CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

January 2019

Blivit moster

Halloj bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt, skall åka iväg och klippa mig om ett par timmar bara.

 

Ja, som rubriken lyder så blev jag moster i lördags till en söt liten Lukas. Så nu hoppas jag att jag snart kan åka dit och hälsa på dem, och att de snart flyttar hem till Göteborg igen <3

 

I helgen har jag haft fullt upp. I fredags hade jag väldigt svårt att koncentrera mig, jag sprang runt överallt här hemma eftersom att jag visste att jag inom ett par dagar skulle bli moster. Så natten mellan fredag-lördag sov jag väldigt dåligt, vaknade massor av gånger av minsta lilla ljud, och vid halv 5 på morgonen så fick jag ett sms om att han hade kommit, så roligt verkligen.

 

Under lördagen var jag med mamma i stan för att hjälpa henne att köpa en Kitchen aid, och under eftermiddagen kom Malin hit. Vi lagade god mat, kycklingpaj och kollade på film.

Under söndagen var Malin och jag ute på en snöpromenad. Vi gick förbi ett ganska nytt café/bageri här i Torslanda och fikade där, sedan gick vi förbi Blomsterlandet då Malin ville kolla lite där. Under eftermiddagen kollade vi på ännu en film och tog det lugnt.

Under kvällen när Malin hade åkt hem så gjorde inte Jesper och jag så mycket, vi var ganska trötta bäggetvå så vi somnade ganska tidigt. Ja jag har ju lyckats vända på dygnet nu också, jag lägger mig inte förrän någon gång mellan 23-00, men sedan ringer klockan varje dag kl 8, men vissa dagar vaknar jag tidigare ändå, men vill inte gå upp tidigare, då går dagen bara så segt.

 

Ja, äntligen kom det mycket snö till Göteborg, så himla mysigt, precis vad jag längtade efter. Och idag är det flera minusgrader ute, så det får ju ligga kvar i alla fall några dagar, så mysigt.

 

Igår kom äntligen min nya dator, så den grejade jag med en del igår. Och ja, den verkar väldigt bra, och den har faktiskt blank skärm, inte matt som den hade i butik, inte mig emot, jag ville ju helst ha en med blank skärm. Så det blir nog superbra, skall se om jag hinner lägga över mer saker till den idag från den gamla datorn.

 

Hoppas att ni också har haft en bra helg. 

 

//CarroEllen

Fredag 25/1

Hejsan bloggen!

 

Fredag igen, och ännu en vecka har gått, och den har faktiskt gått ganska fort trots att jag varit hemma hela veckan. Men ja, jag har faktiskt gjort en del här hemma ändå vilket känns väldigt skönt. En dag fick jag städat i förrådet, något som jag har dragit mig för så länge. Konstigt nog är det alltid bara jag som stökar ner där, så då är det väl inte mer än rätt att jag själv får städa upp där. Det var väldigt mycket skräp, kartonger, kläder och gamla handdukar som skall slängas, så det mesta av det har jag fått slängt i veckan också. Jag förstår verkligen inte hur vi kan ha så mycket saker som vi har, men det är väl det att jag avskyr att slänga saker, vilket jag faktiskt gjorde förra året, då slängde jag ju mycket saker. Men nu har jag en del gamla saker som jag hade när jag var liten här hemma, saker som jag inte vill slänga. Före- och efterbild kommer längre ner.

 

Just det ja, jag har äntligen fått beställt en ny dator, dock har den inte kommit än, så får den troligtvis på måndag.

Jag tror det var i helgen som skärmen lossnade för andra gången på denna datorn, så Jesper fick för sig att han skulle borra i skärmen för att sätta i tre plastskruvar, helkonstigt om du frågar mig, men det fungerade i alla fall, men det är bara en tidsfråga innan den lossnar på andra sidan också. Så ja, nu får vi bara hoppas att jag gillar den nya datorn bättre än vad jag gjort med denna.

 

Igår var älsklingen och jag och storhandlade, och under kvällen bakade jag en kladdkaka, och gjorde mat. För ovanlighetens skull var det jag som gjorde maten, och det blev köttfärssås, mums!

 

Hittills idag har jag grejat lite här hemma, städat lite, och skall snart ta hand om disken.

