CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

April 2021

Valborgsmässoafton

Halloj bloggen!

Då var det redan valborgsmässoafton, och första maj imorgon, vad hände med april månad!?

 

De senaste veckorna har jag haft mycket i skolan, samtidigt som jag har varit väldigt trött i ögonen. Jag sitter ju vid datorn hela dagarna vilket gör att jag tyvärr inte orkar sitta här så mycket mer efter att jag har slutat för dagen. Vi har fått veta att distansundervisningen är förlängd till den 31 maj, så om vi har tur så kan vi komma tillbaka till skolan sista veckan innan vi slutar.

 

Ja, i juni har jag redan pluggat i två hela år, och jag kommer då vara helt klar med gymnasiebetygen, så härligt! Som en kompis i skolan sa till mig för några veckor sedan "Carro, vi tar ju faktiskt studenten, vi borde göra något roligt då". Tyvärr tror jag inte att det blir så mycket av det just på grund av pandemin, men vi får se lite. För min del känns det faktiskt inte så stort, eller jo det känns stort på ett sätt, men inte så att jag tex. vill hyra en bil och åka runt, det gjorde ju jag redan när jag slutade nian. Sedan hade jag ju fest här hemma när jag tog studenten 2010. Men något kommer jag ju i alla fall göra, fast det kanske bara blir något sådant enkelt som att Jesper och jag fixar en god middag här hemma, vi får se lite vad som händer.

 

De senaste veckorna har jag både varit på informationsträff för en utbildning, men även varit på två intervjuer online. Jag har bara sökt två utbildningar då det endast var de två jag fastnade för som låg i närheten av Göteborg. Det fanns många i Stockholmsområdet, men det är ju lite för långt att åka. Men ja, båda intervjuerna har gått bra, men jag har en av de utbildningarna som jag är mer intresserad av än den andra, så vi får se om jag kommer in. De skulle höra av sig någon gång i maj, så vi får väl bara vänta och se. Båda utbildningarna är YH-utbildningar till Lärarassistent, sedan finns det olika inriktningar. Den jag helst vill gå är med inriktning "Specialpedagogik och integration".

 

Äntligen börjar vi se ett slut på fasadbytet här hemma. För ett par veckor sedan sa byggarbetarna att det skulle vara klart om 5-6 veckor, och då skulle även ställningen vara nedtagen. Så nu är det väl bara några veckor kvar, de har börjat sätta upp plattorna nu, så nu känner man verkligen att det börjar närma sig slutet. De tog även bort plasten från huset för ett par veckor sedan tror jag det är, så nu ser vi äntligen ut igen, så härligt!

 

Igår åkte Jesper och jag till verkstaden med bilen, det var äntligen dags att laga felet som vi har gått med hela hösten och vintern, värmen till bakrutan och backspeglarna som inte fungerat ordentligt när det har varit kallt ute. Så nu skall äntligen det felet vara lagat, men om det verkligen är det märker vi troligtvis först till hösten när det är kallare ute igen. Vi fick även bytt till sommardäck, så härligt att fått gjort det nu också. Nu skall bara bilen städas och tvättas så är den fin sedan.

Efter verkstadsbesöket igår åkte vi en sväng till Backaplan då vi hade lite småsaker vi behövde köpa. Sedan tog vi även en sväng förbi Blomsterlandet för att köpa lite blommor att ha här hemma. Tyvärr kan vi ju inte köpa något än och ställa utanför, det får vi vänta med tills ställningen är borta, men det blev två nya och fina orkideér.

 

Efter att jag hade slutat idag så har jag tvättat och grejat lite här hemma. Jag har även lagt kamben på kokning, så ikväll blir det egengrillade kamben med potatissallad, mums! Receptet hittar ni här (klick)

 

Hoppas att ni får en trevlig valborg.

//CarroEllen

 

Söndag 11/4

Halloj bloggen!

 

Nu var det ett tag sedan jag skrev här, vilket egentligen bara beror på att jag har varit så trött i ögonen. För några veckor sedan hämtade jag mina nya glasögon i hopp om att jag inte skulle bli lika trött i ögonen när jag satt vid datorn som tidigare. Tyvärr hjälpte inte det någonting just för datorn, så i början av denna veckan var jag och provade ut och beställde terminalglasögon. Så ja, vi får hoppas att det blir bättre när de har kommit, dock skulle det ta ca fyra veckor, så segt.

