CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

June 2019

Söndag 30/6

Hejsan bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt. Denna helgen har varit ganska lugn. Igår grejade Jesper och jag lite här hemma, och idag har vi varit och handlat lite. Idag gjorde vi en väldigt god lunch, pannkakor med jordgubbar, det gäller ju att passa på nu när det finns svenska jordgubbar, de är ju så himla goda.

 

Imorgon är det dags för körlektion igen, och på tisdag åker Malin och jag till Brevika, det skall bli trevligt att hon kommer med denna gång då det är väldigt längesen hon var med där. Syrran med sin lilla familj kommer också vara där, likaså mamma så det skall bli jättetrevligt.  Nu hoppas vi bara på lika bra väder som det varit denna veckan så det blir något bad i sjön också. Jag skall också köra en del däruppe, träna mycket backning och sådant.  Jag kommer hem igen på fredag, så älsklingen får stanna hemma denna gången, men snart har han semester.

 

Just det ja, som flera av er redan vet så har jag ju en väderstation här hemma, och sedan lite mer än 1 år tillbaka tror jag det är så har jag också en regnmätare. Så hela förra sommaren skrev jag upp hur mycket det regnade varje dag , och sedan sammanställde jag det. Under juni 2018 regnade det 40,5 mm här i Torslanda. Såpass mycket kan det regna om det kommer 2-3 rejäla skurar, så det är ju typ ingenting. Och idag kollade jag hur mycket det har regnat här under juni i år, 38,7 mm. Jag trodde verkligen att det hade regnat mer i år, men nix. Så det är ju inte så konstigt att de varnar för bränder nu igen. Och om det fortsätter så här så blir det väl snart grillförbud i år igen.

 

Ne, nu är det kanske dags att förbereda maten för ikväll, färsk lax med potatis och rotfrukter i ugn, med egengjord kall sås, mums!

 

Hoppas att ni också har haft en bra helg.

 

//CarroEllen

 

 

 

 

Fredag 28/6

Hejsan bloggen!

 

Ja då var det redan fredag igen, och snart juli, vart har tiden tagit vägen?!

 

Denna veckan har jag typ haft fullt upp. I måndags hade jag körlektion, den gick sådär. Det var under eftermiddagen så det var en del trafik och då också betydligt mer stressigt än vad det är när jag kör tidigare under dagen. Vi övade mycket på placering vid skymd högerregelskorsning, rödljus, vilka har grönt samtidigt som mig och så. När jag sitter och kollar på det i boken så är det inga problem alls, då kan jag säga direkt vilka som har grönt samtidigt som mig, men när jag väl sitter där i bilen så är det inte alls lika lätt, så det måste jag försöka tänka på nu innan måndag då nästa lektion är.

 

I tisdags eftermiddag/kväll mötte jag upp Jesper i stan. En kompis till honom var i Göteborg så vi träffade henne och hennes systerdotter på Liseberg. Vi hade en trevlig eftermiddag/kväll med middag på Vapiano, tack.

 

I onsdags träffade jag Malin. Vi var först och åt lunch på ett ställe i Haga. Det blev Risotto med kyckling som var jättegott. Efter det tog vi färjan över till Lindholmen och gick vidare till Eriksberg, vi tänkte nämligen gå en guidad tur på Ostindiefararen. Den promenaden är väl egentligen inte så jättelång, men det var så himla varmt så vi fick stanna ett par gånger för att dricka, det var verkligen som att luften stod stilla där. Men ja, det var intressant och spännande att höra histiorier om Ostindiefararen. Jag var och kollade på den med skolan när den höll på att byggas, men det är så längesen. Tack Malin för en trevlig dag.

 

Igår var jag ute och körde en stund med Thomas. Vi körde mot Säve, så det blev lite landsvägskörning. Stadskörningen känner jag mig inte riktigt redo än för att ge mig ut i privat.

Under eftermiddagen grejade jag bara lite här hemma.

 

Idag kommer äntligen syrran med familj till Göteborg igen, så jag tänkte åka och träffa de en liten stund idag.

