CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

February 2019

Äntligen!

Hejsan bloggen!

 

Ja då har ännu en vecka gått, och den har gått så himla fort, jag trodde aldrig att tiden skulle fortsätta att gå så himla fort när man är arbetslös, men det gör den verkligen.

 

I helgen kom syrran hem till Göteborg med lille Lukas, så jag var med dem hela helgen. I fredags kom mamma och syrran hit och åt middag, i lördags var vi en sväng nere i Kungsbacka på Hede outlet, jag behövde köpa lite mer porslin, och de andra lite andra saker. Under eftermiddagen lagade mamma och jag mat, risotto med kyckling och stekt sparris, och till efterrätt blev det hallonmousse och vaniljpannacotta. Vi fick göra två olika efterrätter eftersom att jag inte tycker om just pannacotta som syrran så gärna ville ha. Under kvällen kollade vi på melodifestivalen och bara tog det lugnt.

Under söndagen var vi en sväng på Stora holms säteri, de hade en liten barnmarknad där, det var mysigt.

 

I måndags var jag bara hemma och tog det lugnt och grejade lite. I tisdags var jag i stan och åt lunch med älsklingen, sedan åkte vi en sväng till Backaplan då Jesper hade lite saker att köpa där, och under eftermiddagen tog vi det bara lugnt.

 

Igår hade jag äntligen fått mitt körkortsintyg, så då gick jag förbi körskolan för att skriva in mig och lite så. De bokade upp mig på 8 körlektioner nu under mars, 1 introduktionskurs (den kursen man måste gå för att få övningsköra hemma) och även riskettan (den teoretiska). Så ja, på tisdag skall jag på min första körlektion, och under kvällen är det introduktionskursen, och dagen efter är det ytterligare en körlektion. Så nu kommer det att bli fullt upp med körkortet, så det känns ändå skönt att jag faktiskt inte jobbar också eftersom att jag nu då verkligen kan satsa på detta fullt ut. Jag hade ju först tänkt att ta för automat men ångrade mig igår kväll då vi faktiskt inte har någon automatbil inom familjen. Så nu skall jag börja med manuell och se hur det går, och om det inte alls fungerar så blir det automat. Min tanke är ju att jag skall vara helt klar med körkortet tills skolan börjar 19 augusti, men det borde jag klara. 

 

Just det ja, glömde berätta att jag har varit på studiebesök på en folkhögskola också. Det var nämligen studie- och yrkesvägledningen som tipsade om det. Då är tanken att jag skall läsa in gymnasiet under 1-2 år för att sedan kunna antingen söka fler jobb än vad jag kan göra idag, eller börja på högskola av något slag. Men ja, det studiebesöket gick jättebra. Jag fick veta mycket om skolan, och personen som jag träffade frågade mycket om mig också. Sedan blev jag också visad runt vilket kändes väldigt bra. Så jag bestämde mig för att söka till den med start i höst, hon som jag träffade sa också att hon typ kunde garantera mig en plats då det är personer som är i den situationen som jag är som de först tar in. Så nu har jag dragit tillbaka mina ansökningar till de tre kurserna som jag hade sökt på komvux för att nu då istället satsa på körkortet fram tills skolan börjar. Tänk, äntligen, efter att ha försökt ta tag i detta i så många år så löser det sig äntligen, så himla härligt, och körkortet nu också då, underbart.

 

Idag har jag varit i stan en sväng och träffat en kompis som jag jobbade med under ca ½ år på Subway. Det var väldigt trevligt, och eftersom att vi inte hade setts sedan november så hade vi ju massor att prata om, så det var väldigt trevligt.

 

Ne nu är det kanske dags att gå igenom alla böcker jag fick med mig från körskolan igår, jättemånga verkligen. Fördelen är ju att jag faktiskt har läst teorin innan, men jag har ju inte kört något, och det är ganska många år sedan jag läste teorin, tror att det var år 2009, så det blir bra med en repetion.

 

 

//CarroEllen

 

 

"Nu händer det, vi kommer krocka!"

Hejsan bloggen!

 

Klockan var strax före 14  idag, och jag hade varit i stan och ätit lunch med älsklingen.
När jag skulle åka hem igen så gick Jesper och jag till Stenpiren från Nordstan då det var så härligt väder, han skulle tillbaka till jobbet och jag skulle hem.
När bussen väl kom så var den ganska full så alla sittplatser blev tagna. Jag satte mig bredvid en tjej 4 rader mot bakåt i bussen.
Innan jag berättar detta som jag nu skall berätta så kan jag säga att en del av den vägen som bussen kör håller de på och bygger ny väg, så det är väldigt trångt där.


