CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

January 2020

Söndag 26/1

Godkväll bloggen!

 

Sitter nu hemma och känner mig helt slut.

Denna veckan har gått väldigt fort, likaså helgen. Igår grejade vi här hemma och storhandlade, och idag har vi varit borta största delen av dagen. Idag fyllde nämligen lille Lukas ett år, helt sjukt att det redan har gått ett år. Så idag har vi varit på kalas hos en superglad liten kille, men han totaldäckade strax innan det var dags för presentöppning, så den fick syrran sköta själv. Av oss fick han en supersöt ljusblå morgonrock som han blev jättefin i.

 

Annars i veckan har det typ varit fullt upp känns det som. Jag har haft en lite större engelskauppgift som jag har gjort, och även en uppgift i svenskan som vi skall ha muntlig redovisning av på fredag.

 

Nu har jag varit feberfri en vecka, men jag är fortfarande inte helt frisk. Hostan finns fortfarande kvar till viss del, likaså lite ont i halsen, men jag mår ju mycket bättre nu, är bara ganska trött, men kanske inte så konstigt efter att ha varit dålig i två veckor. Jag känner mig ändå nöjd med att jag bara var hemma en lektion plus heldag från skolan.

 

Veckan som kommer får vi se lite vad som händer, men det blir till att öva på redovisningen inför fredag, och älsklingen börjar på nytt jobb imorgon så han lär vara ganska trött denna veckan.

 

Ne, jag tror att det blir till att sova tidigt idag, är verkligen helt slut nu.

God natt!

//CarroEllen

Söndag 19/1

Halloj bloggen!

 

Ja då var det söndag igen och denna veckan har varit lugn. Redan förra torsdagen började ju jag känna mig dålig, sedan mådde jag betydligt bättre under söndagen då när vi var ute en liten sväng med bilen för att sedan bli sämre i veckan igen. Så ja, denna veckan har jag tappat rösten, haft riktigt ont i halsen, feber och ordentlig hosta. I torsdags eftermiddag gick jag hem under sista lektionen, då mådde jag inte alls bra. Dagarna innan var jag ändå i skolan, men jag hade ju inte direkt någon energi. Men ja, jag gick hem i torsdags eftermiddag, sedan var jag hemma i fredags. De två dagarna mådde jag inte alls bra, jag har sovit uselt hela veckan också. Jag har ju så svårt att ta det lugnt när jag är hemma och är sjuk, så jag städade lite här hemma under fredagen och fick även pluggat lite. Just nu har vi två lite större skrivarbeten i skolan, ett i Svenskan och ett i Engelskan, så det ena arbetet satt jag lite med.

 

Igår mådde jag betydligt bättre igen, jag var bara ganska trött, kanske inte så konstigt med tanke på att jag hade haft feber till och från i lite ner än en vecka. Igår var älsklingen iväg och spelade större delen av dagen, något som han hade bokat tidigare i veckan, och jag hade ingen lust att sitta hemma själv ännu en dag, så igår åkte jag in till stan några timmar och mötte upp mamma och syrran. Vi fick en mysig och trevlig dag i stan med lite shopping. Jag fick köpt ett par nya mysbyxor, en ny vårjacka på rea, två nya halsdukar och en mössa.

 

Imorse kom det upp ett minne på Facebook om att det var fyra år sedan som snön lamslog Göteborg. Det hade kommit massor av snö under natten så all trafik stod stilla under morgonen. Jag som älskar snö hoppas att det blir så snart igen, så himla mysigt. Visst, det ställer till problem men samtidigt får ju alla ta ett steg tillbaka och inse att vi inte kan styra vädret utan att det bara är att gilla läget.

I år förväntar jag mig dock inte någon snö alls i Göteborg. Partille fick ju pyttelite snö i deccember men det har inte kommit något i Göteborg överhuvudtaget, så vi får väl se om det ens kommer pyttelite snö här denna vintern.