 

Ne, nu är det dags att gå och göra mig ordning, men först kommer bilder från midsommar:

 

 

 

 

//CarroEllen

Jordgubbstiramisu

Här kommer receptet på jordgubbstiramisun som vi gjorde på midsommarafton. Vi följde inte receptet helt utan vi valde att lägga kakao på toppen då det är så vanlig tiramisu ser ut, toppade med jordgubbar,  citronmeliss och mynta.

 

10 port.

 

500 g marcarpone

5 dl vispgrädde

1 dl strösocker

2 dl koncentrerad flädersaft

1 vaniljstång

2 L jordgubbar

1 dl vatten

200 g savoiardikex

 

1. Lägg mascarpone, grädde, socker och hälften av saften i en bunke. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Tillsätt dem.

2. Vispa med elvisp till en fluffig kräm. Ansa och skiva jordgubbarna. Häll resten av saften i en djup tallrik. Tillsätt 1 dl vatten.

3. Doppa kexen i saften och varva med jordgubbar och kräm i en stor skål eller i portionsglas. Toppa med jordgubbar och garnera med tex jordgubbsblad och blommorna (eller mynta/citronmeliss.)

 

 

 

//CarroEllen

Äntligen internet och tv igen

Hejsan bloggen!

 

Då var jag äntligen tillbaka här igen. Jag hade tänkt skriva här för en vecka sedan, och ytterligare några dagar senare, men under måndag morgonen gick både vårat  internet och tv ner. Detta var pga en uppdatering som började i andra delar av Torslanda i måndags för en vecka sedan, men de skulle inte börja hos oss förrän i tisdags, så något gick väl snett där. Men ja, nu har de varit här och bytt vår mediabox som visade sig vara för gammal för att klara de nya uppdateringarna, så därför har vi varit utan både internet och tv eftersom att det går på samma.

 

Förra veckan var jag ute och körde 3 gånger, en gång med körskolan och 2 med mamma. Körlektionen gick ganska bra. Vi körde nere på Eriksberg där jag hade kört med mamma tidigare, så där kände jag mig ganska lugn. Överlag känner jag mig betydligt lugnare när jag kör med körskolan, antagligen för att de har pedaler på sin sida också. Vi gick också igenom säkerhetskontrollen. Det är ett sådant moment som jag varit lite orolig över, men den känner jag ändå att jag har helt okej koll på nu, så det känns ändå bra.

 

I torsdags åkte vi ut till Jespers föräldrar. Jag åkte ut lite tidigare än älsklingen eftersom att jag inte hade så mycket att göra här hemma utan varken internet eller tv.

På midsommarafton stod Jesper och jag för efterrätten, jordgubbstiramisu. Jag älskar ju vanlig tiramisu men har aldrig tidigare ätit med jordgubbar i. Den blev verkligen supergod, receptet på den kommer lite längre fram, likaså  bilder från midsommarhelgen.Så ja, vi hade en trevlig och härlig helg därute. Under lördagen satt jag ute i solen en stund också vilket var väldigt härligt.

Under lördagskvällen åkte vi hem och fick då vara med om något som vi aldrig varit med om tidigare. När vi skulle gå på färjan så säger däcksman att det bara finns 20 platser, och vi var säkert 50 pers som egentligen skulle med den färjan. Som tur var så stod vi långt fram, så vi kom med, men det var många som inte gjorde det, de fick vänta på nästa färja som skulle gå 30 min senare. Ofta när vi åker ditut så brukar folk stå lite överallt på färjan när det inte finns sittplatser kvar, men antagligen ville de väl att alla skulle ha sittplats denna gången. I vanlig ordning var även då spårvagnen knökfull, men vi lyckades få sittplatser då vi skyndade oss när färjan lade till. Den kvällen somnade vi ganska snabbt både älsklingen och jag, det är alltid lika härligt att sova i sin egna säng, "borta bra, men hemma bäst!"

 

Igår jobbade Jesper en del för han skall försöka ta ledigt från jobbet en dag denna veckan, men vi fick fixat lite här hemma ändå. Vi fick storhandlat och rensat lite ogräs och klippt häcken utanför då bostadsbolaget börjar inspektera uteplatserna i området idag. Jag skulle egentligen kört med mamma igår eftermiddag, men jag kände mig så himla trött och seg så jag orkade inte det.