När vi var strax innan sörredskrysset, där bussfilen nästan tar slut i en sväng, så skulle bussen köra ut i det vanliga körfältet. Samtidigt som jag visste att bussen skulle svänga just där så såg jag hur en lastbil närmade sig oss. Det kändes som att det verkligen gick i slowmotion, och det jag hann tänka under kanske 2 sekunder var ”Vi kommer krocka! men det kommer inte hända” I samma veva ser jag hur backspegeln på lastbilen är farligt nära fönsterrutan bara två säten framför mig. Samtidigt som jag hör en smäll och känner en tryckvåg så slänger jag upp armen över ansiktet i ren reflex och lägger huvudet ner mot mina knän mot mittgången av bussen. Jag har inget minne av att folk skrek, men flera personer var snabbt uppe för att kolla till de personerna som satt just där rutan gick sönder.
Den raden jag satt på var första raden mot den rutan som klarade oss helt oskadda. Killen som satt framför mig fick glassplitter i ansiktet, men det syntes inget på honom.

De som satt där det blev som värst var ett äldre par. Där skadade kvinnan handen, men som tur var så blev det inget allvarligt. Det var nödutgångsrutan som sprack, och jag tror att just den rutan skall väl gå sönder på det sättet som den gjorde om man säger så, mycket smått glassplitter. När jag efter en kort stund förstod vad som faktiskt hade hänt så kollade jag med tjejen som satt bredvid mig att hon mådde bra. Vi fick lite glassplitter på kläderna och sätet som var typ som pulver. Då kollade jag runt i bussen också, och mot rutan till, då såg jag lite blod på ena ”handtaget” på ena sätet, så då kollade jag bara bort igen för att fortsätta hålla mig lugn, och tänkte bara ”Okej Caroline, ta det lugnt nu, få inte panik, det är lugnt!” Då pratade jag lite med tjejen jag satt bredvid. Hon hade också sett i slowmotion att vi skulle krocka. Busschauffören var ganska snabbt bak i bussen för att kolla hur det hade gått med alla, men det var bara en person som faktiskt blödde, sedan var vi några stycken som kände av tryckvågen mer eller mindre.
Jag tror att det bara gick några minuter, men det kändes som betydligt längre tid, så stannade en buss bredvid oss för att plocka upp oss. Då kände jag hur jag skakade, men jag lyckades ändå gå ordentligt.


Jag klarade mig bra, blev bara ganska chockad, det var första gången jag var med om något sådant. Så tur ändå att det var i såpass låg fart och att det inte blev så allvarligt. Det enda som gjorde att det blev värre än vad det borde blivit var ju just allt glassplitter som låg i mer än halva bussen, och då var det bara en ruta som gick sönder. Backspegeln på lastbilen lossnade också och bara hängde på sidan.
Ja, det tog verkligen en liten stund efter att det skedde som jag faktiskt förstod vad som hade hänt, vi hade krockat med en lastbil, samtidigt försökte jag inte tänka så eftersom att det låter så mycket värre när man säger att ”buss och lastbil har krockat” så försökte jag istället tänka ”en lastbils backspegel spräckte en ruta på bussen”
Detta var ju verkligen en ren olycka. Det gick i väldigt låg fart, bussen stod nästan still, och det skedde i en sväng där vägen var ganska smal, bussen och lastbilen fick helt enkelt inte plats bredvid varandra. Det kändes ju som att det gick en liten stund från att jag såg lastbilen första gången tills att vi krockade, men det var inte tillräckligt lång tid för att hinna tänka att jag hade kunnat förvarna om att vi skulle krocka. Jag tänkte ju liksom att det inte skulle hända, samtidigt som jag såg att det skulle ske.

 

//CarroEllen

 

Alla hjärtans dag

Halloj bloggen!

 

Glad alla hjärtans dag!

 

Ja då har ännu en vecka gått, och jag har haft fullt upp.

 

I fredags kom syrran med sin lilla familj hem till Göteborg över helgen, och vi fick äntligen träffa den lille nykomlingen. Han är jättesöt, och lugn, skriker inte alls mycket. Bild kommer längre ner.

Jesper kom dit under eftermiddagen också så vi åt middag med de hos mamma, så det var jättetrevligt och mysigt, tack <3

 

I lördags var älsklingen och jag ute hos hans föräldrar för födelsedagsfirande. Det var trevligt och mysigt.

 

I söndags åkte jag till mamma igen för att träffa syrran och de innan de skulle åka hem igen. Vi var ute på en promenad vilket var väldigt härligt. Ja jag kan gå kortare promenader nu om jag har mina vandringskängor på mig, men än är fötterna långt ifrån bra.

 

I måndags satt jag hela förmiddagen och försökte få tag på ticketmaster för att byta ståplatsbiljetterna på Gyllene tider till sittplatser istället. Jag ringde varannan minut, men det var upptaget hela tiden. Detta gjorde jag också i fredags, men utan resultat. 