 

Äntligen verkar det som att snön kommer till Göteborg de kommande dagarna. Just nu säger de att det skall snöa söndag, måndag och tisdag. Hoppas verkligen det, hade varit så himla mysigt att få gå en snöpromenad på söndag, och ta med kameran. De säger ju också att det skall vara minusgrader i alla fall en vecka nu, så då kommer den ju ligga kvar också, så mysigt.

 

Ne nu kanske det är dags att äta lunch, bättre sent än aldrig. Här kommer bilder på förrådet:

 

 

//CarroEllen

 

 

Måndag 21/1

Hejsan bloggen!

 

Ja då var det måndag igen, ännu en ny vecka.

 

I helgen har Jesper och jag inte gjort så mycket, vi har tagit det ganska lugnt, varit och storhandlat bara.

 

Idag har jag grejat lite här hemma, tvättat en del. Sedan har jag också sökt fler kurser vilket känns väldigt bra. Jag har sökt svenska för att läsa upp det betyget, och även fotografisk bild. Jag älskar ju att fotografera, så det passade jättebra nu med tanke på att det än så länge inte finns så mycket kurser ute. Så ja, vi får väl se vad jag kommer in på, och vad jag vill läsa om jag kommer in på något. Jag skall ju faktiskt också börja med körkortet snart, ja jag har sagt det ett tag nu, och min tanke var ju att jag skulle börjat i september, men först är transportstyrelsen väldigt långsamma, och sedan också vårdcentralen, så jobbigt. Men nu har jag i alla fall fått en tid på vårdcentralen, fast det är några veckor kvar, så ja, jag kommer tyvärr inte att ha körkort till sommaren, men kanske till hösten, hoppas verkligen det.

 

Tidigt imorse var det blodmåne igen, men tyvärr var det mulet här så det gick inte att se den. Men ja, jag har sett den ett par gånger tidigare, och det är fräckt. Senast var i somras, bild kommer längre ner.

 

Nu längtar jag verkligen till det kommer mer snö till Göteborg. I fredags tror jag det var så var det tre år sedan som Göteborg vaknade med snö upp till knäna. Det var jättemysigt, men så konstigt, det är ju enormt sällan det kommer så mycket snö här på västkusten, så det hade det gärna fått göra igen, det blir så himla fina bilder då.

 

Resten av dagen får vi se lite vad som händer. Älsklingen jobbar hemifrån en del denna veckan, så det är trevligt, inte behöva vara själv hemma varje dag.

 

 

Bilder på blodmånen från i somras.

 

//CarroEllen

Fredag 18/1

Hejsan bloggen!

 

Ja då var det redan fredag, och idag har jag varit arbetslös i 2 veckor, det har gått så himla fort.

 

I tisdags var jag i stan en sväng under kvällen och åt middag med älsklingen och en kompis till honom, det var jättetrevligt. Vi åt på Pasta plus, och jag åt spagetti med tomatsås och köttbullar. Det var gott men köttbullarna var ganska torra, så om jag får välja så är det godare mat på Pasta haus, det är ju typ samma mat liksom. 

 

I onsdags var jag på studie-och yrkesvägledningen, och de sa det att det har aldrig tidigare kommit ut så här lite kurser som nu, detta pga att vi inte har haft någon regering. Men ja, de trodde att det snart kommer att komma upp fler kurser, så det hoppas jag verkligen för just nu finns det inte direkt något roligt för mig att söka. Många av de utbildningarna som finns uppe just nu är med språkstöd, eller så är det tunga saker, asfaltsläggare, golvläggare, murare osv. Sedan fanns det också restaurang, men det skall jag ju ifrån, och även barn och fritid, men det är jag inte alls intresserad av så, så jag hoppas verkligen att det snart kommer upp fler kurser som jag kan söka. Men ja, jag fick sökt en kurs i alla fall, engelska, och om jag kommer in på den så börjar den i mitten av mars. Det jobbiga är att för att få studiebidrag så måste man plugga minst 50% och den kursen jag sökte mig till är på 25%, så vi får se hur det blir. Egentligen borde jag försöka hitta något jobb som jag kan ha som extra just nu, eller bara jobba lite, men det är så himla svårt att hitta sådana jobb som inte är inom restaurang, det är skitsvårt verkligen, och jag har ändå suttit och letat en hel del, så om någon av er har något tips på ett extrajobb för mig som inte innebär att stå upp hela dagarna och inte använda händerna för tunga saker heller, så hojta gärna till.