 

Sedan jag skrev här sist har jag fått skickat in ansökan till två skolor, varav den ena skall jag på informationsmöte online den 20 april, så det skall bli intressant.

Jag har även varit med mamma och valt kakel och klinker till hallen och badrummet till sommarstället. Trots att hon visste vad hon ville ha så förstod jag när jag var med i de butikerna varför det var så svårt att välja, det finns ju hur mycket olika kakel och klinker som helst. Men ja, det var ändå roligt att vara med och välja och se hur stort utbud det faktiskt finns.

 

i mitten av mars träffade jag Malin igen efter fem hela månader. Helt galet att det gick så lång tid emellan. Enda anledningen till att det blev så var pga pandemin. Men ja, vi hade en riktigt trevlig och mysig helg. Vi lagade god mat och satt och kollade på film, den nya "Huss". Vi var också ute på en långpromenad i skogen. Vi visste ungefär var vi gick, men inte exakt, så efter en stund visade det sig att vi hade gått till det stället där det brann i bergen under sommaren 2018, och ja, det luktade fortfarande brand, helt galet ju med tanke på att det ändå är några år sedan nu.

Sedan var Malin här även förra veckan. Tanken var då att vi skulle åkt ut till Hönö Klova och gått runt där, men det var så tråkigt väder så vi bestämde att vi tar det lite längre fram istället. Men ja, både Malin, Jesper och jag tog oss istället en blåsig men härlig promenad i bergen i Tumlehed. Det var så härligt att gå i bergen igen, något både Malin och jag saknar från öarna, alla bergspromenader.

 

När det gäller fasadbytet av huset här hemma så har det dragit igång igen efter att ha stått ganska stilla i några veckor, huset har nämligen stått på tork. Jag minns inte om jag har sagt det, men de har fått byta ut delar av vissa reglar då de har varit mögliga eller ruttna. Så nu är det inte så mycket kvar tror jag. De skall sätta upp lite reglar, lite mer isolering och sedan skall plattorna på. Just det ja, de skall även byta vår ytterdörr. Det ser jag så mycket fram emot, att förhoppningsvis få en ytterdörr som är tät. När de tog bort den gamla fasaden så började dörren läcka ännu mer, så det har varit ännu kallare i hallen än vad det varit tidigare i ett par månader. Förhoppningsvis slipper vi också alla småkryp som kommit in genom den dörren tidigare somrar.

 

Den här veckan har jag haft påsklov. Förutom att Malin var här söndag-måndag så har jag nästan inte gjort någonting. Jag har kommit in i en sådan period då jag inte tycker att något är roligt att göra, jag har inte heller haft lust att göra någonting. Jag har bara känt/känner mig så instängd här hemma. De senaste dagarna har det ju ändå varit helt okej väder, så då har jag varit ute lite, men innan dess har det varit väldigt tråkigt väder, vilket har gjort att jag inte alls har velat gå ut. Sedan är ju huset fortfarande inplastat också, så vi ser bara någon meter utanför fönstret, undantag från köket, där ser vi lite längre. Så ja, jag antar att det också är en stor anledning till att jag känner mig instängd. Samtidigt som jag har varit/är så trött i ögonen så jag inte har kunnat sitta mer vid datorn än när det är skola, är väl också en anledning antar jag. Men ja, nu ser det ändå ut som att våren är här ordentligt, så nu ser jag fram emot fler härliga promenader. Jag längtar även så mycket tills de är klara med huset så jag kan sätta mig utanför igen. 

 

Imorgon är det dags för skola igen, och det blir till att fortsätta med arbetet om Ostindiefararen som jag började på veckan innan lovet.

 

Ikväll pratade älsklingen om att göra egen pizza, vi får se om det blir något av det eller inte. Det är också en sådan grej som varken Jesper eller jag tycker är roligt just nu, laga mat. Vi lagar en del mat, men betydligt mindre än tidigare. Det blir mer saker som går fort att göra bara för att vi behöver äta, eller så köper vi något färdigt. Men som sagt var, förhoppningsvis blir det snart bättre när det blir lite varmare ute, och vi slipper bo under ett tält..

 

Här kommer lite bilder från bergspromenaden i förra veckan:

 

 

 

//CarroEllen