CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

August 2012

Äntligen helg efter konstig dag

Hejsan bloggen!
Ja då var det äntligen fredag igen och jag sitter nu på bussen på väg hem.
Denna dag har varit en aning konstig. Imorse så var det P och jag som jobbade, vi hade en lite större beställning som skulle vara klar halv 9. När klockan var 8 och P gick och öppnade medans jag stod och gjorde några av smörgåsarna så sa jag att bara för att det inte har varit någon 8 rusch på hela veckan så blir det säkert det idag när vi har detta att göra. Och ja mycket riktigt, det blev en 8 rusch och då en aning överfullt på "linenbänken" men ja, vi klarade det och beställningen var klar till halv 9. Sedan började det konstiga. Jag stod och hjälpte några kunder när Coca Cola kommer med massa drickor, jag tänkte direky "men de brukar ju inte komma på fredagar, men ja det är väl någon extra beställning" Just nu har vi lite problem med att få in varor eftersom att det hålls på att bygga om på baksidag, så han fick köra in via linen. Det var väldigt trångt men det gick. När drickan väl var inne och han hade fått ut den "körgrejen" så går det en liten stund och han kommer tillbaka och är väldig stressad och säger att det är fel Subway. Så ja, det var bara för honom att köra ut drickorna igen. När han hade åkt igen så kunde inte P och jag hålla oss för skratt...
Efter det så jobbade vi på och tillslut kom vi ikapp oss och lunchen kunde börja.

Eftermiddagen har väl varit sådär, jag har i stort sett Jobbat själv, J som jag jobbade med då Gjorde typ bara inventering. men ja som sagt var nu är det äntligen fredag eftermiddag och nu väntar en härlig helg med Malin och Jesper. Ikväll blir det tv.

Ha en bra helg!

//Carro

Måndag

God morgon bloggen!

Ja då var det åter måndag igen då.

I helgen har jag varit hos Jesper. Vi har tagit det ganska lugnt, var ute och plockade nypon till mamma i lördags eftermiddag, sedan har vi suttit och spelat wordfeud med varandra haha, ja det spelet är farligt :P


Idag får vi se lite vad som händer, först blir det iaf jobb och sedan har älsklingen lovat att laga mat till Malin och mig i eftermiddag =)


Ne jag vet inte riktigt vad jag ska skriva här mer, hela förra veckan var så himla lugn på jobbet, ena dagen skickade Malin hem mig 40 min tidigare, men ja, jag hoppas verkligen att denna vecka blir mer att göra.


Ne nu ska jag snart gå bort till bussen. Ni får ha en bra dag!

//CarroEllen

Bildbomb från kryssningen

Nu kommer äntligen lite bilder från kryssningen upp här också. Vi har över 800 bilder så det var lite svårt att välja vilka man skulle lägga upp, men här kommer några av de iaf. 

Vinga fyr


 

En väldigt fin solnedgång första kvällen.


 

Vattenfallet "Friaren" i Geirangerfjorden


 

Vattenfallen "De sju systrarna" i Geirangerfjorden.


 

På promenad i lilla "Geiranger" Båten som ni ser en bit ut är den vi åkte med.


 

Lilla "Geiranger"


 

Geirangerfjorden


 

Arion i "Flåm"Litet vattenfall obs att vid vattenfallet står det ett antal får eller något, detta såg vi först när vi hade lagt in bilderna på datorerna.


 

"Bryggen" i Bergen 

"Bryggen" Lägg märke till hur sneda husen är.


 

Sista kvällen mitt under middagen så reste sig först halva restaurangen, alla tog fram sina kameror och kollade ut, Tumlare. Efter en liten stund så reste sig andra halvan också då var de på andra sidan.


 

Jag i fören sista kvällen efter middagen.


 

I "Lysefjorden" Lysefjorden är känd för att ha väldigt branta berg runt sig.


 

Shuffleboard. Detta är ett typiskt fartygsspel som vi spelade en del.


 

"Wintergarden" på båten


 

Arions magnifika dessertbuffé, endast en del av den. Dock var det mesta av det mer att se på än att äta, vissa saker gick inte att skära osv.


 

Varje dag så stod det olika figurer gjorda på grönsaker och rotfrukter i restaurangerna. En kväll visade han som gjorde de hur han gjorde. Det hade varit väldigt roligt att testa att göra en figur i vattenmelon. Ansiktet som är urgröpt ur denna vattenmelon är en av passagerarna.


   

Akterdäck en kväll.Det var en del av alla bilder =)


//CarroEllen

Lördag och ny mobil

Godkväll bloggen!

Ja då var det snart söndag igen då, helgerna går så himla fort =(


I fredags åkte jag ut till älsklingen och åker hem imorgon. Idag har vi tagit det ganska lugnt. Vi var en sväng nere och handlade bara och sedan har jag hjälpt Jesper att städa halva hans hus här. Sedan har vi typ bara suttit vid datorerna/telefonen. I fredags var jag nämligen äntligen och köpte mig en ny telefon, en Xperia mini pro. Jag är väldigt nöjd med den faktiskt. Så nu har jag äntligen abonnemang men jag ska flytta över mitt nummer till den först innan jag börjar använda den riktigt, så får köra med två telefoner nu ett litet tag. Så ja, igår kväll och idag har jag suttit väldigt mycket med den, och jag har hittat ett nytt favoritspel "Ruzzle" Det är verkligen jätteroligt =) Sedan har jag också installerat "Wordfeud" så det ska jag också börja spela, men det blir först när jag har flyttat över numret och börjar använda den riktigt.