 

Idag mår jag lite bättre men igår kväll började jag få ont i halsen på nytt så jag hoppas inte att jag blir sämre igen, nu är jag bara trött på att vara sjuk. Så ja, idag blir det till att greja lite här hemma, handla lite och ta det lugnt. Älsklingen har gjort sin sista arbetsdag nu, så nu är han ledig en vecka innan han börjar på nytt jobb, så till veckan får han städa lite här hemma också.

 

Hoppas att ni har haft en bra vecka.

 

//CarroEllen

Söndag 12/1

Halloj bloggen!

 

Äntligen kan jag skriva här igen. Jag har tänkt skriva här flera gånger efter nyår men det har bara inte blivit så.

 

Nyårsafton var det väldigt lugnt. Älsklingen och jag åkte in till Stenpiren för att kolla på GPs fyrverkeri kl 17. Vi tog en buss tidigare än vad vi hade kunnat göra, men det var för att jag hade på känn att bussarna inte skulle vara i tid. Och mycket riktigt så var de inte det, de var även knökfulla så det var typ precis att vi kom med. Enligt tidtabell så skulle vi vara på Stenpiren 20 min innan det började, men vi var där 2 min innan det började, så när vi hade hittat en bra plats att stå på så började det 30 sekunder senare. Det var jättefint, men shit vad mycket folk det var där, det hade jag inte väntat mig. Även hemresan var bussen knökfull och så mycket trafik så det tog 20 min mellan Stenpiren och Järnvågen, en väg som i vanliga fall tar ca 3 min. Under kvällen lagade vi trerätters middag. Det blev typ samma som vi åt förra året på nyårsafton. Sparris med parmesan och vitlök till förrätt, potatispuré med kantareller, lax och rödvinssås till huvudrätt och hallon- och nougatmousse till efterrätt, just den nougatmoussen blev inte superbra, men det funkade.

Resten av kvällen satt vi och spelade bingolotto och bara tog det lugnt.

 

Efter nyårsafton hade Jesper och jag en riktigt lugn vecka då vi inte alls gjorde så mycket, vi var mest hemma och tog det lugnt, var iväg på Naturhistoriska museét en dag bara, jag fick också räknat en del matte.

 

I tisdags började skolan igen och älsklingen började också att jobba efter ledigheten. Så ja, denna veckan har vi varit ganska trötta. Jesper började bli förkyld igen någon gång strax efter nyår och i torsdags blev jag dålig igen också. I torsdags kväll hade jag ont i halsen och feber. Under fredag morgon kände jag mig bättre igen men hade inte sovit så mycket under natten eftersom att jag hade såpass ont i halsen, men under lektionen innan lunch började jag känna mig sämre igen, så när jag kom hem runt halv 3 under eftermiddagen så lade jag mig och vilade direkt och då hade också febern kommit tillbaka. Under kvällen skulle vi få låna Thomas (pappa) bil till tisdag så den fick jag köra från Varholmen under kvällen bara.

Igår var jag dålig hela dagen, riktigt ont i halsen och feber, så igår blev det en riktigt lugn dag här hemma. Tanken var att vi egentligen skulle kört en sväng förbi skolan eftersom att jag skall ta bilen till skolan imorgon, och Jesper ville se hur det såg ut där runtomkring nu för tiden, han hade praktik på ett företag där när han gick i skolan. Vi skulle också åkt till några secondhandbutiker men det blev ju då inget med, men det fick vi gjort idag istället när jag mådde lite bättre, eller det blev bara en tur förbi skolan och en liten promenad runt där. Så ja, imorgon blir det till att ta bilen till skolan för första gången, och för första gången åka själv också.

 

Ikväll blir det till att bara ta det lugnt, laga lite mat bara. Jag mår som sagt var bättre idag och har inte haft någon feber, halsen är också bättre, däremot har jag fått en ganska jobbig hosta, men den försvinner väl förhoppningsvis om några dagar.

 

Hoppas att ni har haft en bra vecka.

 

//CarroEllen