CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

December 2012

Året som varit

Hejsan bloggen!

Ja nu är det endast några timmar kvar av 2012 och jag tänkte nu skriva lite om två stora saker som har hänt i mitt liv under 2012.


Det första är då när Malin och jag flyttade ihop. Det hade vi ju pratat om i flera års tid och äntligen blev det verklighet.

Vi har haft och har det väldigt bra hemma. Vi lagar en del mat samtidigt som vi är väldigt trötta och ändå peppar varandra. Jesper är ju en del hos oss också eftersom att Malin är iväg så många kvällar i veckan och dansar.

År 2013 hoppas jag att Malin och jag kan umgås mer igen, som vi gjorde innan vi bodde ihop.


Det andra stora som har hänt i mitt liv i år är min allra första riktiga semester som inte är inom Sverige. Jesper och jag var ju på kryssning i Norges fjordar i somras. Och nej det var inte med den traditionella Hurtigruten som många har frågat, utan detta var med "Classic international cruises" Det var väldigt bra, betydligt bättre än vad jag hade förväntat mig. Det enda som var lite problematiskt var väl att vi hade läst på flera ställen att kryssningen var anpassad för svenskar och all personal ombord pratade svenska. Jovisst, alla utrop var på svenska, likaså alla dagsprogram. Dock var det väldigt få i personalen som pratade svenska, och de som kunde prata engelska pratade typ lika dåligt som både Jesper och mig så det blev lite missförstånd ibland men det löste sig alltid, personalen var ju i alla fall trevliga trots att det var språksvårigheter.

Tyvärr fick vi för några dagar sedan veta att det rederiet inte gör några kryssningar från Göteborg under 2013 som vi hade sett fram emot så mycket. Jag kunde dock inte släppa det utan jag ville ta reda på varför det inte blir något i sommar. Efter ett tag hittade jag varför. Det rederiet har 4 båtar och vi åkte ju med deras minsta båt, Arion. Det första jag hittade var att under september så fick Arion avbryta en kryssning då fartyget beslagtogs pga obetalda räkningar. Så vi hade nog ganska tur, vi var bland de sista som åkte med Arion. Sedan hittade jag också att även de andra tre båtarna hade beslagtagits för liknande saker. Tyvärr hade tydligen grundaren till rederiet dött i maj i år, så det är väl antagligen efter det då som det inte har fungerat så bra då hans söner tog över rederiet.

Så ja, Jesper och jag följer utvecklingen där så gott vi kan och hoppas att de kommer på fötter igen och är åter tillbaka till Göteborg med sina härliga kryssningar under 2014.Ja det var väl en kort recension av vad som har hänt i mitt liv i år.

Året som väntar hoppas jag bjuder på fler roliga och trevliga händelser.


Ikväll ska Jesper och jag fira nyår med hans föräldrar, så vi har bakat en del, både chokladpaj och dumlegömmor. Tyvärr jobbar ju Malin ikväll, tråkigt att hon inte kunde vara med oss. Men ja, det kan ju inte alltid se samma ut var år.


Gott nytt år! =)

//CarroEllen

Veckan som varit

Hejsan bloggen!

Nu sitter jag på färjan påväg ut till älsklingen där vi firar nyår också.

Denna senaste veckan har det ju varit väldigt mycket ledighet vilket har varit helt underbart. Den 23 åkte jag till mamma och sov där till julafton. Så den kvällen bakade vi och lagade en del mat. Tyvärr hade jag av någon konstig anledning fått väldigt ont i käken under eftermiddagen. Under kvällen kunde jag knappt tugga, det gjorde enormt ont, så något julgodis blev det inte för mig den kvällen. På julafton hade jag fortfarande väldigt ont och tog då ännu en värktablett. Det hjälpte en del och under eftermiddagen kunde jag faktiskt äta både mat och julgodis. Det var väldigt konstigt.
På julaftons tidiga kväll åkte jag ut till älsklingen där jag var tills i onsdags. Sedan var det jobb två dagar och nu är vi påväg ut igen.