Imorgon får vi se vad som händer, troligtvis ta det lugnt, ska ju åka hem imorgon också. Det känns alltid lika tråkigt att åka hem från älsklingen varje söndag, ibland önskar jag att vi hade bott ihop <3


Ne nu ska vi kolla på ytterligare en film, vi kollade på "Beck- Den svaga länken" för en stundsen.

God natt!

//CarroEllen

Lite om hur kryssningen var

Godkväll bloggen!

Ja då var det åter snart onsdag igen och imorgon får vi hoppas att det blir lite mer att göra på jobbet än vad det har varit dessa två dagarna.


Jag har ju inte skrivit om hur vi hade det på kryssningen än så jag tänkte göra det lite kortfattat nu.


Under torsdagen då vi skulle åka så var det lite småkaos under förmiddagen här hemma. Två timmar innan vi skulle åka hemifrån så stod jag i duschen, jag var nästan klar när vattnet försvann. Jag valde att vänta några min för att se om det kom tillbaka, men det gjorde det inte. Jag ringde bostadsbolaget och frågade vad det var för något. Tydligen stod det en skylt i rondellen när man kommer in i detta området att vattnet skulle stängas av, men tydligen hade vår fastighetsskötare fått klart för sig att det inte skulle stängas av just här, men tydligen hade de gjort det ändå.

Då skulle Jesper duscha och vi hade en stor disk som skulle diskas. Lite småtur som vi hade ändå så satte de på vattnet igen 15 min innan vi skulle gå, och då blev det BRÅTTOM.. Jesper slängde sig in i duschen och jag som satt och åt hann inte äta upp allt utan valde att börja diska ist. Trots detta så hann vi precis till bussen ändå.


Väl i Frihamnen så tog Jesper lite kort på båten medans vi väntade på mamma som skulle komma och vinka av oss. När vi stod där bredvid båten och kollade på den så såg den så stor ut, eller den såg lagom stor ut. Men när vi var i Bergen så låg det en väldigt stort kryssningsfartyg bredvid oss och då kände vi oss väldigt små. Den lilla vita båten är "Lilla Arion på bara 118 m"


 


När klockan var 15 så avgick vi från Göteborg och satte kurs mot Norge och Geiranger. Den eftermiddagen var lite småsnurrig, man hittade väldigt dåligt på båten (vilket man gjorde de första dagarna) och så tog det ett par dagar innan man kom in i saker och ting. När man väl vande sig vid saker så kände man verkligen hur bra man faktiskt hade det. Frukosten stod serverad som Jesper och jag åt vid kvart i 9 varje morgon. Det var ägg i olika former, bacon, champinjoner, färsk frukt och melon, smörgåsar, kakor, flingor och lite annat. Lunchen åt vi vid strax efter 12 varje dag, eftermiddagskaffe vid 16 med smörgåsar och kakor, middagen vid 19:30 då alla på båten befann sig i restaurangen då man också skulle vara uppklädd. All mat var betydligt bättre än väntat, dock tycker jag att det iaf var ett par dagar så var inte lunchen någon jätte höjdare, men man åt ändå för man var hungrig. Konstigt nog var man hungrig vid varje mattillfälle, så svalt gjorde man verkligen inte. En sak som var lite jobbigt var att största delen av besättningen kunde ingen svenska, men som tur var (och som det står om deras kryssningar) så var alla dagsprogram och utrop på svenska alt. svenska och engelska. Så det var bra ändå.


Ställerna som vi besökte var Geiranger där det var väldigt fint, det finaste och trevligaste stället tycker jag.

Flåm som var Väldigt litet och en riktig turisthåla men ändå mysigt och Bergen. I Bergen gick vi på "Bryggen" och kollade på alla gamla sneda hus och några mysiga butiker och fiskemarknaden som jag trodde skulle vara större än vad den var. Men ja, vi hade det väldigt bra, jag ville tillbaka endast två dagar efter att vi hade kommit hem. Så ja, vi får väl se om det blir någon mer kryssning nästa år med de igen fast då någon annanstans.


Ja det var en liten beskrivning om hur vi har haft det. Tyvärr är klockan mycket nu och jag måste sova om jag ska orka upp till jobbet imorgon. Jag får lägga upp fler bilder någon annan dag och kanske även skriva mer om de olika ställerna =)


God natt!
//CarroEllen

Äntligen helg igen

Godkväll bloggen!

Ja då var det bara denna dag kvar sedan är det åter helg igen. Denna veckan har gått väldigt fort men det har bara varit gött, jag har nämligen varit väldigt trött hela veckan, har haft svårt att somna på kvällarna trots att jag har varit trött. Men men.


I helgen ska jag ut till älsklingen. Beroende på vädret så kanske vi åker in en sväng till stan och kollar på telefoner båda två, men vi får se.


Nu ska jag snart dra mig bort till krysset. Ni får ha en bra dag! =)

//CarroEllen

Hemma igen och slut på semestern

Godkväll bloggen!

Då var jag åter hemma igen efter en veckas kryssning i Norge och en helg ute hos älsklingen.


Vi har haft det helt underbart verkligen, vill tillbaka nu! Ne nu väntar vi på att nästa års kryssningskatalog ska komma ut så vi bokar till nästa sommar =)


Återkommer någon dag om hur vi har haft det, nu måste jag sova.


God natt!

//CarroEllen