Under onsdag eftermiddag mötte jag upp Jesper och hans kompis igen i stan ett par timmar. Det var trevligt. Vi gick bara runt i stan lite. Jag var och kollade på en dator som jag nu har bestämt mig för att köpa, har kollat på den ett par gånger innan. Men ja, just den som jag vill ha finns inte i någon butik i Göteborg, så jag får troligtvis beställa den.

 

Igår var jag bara hemma och tog det lugnt, tvättade lite bara. Och idag har jag inte heller gjort så mycket, städade lite fram tills att jag kände att jag hade ganska ont i handleden igen, så nu blir det en paus från städandet för att sedan gå och handla till ikväll, vet dock inte än vad vi skall äta, får se lite vad det blir.

 

//CarroEllen

Gamla ställen

Hejsan bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt.

Igår satt jag och fixade lite med a-kassan, så mycket saker att fylla i och skicka in, sedan tog jag det ganska lugnt, grejade lite här hemma bara, och spelade The sims en stund på kvällen.

 

Idag har jag också tagit det väldigt lugnt, har suttit och kollat på en serie på svt som mamma tipsade mig om "Det sitter i väggarna" Det handlar om två personer som åker runt i Sverige till gamla hus. De hjälper till att renovera något litet om ägarna behöver hjälp med det, och så tar de reda på historien runt husen. Jag som älskar gamla saker tycker att det är väldigt intressant. Jag har det senaste också gått med i en grupp på facebook där det läggs upp mycket bilder på övergivna saker, hus, andra byggnader och andra saker, jätteintressant tycker jag. Det tråkiga, eller som man egentligen förstår varför är att man inte vill säga var dessa ställen ligger. Tyvärr är det ju många som åker dit och förstör, men jag tycker det hade varit väldigt roligt att undersöka ett sådant ställe någon gång. Jag vet att det finns ett gammalt övergivet sommarland runt Varberg där många har varit, och då också filmat det hur det ser ut idag. Det tycker jag hade varit jätteroligt att besöka, men tyvärr antar jag att man inte får det egentligen. Sedan läste jag nu i veckan också att det nu skall rivas för att bygga bostäder där istället, vilket är jättebra med tanke på hur mycket naturen får ta hand om när sådana saker bara står och förfaller.

Det finns ett gammalt torp i närheten av Brevika som jag försöker gå och kolla på varje år. Tydligen har jag varit inne i detta torpet när jag var mindre, men det är inte direkt något som jag kommer ihåg så. Men det är ändå lite fräckt att se hur mycket mer naturen har tagit över torpet för varje år, och vad jag har hört så finns det inte mycket kvar av det idag, tyvärr har jag nog inte varit där de tre senaste åren, men har fått höra av andra som gått förbi där.

Jesper och jag var ute hos hans föräldrar i söndags på middag och då pratade hans pappa och jag om att någon gång i sommar besöka ett gammalt fort som ligger här i Göteborg, så det ser jag verkligen fram emot.

 

Imorgon skall jag äntligen till studie- och yrkesvägledningen igen för att den här gången söka lite kurser, och få hjälp med det. Tyvärr har det inte kommit upp någon kurs om det som jag egentligen vill läsa, så troligtvis kommer jag att börja med att läsa upp lite saker, så får vi se vart det landar sedan, men vi får se imorgon.

 

Resten av dagen blir det ganska lugnt, skall in till stan senare för att äta middag med Jesper och en kompis till honom, skall bli trevligt.

 

Här kommer en bild från när jag senast var och kollade på det torpet, hösten 2015:

 

//CarroEllen

Veckan som gått

Halloj bloggen!

 

Ja då har jag gått hemma en vecka redan, det har gått väldigt fort, jag har haft fullt upp. Men ja, jag tar det från början.

Min sista arbetsdag förra torsdagen var ganska tråkig, jag jobbade med högsta chefen (som jag inte kom överens med längre) och hon sa nästan ingenting, så det var väldigt segt.
Strax innan jag slutade så kom två av mina arbeteskamrater förbi för att säga hejdå, och även lämna en blomma, så snällt, tack <3
Sedan fick jag faktiskt också en avskedspresent av högsta chefen, vilket jag aldrig trodde att jag skulle få. Det var en stor korg med kaffe, te, kolor och choklad. Jättesnällt, men så stelt det kändes när jag fick den, jättekonstig känsla.

