jag inte har träffat så mycket folk sedan jag slutade skolan i början av juni.

Så ja, äntligen! Efter att ha gått hemma sedan i juni så har jag äntligen fått ett jobb. Visst, det är inte exakt det som jag vill jobba med, men det är på den skolan som jag vill vara på och delvis det som jag vill göra. Så ja, nu får vi hoppas att det blir bra. Det som jag tyckte var lite tråkigt och segt första veckan var att jag skulle med eleverna ut på precis varje rast, vilket jag kände blev väldigt flängigt, samtidigt som jag aldrig fick chansen att hinna prata med lärarna. Jag känner mig nämligen ganska vilsen över vad jag som elevassistent skall göra för just den eleven. Men ja, jag fick tipset att kontakta kuratorn och specialpedagogen för att få lite vägledning, så får vi hoppas att det känns bättre sedan.

När jag hade möte med chefen för att diskutera mitt schema så fick jag igenom att jag får vara med på en lektion i veckan med klassen som jag var med i i våras, så det känns ändå helt okej. Sedan skall jag också hjälpa till på läxläsningen, vilket också känns roligt. Men ja, eftersom jag blev inslängd så är inte mitt schema helt klart än. Jag vet till exempel inte än vad jag skall göra när det inte är några elever kvar på läxläsningen, eller på fredagar när det inte är någon läxläsning. Så ja, vi får väl se när det klarnar lite mer. Denna tjänsten är till sommaren, men de sa att om jag vill fortsätta så får jag göra det. Så med lite  tur så kanske jag kan påverka mina arbetsuppgifter lite mer om det blir fortsättning nästa höst. Det är ju trots allt typ bara en termin kvar.

Så ja, det nya jobbet började med en veckas jobb, en vecka sjuk och en vecka lov. Nu hoppas jag att jag inte blir sjuk igen när jag kommer tillbaka på måndag...

 

Nu till något helt annat. Både Jesper och jag har ju fyllt år i oktober, så vi har haft lite födelsedagsfika här hemma, vilket var väldigt trevligt. Sedan har vi också varit på Arken spa och hotell och ätit brunch, både för att fira Jesper och att jag har fått jobb, vilket också var väldigt trevligt.

 

 

Födelsedagsfikat. Bild 1: En tryffeltoppad kladdkaka dekorerad med rosa pulver. Recept här (klick)

Bild 2: Daimbiskvier. Recept här (klick).

 

Under oktober månad innan jag började jobba gjorde jag inte så mycket på vardagarna. Det blev en del pusslande och en del läsande. När vi var på bokmässan köpte jag nämligen en bok, sedan fick jag även den andra boken i serien i födelsedagspresent. Det var två väldigt intressanta böcker som jag kände igen mig själv väldigt mycket i. De handlar om den introverta personligheten och heter "Introvert- den tysta revolutionen" och "Handbok för introverta" av Linus Jonkman. För min del var de inte bara intressanta för att jag kände igen mig ganska mycket i vad jag läste, utan även för att jag jobbar med barn, och på så sätt kanske kan förstå elever som inte heller säger så mycket på ett bättre sätt. Så till er som jobbar med människor, här har ni boktips!

 

Ne, nu kanske det är dags att fixa lite frukost, eller ja, väldigt sen frukost. Idag blir det pannkakor, mums!

 

Ha en fortsatt bra dag alla bloggläsare!

//CarroEllen