Ja det är väl så min senaste vecka har sett ut. Under de kommande dagarna har jag tänkt sätta mig och skriva om hur detta året har varit, allt som hänt osv.


//CarroEllen

Fjärde advent

Hejsan bloggen!

Ja då var det redan fjärde advent och tack och lov så är snart denna konstiga vecka över. Det har hänt så mycket denna veckan. Det har varit en buss som har fått stanna och invänta ambulans efter att en kvinna hade ramlat ihop på bussen. Det var upploppet i stan, jag som gjorde mig illa och svimmade på jobbet, och det har gått från att typ inte vara någonting att göra på jobbet till att vara Massor att göra. Ja detta har varit en konstig vecka. Och både Malin och jag har klantat oss en del i veckan, vet inte om vi har varit trötta eller något. Och jorden gick inte under den 21...


Nu sitter Malin och jag hemma, jag väntar på Nea som ska komma hit en sväng innan vi åker till mamma, och Malin väntar på sin pappa.


Igår var Malin och jag på Liseberg en sväng. Det var trevligt och mysigt.När första ljuset brinner står julens dörr på glänt

och alla är så glada att fira få advent


När andra ljuset brinner är snart lucia här

Hon bjuder oss på kaffe

och bud om julen bär


När tredje ljuset brinner

vi juleklappar syr

och vi bakar kakor

och har ett fasligt styr


När fjärde ljuset brinner,

vi hämtar julegran

och alla barnen räknar

dan före dan före dopparedan


 


 

Tredje advent

Godkväll bloggen!

Då var denna helg över. Hela den här veckan har gått väldigt fort, och i helgen har Jesper och jag bara varit hemma med ändå haft en del att göra, härligt att fått gjort en del saker som man tänkt göra ett tag.


Ja imorgon är det endast en vecka kvar till julafton, och för första gången på några år så känner jag att det faktiskt ska bli trevligt och roligt på julafton <3

Idag blev jag helt klar med alla julkort och satte de på alla paket också, så nu har jag bara en grej kvar att köpa till morfar och morbror, och det vet jag redan vad jag ska köpa och var så det går fort, får göra det någon dag i veckan.


Hoppas att ni har haft en bra helg =)


När första ljuset brinner

står julens dörr på glänt

och alla är så glada

att fira få advent


När andra ljuset brinner

är snart lucia här

Hon bjuder oss på kaffe

och bud om julen bär


När tredje ljuset brinner

vi juleklappar syr

och vi bakar kakor

och har ett fasligt styr


 //CarroEllen

Den nya vardagen med busskaos...

Godkväll bloggen!

Då var snart denna konstiga tisdagen över. På jobbet idag har jag jobbat med E på förmiddagen. Hon var väldigt trött idag så det var jag som fick göra mycket av det som skulle göras.


Idag har jag tänkt skriva om kollektivtrafiken i/på Göteborg/Hisingen. Den nya har ju nu varit i 3 dagar.

Redan igår kände jag hur jag hade tröttnat på deras nya busslinjenät. Jag åker ju varje vardag Torslandakrysset-Hjalmar brantningsplatsen. Jag förstår inte hur de tänkte när de tog bort snabbussen till/från Torslanda, 21an. Den bussen gick var 5 min på morgonen och var väldigt mycket folk på, och den gick via just Hjalmar brantningspl. Idag har 21an ersatts av Gul express som går via Lindholmen och in till stan, den går inte via Hjalmar. Innan den 9 december så hade Torslanda 4 st bussar varav den ena tog så himla lång tid så den såg man inte som ett alternativ från Hjalmar brantningspl. Det var 21,24, 25 och 126. Idag har 25 (den som tar så lång tid) ersatts av Svart express som nästan tar lika lång tid som den gamla 25. Linje  21 och 126 har ersatts av Gul express som inte går via Hjalmar. Så det enda alternativet man då har att välja på om man ska åka denna väg är 24an, vår kära gamla buss som har varit med väääldigt länge, dock bytit namn några gånger.