Under dagen var jag på studie- och yrkesvägledningen igen för att lägga upp en plan. Eftersom att jag saknar "riktiga" gymnasiebetyg så tycker de att jag skall börja att plugga upp dem, vilket innebär 1-3 år på troligtvis folkhögskola. Detta är väl egentligen inget som jag känner för så, men som de sa, det är bra att ha i längden, och det öppnar fler dörrar för vilka jobb jag kan söka bara genom att ha ett fullständigt gymnasiebetyg. Gör jag det så innebär det också att jag kan söka vidare till högre skolor senare. Så ja, vi får se vad som händer, jag lovade att kontakta lite folkhögskolor för att åka dit på studiebesök, så skall försöka göra det nästa vecka.

 

I måndags kväll var Jesper och jag på lägenhetsvisning, mamma och jag hade åkt förbi där och kollat lite dagen innan så jag visste var det låg. Lägenheten var väl fin så, dock väldigt tråkigt tak, plattor (sådana som ofta är på restauranger då det är bra ljuddämpning), men tyvärr var den för liten för oss. Men ja, vi vet ju, och vi pratade också med mäklaren om det att det skall byggas ganska mycket i det området de kommande åren, dock är det ett par projekt som bara är på planeringsstadiet än så länge, men de skulle börja bygga mer där till hösten, så får fortsätta att hålla utkik.

 

I tisdags var jag hemma hela dagen, men det var sista dagen för att byta Gyllene tider biljetterna till sittplatser, så det försökte jag göra fram till halv 4, då hade de äntligen fixat telefonkö, något som de inte hade de andra dagarna. Så ja, det kändes verkligen som ett heltidsjobb bara att försöka få tag på ticketmaster vilket tog 3 dagar, trots att jag ringde varannan minut varje dag under förmiddagen i 2 timmar. Sedan grejade jag här hemma bara.

 

Igår var jag i stan och åt lunch med älsklingen. Vi åt på Le pain francias, jättegod mat verkligen. Jag åt kyckling med fetaost, potatisgratäng och tzatiki, mums! Under eftermiddagen tog jag det ganska lugnt då jag kände mig ganska trött efter att ha haft fullt upp i över en vecka. Hur sjutton orkade jag med att jobba tidigare också?! Ne men mycket av detta som jag gjort nu när jag har gått hemma hade jag troligtvis inte gjort om jag fortfarande hade jobbat, eller i alla fall inte i det tempot som jag haft.

 

Idag har jag varit hemma, bara varit och handlat en sväng. Ikväll skall älsklingen och jag laga trerätters middag,  så det har jag grejat lite med idag, men vad det blir får ni veta i nästa inlägg.

 

 

Här kommer en bild på lille Lukas och mig från i fredags:

 

//CarroEllen

Torsdag 7/2

Halloj bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt.

 

Den senaste veckan har gått i ett typ, och det kommer den göra denna veckan ut. Jag trodde aldrig att jag skulle ha så mycket att göra när jag är arbetslös som jag har. Och nu när jag tänker på det, jag har faktiskt gått hemma lite mer än en månad, helt sjukt, vart har tiden tagit vägen? Några dagar i förra veckan kände jag mig bara lite ratslös, men inte annars.

 

I lördags hade vi en väldigt lugn och härlig dag här hemma, vi fick bokat tid för lägenhetsvisningen som vi skall på nästa vecka, så det känns bra.

 

I söndags var älsklingen och jag på bio. Vi såg "Fantastiska vidunder- Grindelwalds brott", vi såg första filmen här hemma för ett tagsen, och den var betydligt bättre än tvåan, men vi fick en trevlig eftermiddag i stan.

 

I måndags var jag på studie- och yrkesvägledningen igen, och denna gång skulle jag göra lite tester för att se vilken nivå jag är på. Jag fick göra en läsförståelse i svenska. Jag tyckte inte att det gick så bra när jag väl satt där, men när vi räknade ihop poängen så var det väldigt bra, så det kändes jättehärligt. Jag skulle också egentligen gjort ett engelskatest, men det fanns inga tider kvar för det, och sedan tyckte inte hon som jag träffade att jag behövde det. Hon fick också hjälpa mig med att se till att jag kommer in på rätt engelskakurs. Jag sökte en kurs när jag var där för ett tag sedan, och bara några timmar innan ansökningstiden var slut så fick jag ett mail om att jag inte skulle komma in på den kursen eftersom att jag redan hade betyg i den, så då gick jag in och sökte nästa. Men tydligen var det så att den personen som skötte ansökningarna hade läst mina betyg fel, så hon skulle hjälpa mig och fixa det. Och hon var ganska säker på att jag kommer att komma in på både svenska- och engelskakursen som jag har sökt, hoppas bara att de går och läsa samtidigt.