 

Nu blir det till att ta det lugnt några timmar innan det är dags för körlektion, och idag fortsätter vi på "stad"

 

Och som sagt var, receptet på tiramisun och bilder från helgen kommer senare i veckan när jag har fått fixat det.

 

Hoppas att ni också har haft en bra midsommar.

 

//CarroEllen

Fredag 14/6

Hejsan bloggen!

 

Då var det redan fredag igen, vad härligt.

 

I onsdags hade jag en väldigt trevlig och härlig dag. Under förmiddagen var jag och klippte mig. Eter det var älsklingen och jag och åt lunch i stan, och sedan åkte jag hem till Malin. Vi bakade kladdkaka med noblesse, supergott! Vi satt också bara och pratade massor och när det var uppehåll ute så gick vi till Botaniska och gick runt där. Det var jättetrevligt och mysigt. Tack Malin <3 precis en sådan dag som jag behövde kände jag.

 

Igår grejade jag lite här hemma innan jag åkte iväg och handlade med Thomas. Efter det var vi ute och övningskörde i typ 1,5 timme. Det blev parkering, backning runt hörn, start i backe och säkerhetskontroll, och det gick bra. Nu känner jag verkligen att jag har blivit mer van vid att köra bil, men det är fortfarande många moment kvar, men jag har nästan klarat det svåraste känns det som, nu är det bara övning som gäller. Nästa vecka skall vi troligtvis börja på "stad" vilket jag inte känner mig så taggad över. Jag har ju inte åkt varken buss, spårvagn eller bil i stan så mycket eftersom att jag alltid har bott utanför, så det momentet känns sådär, men det känns ändå bra att det bara är på Hisingen, det tar för lång tid att åka in till stan stan härifrån under en körlektion. Nu längtar jag tills vi börjar med landsväg och motorväg då det är det som jag troligtvis kommer att köra mest, och har även åkt mest, men det kommer efter "stad".

 

Idag skall jag försöka greja lite här hemma, och kanske försöka plugga lite, göra något sluttest i teorin. Ikväll blir det supergod mat, potatis med rotfrukter i ugn med lax och ruccolapesto, mums!

Imorgon skall jag ut och köra med mamma, och så kanske det blir en tur till stan för att kolla på skor till mig.

 

Här kommer lite bilder från i onsdags:

 

 

 

Hoppas att ni får en riktigt bra helg alla bloggläsare! =)

//CarroEllen

Tisdag 11/6

Hejsan bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt, hade svårt att somna inatt så vaknade runt 10 imorse.

 

Helgen som var hade vi det jättetrevligt. Syrran kom till Göteborg med sin lilla familj i fredags. Den dagen var mamma och jag ute och övningskörde lite vilket gick ganska bra, det var en del trafik några av vägarna som vi körde på vilket jag inte är så van vid, så sista vägen hem fick mamma köra för då var jag helt slut.

Under eftermiddagen kom älsklingen till mamma också, och ytterligare lite senare kom syrran. Mamma och jag hade redan förberett maten för kvällen, så det skulle bara tillagas vilket var väldigt härligt. Det blev grillat som var supergott.

 

I lördags var mamma och jag ute och övningskörde en liten stund, vi var nere i Lilleby och tränade på parkering och backning runt hörn.

Lite senare kom syrran för att hjälpa mig att plantera och rensa ogräs på vår lilla plätt utanför, så nu är det fint där igen. Tack för en trevlig helg <3

 

I söndags gjorde Jesper och jag inte så mycket, grejade lite hemma bara.

 

Igår grejade jag lite här hemma innan det var dags för körlektion under sena eftermiddagen. Igår kunde även mamma följa med på den lektionen vilket kändes bra, så nu vet hon också lite hur vi gör där och så. Den lektionen gick i alla fall bra, betydligt bättre än gången innan. Vi tränade på lite av varje, bla. backning runt hörn och olika parkeringar. Backparkeringen lyckades jag med på första försöket vilket jag blev väldigt förvånad över, det var dessutom mellan två bilar, men hade jag inte haft backkameran till LITE hjälp så vet jag inte om jag hade lyckats såpass bra. Så nu får vi hoppas att det går lika bra med mammas bil som varken har backkamera eller sensorer.

