CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

En långhelg på landet

Halloj bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt efter att ha varit och storhandlat.

 

Förra torsdagen åkte jag med mamma och hennes kille till sommarstället. Vi hade en härlig men väldigt varm helg, det var ju 25 grader varje dag, så det var lite svårt att jobba, men det gick.

 

Under fredagen hade jag skolavslutning via Teams. Redan kvällen innan hade jag hittat en av mina favoritplatser utanför huset, i det enda hörnet av huset där det var skugga på morgonen. Där har vi även lagt en del stenar, så det är väldigt mysigt där, bild kommer längre ner. Skolavslutningen blev trevlig, trots att den var på distans. Av fyra skolavslutningar på den skolan så har tre av de varit på distans, det var den första julavslutningen som var i skolan bara... Men ja, nu har jag redan gått två år på den skolan, det känns helt galet, det har gått så himla fort.

Efter avslutningen var det dags för fika, man måste ju ha en kaka när det är skolavslutning. Så ja, jag hade bakat en kladdkaka hemma som jag hade med mig. Till den blev det vaniljvisp och färska hallon, så gott!

 

Under dagen grejade vi massor, och på kvällen tog vi oss en liten promenad där vi fick se en riktigt fin solnedgång.

 

Tidigare i våras blev vi förvarnade av våra grannar om en älg som går runt där, och som inte är så skygg som den kanske borde vara. Den älgen skrämde nästan livet ur mig en av dagarna. Jag stod en bit ut på åkern och klippte gräs runt en stor sten när jag såg något stort mörkt i ögonvrån typ 20-30 meter ifrån mig. Jag släppte bara häcksaxen och var just på väg att börja springa när jag kom på mig själv med att absolut inte springa. Istället började jag gå lugnt mot huset, men jag kollade på älgen hela tiden, så att den inte skulle komma efter mig. Jag förvarnade mamma om älgen innan jag gick och hämtade kameran. Jag gick då och ställde mig bredvid bilen för att få bättre bilder på det stora djuret, men först kollade jag bara så att bilen var öppen, ifall det stora djuret skulle komma springandes mot mig. Jag fick ett antal bra bilder på den, och den stod bara på åkern och åt. Även grannarna stod och kollade på älgen på andra sidan vägen. Efter en stund började den röra på sig, den kom bara närmare och närmare mig, men jag kände mig ändå ganska lugn då jag visste att jag snabbt kunde hoppa in i bilen om det skulle behövas. Den tog då ett par riktigt stora steg mot mig, och jag backade och var redo att hoppa in i bilen, när den vände och gick några stora steg mot grannarna innan den sprang rakt över vägen och ut på den andra åkern, bara typ 10 meter ifrån mig. Så ja, den var ganska läskig, de är ju så himla stora också. Men eftersom vi vet att den går runt där så kollar vi alltid lite extra runt oss när vi går på åkern. 

 

 

Men ja, vi fick klippt massa gräs, målat runt fönster och även taket i badrummet. Vi fick också suttit upp panel i taket i det rummet som skall bli tillfälligt sovrum under några år, innan övervåningen blir beboelig. Jag fick även rivit en del tapet i det kommande sovrummet. Tanken är nämligen att det rummet skall bli klart i sommar, så man kan sova i huset också. Det var konstigt hur känslan förändrades i det rummet bara efter att panelen i taket hade kommit upp. Man skall ju inte glömma att huset trots allt har stått tomt i 34 år. Men nu skall det spacklas lite där, sedan sättas upp väv innan vi målar väggarna också, och taket.

 

Varje morgon satt mamma och jag ute på gräsmattan och drack morgonkaffet, kollade ut över sjön och lyssnade på fåglarna som kvittrade, så himla mysigt! Även lunchen åt vi ute på gräsmattan, likaså middagen då vi också grillade, så underbart!

 

Bild 1: Den fantastiska solnedgången

Bild 2: En morgon blickandes ut över åkern och den spegelblanka sjön

 

 

Så ja, trots att det var väldigt varmt hela helgen så hade vi en väldigt härlig och mysig helg. Det var faktiskt första gången jag var på detta nya stället en långhelg, och jag kan säga att jag verkligen hade saknat det, kunna sitta ute och äta, grilla och kolla ut över sjön och åkern, älskar det verkligen!

 

Helgen avslutades med att jag märkte att jag hade stukat foten. Jag hade inte alls ont, men den var ganska svullen. Men ja, jag trampade snett vid skolan den onsdagen, sedan även däruppe under fredagen. Sedan går man ju så himla mycket däruppe. Så den här veckan har jag tagit det ganska lugnt här hemma.

 

Här kommer lite fler bilder från helgen:

 

De två första bilderna: Det kommande sovrummet.
Den sista bilden: Vardagsrummet ser inte mycket ut för världen idag.

 

 

Bild 1: Badrummet nästan klart.
Bild 2: det fina golvet i hallen och badrummet
Bild 3: En av mina favoritplatser på gården
Bild 4: Den nya ytterdörren med en ny stallykta ovanför

 

 

 

Ett av mina andra favoritställen, vår egna stenbrygga. Jag få aldrig nog av utsikten därifrån.

 

//CarroEllen