CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

May 2022

Fredag 27/5

Halloj bloggen!

 

Ja då var snart maj månad över, det har gått så himla fort.

 

Vi har verkligen haft massor att göra i skolan, eller ja, det har vi ju haft hela året egentligen.. Även den här månaden har det varit mycket med fördjupningsarbetet, men nu är det i princip klart. I veckan hade vi opponering, vilket gick bra, så nu väntar vi bara på de sista kommentarerna från vår handledare innan det är helt klart.

Det känns helt galet att säga att det bara är en vecka kvar i skolan. Det kommer kännas så konstigt, men samtidigt så härligt med tanke på hur rörigt det har varit, och hur mycket det har varit att göra. För några veckor sedan fick vi dessutom veta att vi inte ens kommer hinna gå igenom allt som det var tänkt innan utbildningen är slut. Så ja, de kurserna som vi har haft nu efter praktiken har vi bara gått igenom snabbt, vilket känns sådär. Men ja, vi kommer ju ändå få våra intyg, men de hinner lärarna inte klart med tills vi slutar, så de får vi på posten några veckor efter att vi har slutat...

När det gäller jobb så väntar jag fortfarande på svar. Jag mailade den rektorn där jag hade praktik senast i förra veckan, hon skulle återkomma, men lät ändå positiv, så vi får se.

 

För några veckor sedan var mamma, lille Lukas och jag på landet. Det var en härlig helg med lite trädgårdsarbete, gräsklippning och fotografering. Jag hade ju inte varit där sedan i september, så det var väldigt härligt och roligt att vara där igen. Första kvällen skulle Lukas och jag gå ner till bryggan för att se hur det såg ut där efter vintern. När vi nästan var där såg jag att något rörde sig vid sidan av bryggan. En älg! Jag tog bara tag i Lukas och sa att vi får gå upp till husvagnen igen. Tur som jag hade så följde han bara med mig, och älgen gick åt andra hållet. När vi kom upp till husvagnen igen förklarade jag för Lukas att det stod en älg nere vid bryggan, att det var därför som vi inte kunde gå dit. Under den helgen såg vi den älgen ett par gånger till på nära håll, inte alls rädd för oss.

När det var dags för gräsklippning fick Lukas åka med mig på åkgräsklipparen, vilket han tyckte var superroligt och spännande. När vi hade kört en stund märkte jag att han hade somnat, då fick mamma ta honom och lägga honom i sängen istället.

Här kommer lite bilder från den helgen:

 

En av kvällarna på bryggan.

 

 

 

 

 

 

I onsdags var vi några stycken i klassen som hade en liten avslutning hemma hos en klasskamrat. Det var en trevlig och rolig kväll med god mat och lite olika tävlingar.

 

 

Nu är det långhelg vilket känns helt underbart och behövligt. Idag skall älsklingen och jag åka iväg och äta lunch i Björlanda. Efter det skall vi åka till Blomsterlandet då jag behöver köpa jord till mina grönsaker som snart behöver planteras om igen. Efter det blir det en tur på torget för att kolla på sommarklänningar till mig, och ikväll blir det plockmat till middag.

 

Ha en bra helg alla bloggläsare!

//CarroEllen

 

Halstrad lax med Matsuhisadressing

Halloj bloggen!

 

Här kommer ett recept på halstrad lax med Matsuhisadressing som vi gjorde på påskafton, supegott!

 

6-8 personer, 45 min.

 

Ingredienser

400 g fryst lax utan skinn, alternativt fryst tonfisk

½ kruka dill

1 kruka koriander (kan uteslutas)

1 msk rostade sesamfrön

 

Matsuhisadressingen

1 schalottenlök

1 vitlöksklyfta

½ msk finhackad ingefära

2 msk japansk soja (fungerar även med glutenfri soja)

1 msk vatten

1 tsk strösocker

1 msk sesamolja

2 msk neutral rapsolja

 

Beskrivning

 

Dressingen

Skala och finhacka lök och vitlök.

Blanda med övriga ingredienser.

 

Laxen

Skär laxen i två eller tre smala bitar längs med.

Halstra laxen snabbt i en het panna runt om ca 30 sekunder per sida (fisken skall vara rå inuti).

Skiva laxen och lägg upp på ett fat.

Plocka örterna.

Toppa laxen med dressingen, örterna och sesamfrön.

 

//CarroEllen