 

Igår kväll blev det färsk makrill till middag vilket var superegott, första för i år.

 

Idag får vi se lite vad som händer, men skall i alla fall ut och köra ikväll. Det är så tråkigt väder idag, mulet, blåsigt och regnet hänger i luften, så det blir nog till att plugga lite.

 

Hoppas att ni också har haft en bra helg.

 

//CarroEllen

Nationaldagen

Hejsan bloggen!

 

Vilket väder det blev idag, jättevarmt med sol och moln.

Idag har älsklingen och jag varit nere på Torslandafestivalen.

För bara ett par månader sedan gick föreningen som brukar ordna allt med festivalen ut med att de inte skulle göra det i år. Då var det en person som har haft hand om den innan som inte tyckte det var okej att Torslanda skulle bli utan festival i år. Så han tillsammans med butiker och flera andra personer lyckades på bara 1-2 månader planera och boka in saker för att det skulle bli en festival i år igen. Och detta gjorde han verkligen superbra. Festivalen i år var till och med bättre än vad den har varit de senaste åren. I år var det flera lokala artister som uppträdde vilket är väldigt trevligt. Det var också intervjuer med olika personer inom Göteborgs stad, lotterier, karusell, bungyjump för barn och även marknad. Just det här upplägget var det för flera år sedan, typ bland de första gångerna jag var på den, och då var den jättebra, vilket den även var nu. Och vädret har varit kanon nästan varje år.

 

Annars den här veckan har jag kört med körskolan. Den lektionen gick inte så bra. Jag hade sovit dåligt i flera nätter, men kände mig ändå ganska pigg just den dagen, men jag skulle öva på att parkera och lite sådana saker som jag inte gjort så mycket, och det gick inte så bra.

Igår körde jag med mamma, och då ville jag köra en väg som vi kört flera gånger tidigare för att känna att jag klarade det eftersom att det inte har gått så bra de senaste gångerna jag har kört. Och ja, det gick bra, och jag kände mig mer taggad igen efter den körningen.

 

Resten av dagen får vi se vad som händer, men troligtvis bara ta det lugnt, det går inte att göra så mycket nu när det är 30 grader ute. Tänk att sådant här väder hade vi nästan varje dag förra sommaren, men då vänjer man ju sig efter ett tag.

 

Hoppas att ni också har haft en trevlig nationaldag.

 

//CarroEllen

 

 

Söndag 2/6

Hejsan bloggen!

 

Ja då var det redan juni, det har gått så himla fort.

 

Den här veckan har varit ganska lugn då jag har haft ont i ena handleden efter att ha burit för mycket när jag varit och handlat. Men ja, i tisdags körde jag med körskolan, det gick bra, och det känns som att jag har blivit bättre på att backa runt hörn, men jag behöver fortfarande öva på det.

I onsdags körde jag med Thomas. Vi övade på backning runt hörn, parkering och tempoväxling vilket också gick helt okej.

 

I fredags var jag en sväng på Backaplan och åt lunch med en kompis. Det var trevligt, och härligt att komma hemifrån lite.

Igår var jag på Backaplan igen. Den här gången ville Jesper åka dit för att köpa lite saker. Vi har rensat och grejat en del här hemma det senaste, så han hade lite lådor som han behövde köpa.

 

Idag får vi se lite vad som händer, men det blir i alla fall till att storhandla, och nu är älsklingen såpass bra i foten igen att han kan följa med och göra det, så då får han bära istället.

 

Ja, det har inte hänt så mycket denna veckan som sagt var. Nu längtar jag bara tills det blir lite mer sommarväder och vi kan åka till Brevika, längtar verkligen dit nu, gå runt där och ta massa kort och bara ta det lugnt där, och även köra en del.

 

//CarroEllen