24 går hela dagarna fram till kl 18 tror jag det är varje kvart, varje halvtimma till Lilla varholmen och varje halvtimma till Hjuvik. Denna buss är idag mitt enda alternativ både till och från jobbet. Innan de bytte så var jag enligt tidtabell hemma 16:20 på eftermiddagen. Enligt tidtabell idag ska jag vara hemma 16:40. Det är väl ändå okej tänker jag, men då gäller det också att bussarna är i tid.

Både igår och idag har 24 varit bra försenad under eftermiddagen. Igår var det en stressad chaufför som fick veta att det inte stod och inte heller ropades ut vilken som var nästa hpl, så det gjorde han själv samtidigt som han var 11 min sen och förklarade ett antal gånger hur sen han var så om man skulle av på nästa hpl så skulle man trycka när han sa till...Idag skulle jag ta 24an från Hjalmar 16:01. Det stod att den skulle gå om 10 min och jag var där 15:55, alltså skulle den vara sen. När de 10 min hade gått så stod det ca 0 min i flera minuter innan den bussen kom samtidigt som Hjuviksbussen.

På busshpl var det så himla mycket folk och det var fullt med bussar vid den hpl. Samtidigt som folk ville gå på buss 17 så säger chauffören i högtalarna att bussen är full.

Många väljer att ta 24an som då står längst bak i ledet och mer eller mindre mitt i vägen för alla andra bussar. Och så åkte vi från Hjalmar 13 min försent.


När vi var vid Torslandakrysset så ropade chauffören ut "Eftersom att vi är så sena så får ni som ska vidare ut mot Lilla varholmen ta den andra bussen som kommer bakom oss, dock går den bara till Hjuvik"

Alla går av bussen och på den bakom.

Folk som ska vidare ut till varholmen frågar chauffören om han inte kan köra ut till varholmen, men han säger nej. Andra frågar hur man ska göra med busskortet nu när bytestiden hinner att gå ut eftersom att hon väntat på Backaplan i 30 min och ska ut till varh. Chauffören bara svarar att han inte kan hjälpa henne och inte heller kan göra något, och att kortapparaten inte fungerar.

När en sista person ska gå på bussen så frågar han chauffören snällt vart han går nu. Då svarar chauffören "Jag går hem" och går ut ur bussen och fram till chauffören till bussen vi kom med och pratar med honom. Jag väntar en stund och ger upp och går hem ist. (jag skulle ju ändå bara en hpl från krysset). Var det inte de som var så sena och hade bråttom, då har de väl ändå inte tid att prata med varandra?!..


Ja det är väl så det ser ut i kolletivtrafiken mot Torslanda nu för tiden. Vi som hade sådan bra kollektivtrafik, vart tog den vägen?..


Imorgon är det en ny dag och jag hoppas verkligen inte att bussarna är så sena imorgon igen och inte heller så otrevliga chaufförer som slänger av passagerarna för att han är försenad.


Godnatt!

//CarroEllenAndra advent

Godkväll bloggen!

Nu ligger jag i min egna säng och ska snart sova. Denna helgen har jag varit ute hos älsklingen. Vi har inte gjort så mycket, tagit det mest lugnt, eldat en del i den öppna spisen, kollat på julfilm och bakat lussekatter.

Imorgon är det åter jobb som gäller, och nu verkar det som att de har fått upp värmen på jobbet också. I fredags hade vi nämligen 14 grader i köket..När första ljuset brinner står julens dörr på glänt

och alla är så glada att fira få adventNär andra ljuset brinner är snart lucia här

Hon bjuder oss på kaffe

och bud om julen bär


 


//CarroEllenFörsta advent

Godkväll bloggen!

Ja då var denna härliga dag över. Det är första advent och jag har idag köpt alla julklappar som ska köpas, känns helt underbart!


Nu är det snart sovdags, imorgon är det jobb som väntar.


När första ljuset brinner står julens dörr på glänt

och alla är så glada att fira få advent//CarroEllen