CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

September 2023

Mer fix på landet och marknad

Halloj bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt då jag har varit dålig i typ en vecka, men nu känner jag mig äntligen bättre igen.

 

För två veckor sedan åkte jag och mamma upp till landet igen. På fredagen jobbade mamma på distans, så då gick jag runt och tog lite kort och filmade lite. Jag har ju bland annat uppdraget att dokumentera allt som görs på gården genom att ta kort. Så varje jul får mamma en fotobok med bilder på gården, vad som hänt det senaste året. Nu har vi ändå haft gården i tre år, så det är väldigt roligt att gå tillbaka och kolla i de tre böckerna samtidigt för att jämföra. När det gäller filmningen så har jag en gång om året gått runt och filmat på gården. Det är väldigt roligt att inte bara se framstegen i stillbilder, utan även i rörligt material. Så ja, nu börjar snart arbetet med att göra fotobok nummer fyra, så roligt!

 

När mamma hade slutat på fredagen tog vi oss en skogspromenad. Vi tog oss till samma ställe som gången innan, "svampeland". Den här gången hade trumpetsvampen kommit upp mer, så det fick vi plockat en del. Det blev även en del gula som vi gav bort till Jespers föräldrar den här gången.

 

Under lördagen var det äntligen dags för Årjängs marknad, som vi hade sett fram emot så mycket. Marknaden var så mycket större än vad vi trodde att den skulle vara. Den var större än Göteborgskalaset. Det tråkiga var att mycket var samma, det var många stånd där de sålde oliver, leksaker, korv och Churros. Det var dock ganska ont om matställen. Vi hade först tänkt gå och äta buffé på Travrestaurangen, men när vi såg att det först kostade 50 kr i inträde och sedan 250 för buffén så valde vi att hoppa det. Istället blev det Thaimat från en av foodtrucksen.

När vi kom tillbaka till landet under eftermiddagen var vi ganska trötta, så vi tog en fika och bara tog det lite lugnt innan vi började greja. Den eftermiddagen och kvällen tillbringade vi uppe i det kommande sovrummet. Jag drog bort mer tapet och mamma slipade golv. Vår första tanke var att vi skulle tapetsera i det rummet, men nu har vi ändrat oss, det blir till att måla istället. Så ja, vi grejade en del där under kvällen.

 

Söndagen blev en ganska lugn dag för min del, då jag var helt slut från lördagen. Jag kände nämligen av min astma igen efter att vi hade slipat under lördagen. Så ja, nästa gång blir det ett bättre munskydd än vad jag hade då. Under eftermiddagen åkte vi hemåt igen, nöjda över allt vi hade gjort under helgen.

 

Helgen som var nu senast var Jesper och jag bara hemma och tog det lugnt. Jag har nämligen känt mig lite dålig i en vecka, men nu är det äntligen bättre igen.

 

När det gäller jobb händer det inte så mycket. Det är väldigt dött på tjänster som ligger ute just nu. Det är även väldigt få rektorer som jag ens får ett svar ifrån. Däremot mejlade jag faktiskt den nya biträdande rektorn för skolan som jag var på förra läsåret. Hon tyckte att det lät väldigt intressant när jag förklarade vad jag hade gjort och så. Men tyvärr, som på alla andra skolor just nu, så måste de se över sin ekonomi. Men hon skulle höra av sig om det dök upp något hos dem. Så ja, det lät ju ändå inte helt dött där, men det kanske kan ta ett tag. Just nu försöker jag ju trycka extra på statsbidraget som finns att söka för att anställa lärarassistenter, så det kanske ändå kan hjälpa mig lite. Men ja, vi får helt enkelt vänta och se.

Nu har jag faktiskt börja märka av min arbetslöshet alltmer. Nu börjar jag bli lite rastlös samtidigt som det känns så deppigt att det blir mörkt så tidigt på kvällarna nu. Förra året dröjde det ända till den 17 oktober innan jag fick jobb. Skall det behöva dröja såpass länge i år igen?.. Så segt..

 

Imorgon och på lördag får vi se lite vad som händer. På söndag är det äntligen dags för bokmässan igen, det skall bli roligt.

 

Ha en fortsatt bra vecka alla bloggläsare!

//CarroEllen

Mycket regn och mer kantareller

Halloj bloggen!

 

Då var det ny vecka igen, och dessutom redan september. Det går så himla fort!

 

Sedan jag skrev här sist så har jag varit på landet en hel del. Jag har plockat ännu mer kantareller. Det har även regnat massor på landet. Vår regnmätare visade 30+40mm på mindre än ett dygn, helt galet! På andra sidan sjön har SMHI en mätstation som hade registrerat 103 mm. Det kanske inte är så konstigt att det var så många vägar som blev förstörda däruppe. Fördelen är ju att vi har mycket vatten i vår brunn, såpass mycket att det rinner ut, även det helt galet!

Men ja, dagen efter att det hade regnat så mycket så tog mamma och jag oss en skogspromenad. Det blev en promenad som vi nästan ångrade att vi tog. Det var så himla blött i skogen, och så många skogsstigar som var sönderregnade. Trots det fick vi ändå en del svamp.

 

Utöver att vi plockade mer svamp så grejade vi även en del på gården. Vi skrapade bort färg runt fönstret i det kommande sovrummet på övervåningen. Jag försökte även skrapa bort gammal färg från golvet, men det gick tyvärr inte så bra. Istället skrapade jag bort gamla limrester på golvet i det kommande köket.

Vi grejade även en del i trädgården. Vi grävde bland annat upp syrener som vi planterade på ett annat ställe. Så den helgen hade vi verkligen fullt upp. Kvällen när det regnade så mycket satt vi inne i huset och eldade, så mysigt!

 

Bild 1: Kantarellerna som jag plockade.

Bild 2: 40 mm regn hade det kommit under natten.

Bild 3: Det var så högt vatten i sjön att vi nästan inte hade någon strand kvar.

 

 

Förra lördagen åkte Jesper och jag in på Kulturkalaset för att äta lunch. Jag åt thaimat, nudlar med grönsaker, kycklingspett och vårrullar, så gott!

När vi började gå mot Centralen för att ta bussen hem så hamnade vi mitt i jubileumsparaden, så den stannade vi och kollade på innan vi åkte hemåt.

 

I tisdags åkte jag upp till landet igen. De dagarna blev det mycket gräsklippning då mamma och jag hade köpt en grästrimmer. Gräsklippning, det eviga jobbet med stor gräsmatta... Jag fixade även ordning i husvagnen inför vintern, så nu har jag sovit sista natten i den för säsongen.

Utöver att vi klippte mycket gräs så planterade vi mer syrener. En av eftermiddagarna eldade vi även på bryggan, så mysigt!

I fredagsmorse tog vi oss en skogspromenad för att se om tratt- och trumpetkantarellerna hade kommit. Vi hittade en del, men det var ganska smått fortfarande, så det kanske blir lite mer till helgen. Men ja, när vi var påväg tillbaka till bilen gick vi rakt in i ett STORT hav av gula kantareller. Det var verkligen helt galet vad mycket det var. Vart vi än såg så var det gult, helt galet! Det var dock såpass mycket att vi inte kunde plocka allt, korgarna var överfulla och vi orkade inte bära på mer. Men det var väldigt roligt att se ett så stort hav, det är så himla sällan man gör det.

Efter lunch i fredags åkte jag hemåt.

 

Nu blir jag hemma några dagar för att greja lite här hemma innan jag åker till landet igen. På lördag är det nämligen marknad i Årjäng som mamma och jag skall gå på. Hoppas på bra väder då.

 

//CarroEllen