 

Efter jobbet mötte jag upp älsklingen i stan som fick bära med sig alla presenter hem innan jag åkte hem till Malin. Vi hade en trevlig eftermiddag, bytte julklappar och tog det lugnt. Jag fick en jättefin blå stickad kofta, tack <3
Framåt kvällen hade jag bokat bord på Pasta haus för mig och några till. Vi hade en trevlig och mysig kväll med god mat och massa prat. Då fick jag också en avskedspresent, den här gången av Ida. Det var en stor och jättefin orkidé, tack <3 Bild kommer längre ner.

 

Under fredagen var jag på arbetsförmedlingen för att ändra mig till arbetssökande, och efter det blev det lunch i stan med älsklingen.

 

Den helgen tog vi det väldigt lugnt, vi var trötta bägge två, så vi storhandlade typ bara.

I måndags och tisdags storstädade jag här hemma, eller ja, så mycket som jag kunde innan min ena hand inte ville vara med längre.
I tisdags kväll var mamma och syrran här. Vi åt god middag, kycklingsallad, och gick igenom min garderob ordentligt, något jag tycker är jättetråkigt i vanliga fall, men nu kände jag mig ganska tvungen när jag faktiskt kommer att använda mer av mina egna kläder nu, och inte arbetskläder längre.

 

I onsdags var jag ute på Öckerö en sväng, var på banken för att hämta mitt bank-idkort, följde också med pappa på lite småsaker innan jag åkte hem igen. Väl hemma kände jag mig verkligen helt slut, något jag alltid gör när jag har varit därute. Det är väl att det är så mycket minnen som väcks till liv igen som gör att jag blir så himla trött. Så ja, väl hemma igen så tog jag det bara lugnt resten av dagen.

 

I torsdags blev det en heldag på Gekås Ullared med mamma och syrran. Vi var där i nästan 6 timmar. Något som var väldigt härligt var att det var väldigt lite folk, det var inte kö någonstans. Till provrummen kunde man bara gå rakt in, man behövde inte ens leta efter ledigt, och i restaurangen var det jättelite folk också, det var inte ens kö i kassorna, så det var väldigt härligt. Det gjorde liksom att man kunde kolla på saker och ting i lugn och ro. Så i mitten av januari är med andra ord perfekt att åka dit för att slippa trängas.
Jag var hemma strax efter kl 20, så efter att jag hade packat upp allt som jag hade köpt så slocknade jag, helt slut efter denna dagen.
Tack mamma och syrran för en trevlig och mysig dag <3

 

Igår kände jag mig helt slut efter gårdagen så då tog jag det bara lugnt hela dagen.
Idag har jag inte heller gjort så mycket, varit och handlat och nu ikväll lagat god mat som vi skall äta snart.

 

 

 

//CarroEllen

 

Nyår

Halloj bloggen!

 

God fortsättning!

 

Ja, bättre sent än aldrig. Det känns som att det har gått i ett sedan nyår så har inte hunnit sätta mig och skriva i lugn och ro. Jag har också haft lite problem med sidan, men hoppas att den fungerar som den skall nu, men hittar ni några fel så hör gärna av er.

 

Nyårsafton blev en väldigt lugn dag för älsklingen och mig. Vi hade tänkt åka in till stan för att kolla på Göteborgs postens fyrverkeri under eftermiddagen, men det var så tråkigt väder så det blev inget av det.
Under kvällen lagade vi vi trerätters middag. Det blev ugnsstekt sparris med parmesan och vitlök till förrätt, ugnsstekt lax med kantarellpotatispuré och rödvinssås till huvudrätt, och mousse i två lager, choklad- och hallon till efterrätt. Det var verkligen jättegott.
Annars gjorde vi inte så mycket, vi satt och pusslade en del, och kollade på en serie bara, så det var väldigt lugnt vilket var väldigt härligt. Och jag somnade inte innan tolvslaget, något jag är påväg eller gör nästan varje år annars.
När klockan slog 12 så gick vi ut på balkongen där vi i år såg en hel del raketer, förra året var det nästan ingenting.
Så ja, vi hade en lugn och härlig nyårsafton.

 

 

 

//CarroEllen