 

I tisdags hade jag en hemmadag då jag ringde lite samtal och fixade en del saker som behövde göras, både ringa a-kassan och lite sådant.

Jag fick också köpt biljetter till Gyllene tiders konsert som är i sommar, det skall bli jätteroligt.

 

Igår var Jesper och jag på båtmässan. Jag mötte upp honom i stan för att gå och äta lunch innan. Väl på båtmässan så var det inte alls så mycket folk vilket var väldigt härligt. Det var typ inga köer för att gå in och kolla i de stora båtarna, bara till två av dem. Det var många fräcka båtar verkligen, och som jag lätt hade kunnat bo i under sommaren och åkt runt, hade varit helt underbart. Ja båtlivet är väl en av de få sakerna som jag saknar från Hälsötiden. Vi var inne i en av de största båtarna som hade 6 sovplatser, två toaletter och två duschar har jag för mig,  jättestort och rymligt kök och massor av sittplatser. Jag har för mig att den kostade runt 4 miljoner.

Något som jag har kollat på lite och som även fanns på båtmässan är "stand up paddleboard" Det är typ som en surfbräda fast man står upp och paddlar istället, det ser jätteroligt ut, och hade varit roligt att testa någon gång.

Vi hade en trevlig eftermiddag där, och försökte hitta lite inspiration till vår kommande husbåt i framtiden. Tyvärr fanns det inga husbåtar alls på mässan vilket ändå är lite konstigt tycker jag, men det är väl det att det är svårt med regler kring sådant i Göteborg, Stockholm har kommit mycket längre i det. Så den båten som jag tyckte så mycket om var nog den som var mest lik en husbåt, men ändå inte.

 

Idag har jag varit på vårdcentralen och har äntligen fått ett läkarintyg att skicka till transportstyrelsen, så inom några veckor hoppas jag att jag äntligen har mitt körkortsintyg.

Sedan har jag städat här hemma och suttit och läst om hur man gör med sina biljetter för att få sittplatser nu när Gyllene tider flyttar till Ullevi. Ja det blir Ullevi igen, och det skall bli jätteroligt, tredje gången jag är där då, och tidigare gånger har det verkligen varit jättefräckt att se de på en sådan stor arena med så himla mycket folk, längtar verkligen.

 

Imorgon skall jag äntligen få träffa den lilla nykomlingen till familjen, lille Lukas, det skall bli jätteroligt och mysigt.

 

//CarroEllen

 

 

 

 

 

 

 

 

Fredag 1/2

Hejsan bloggen!

 

Ja då var det fredag igen, och idag är det städdag som gäller här hemma. Sedan har jag lovat älsklingen att fixa maten till ikväll, det blir potatis och rotfrukter i ugn med färsk lax och kall sås, mums!

 

Denna veckan har jag känt mig ganska trött och seg, hoppas bara inte att jag blir sjuk nu. Men ja, jag har ändå gjort en del saker. I tisdags var jag och klippte mig lite, sedan mötte jag upp Jesper i stan, han ville kolla på brädspel. Vi fick köpt två olika spel, Carcassone och Cluedo, så det har vi spelat en del i veckan. Sedan har jag grejat en del med den nya datorn, lagt över massa filer och så, så nu är äntligen det klart.

 

I onsdags röjde jag ännu mer i förrådet. Jag älskar att samla på mig gamla saker, slänger typ inget, men nu kände jag att det var dags att en gång för alla slänga en del igen. Och ja, jag lyckades få tömt 7 korgar i förrådet vilket är ganska bra, så det var väldigt härligt. Däremot har jag massor av gamla cd-skivor, dataspel och VHS-band  med gamla filmer som jag älskade när jag var mindre, sådant vill jag helst inte slänga, inte heller VHS-spelaren. Så en del får bli kvar, men mycket kommer att slängas, får dock vänta tills containern kommer till området igen om två månader.

 

Igår var jag och storhandlade, lyckades tajma in så jag kunde åka med min morbror, så jag slapp släpa på allt så långt. Under vinterhalvåret är det när man skall storhandla eller behöver åka till tippen som vi skulle behövt bil. Men ja, nästa vecka skall jag äntligen till läkaren för körkortsintyget, så får skickat in det i slutet av nästa vecka, så nu hoppas jag att jag inom ett par veckor äntligen har körkortstillståndet, om jag inte får tillbaka papper på att jag måste göra ny synundersökning för att den har gått ut (den är giltig i 3 månader har jag för mig), det hade inte förvånat mig. Men ja, vi får se, håller tummarna nu.

 

Denna helgen skulle mamma och jag egentligen åkt till syrran för att träffa den lille Lukas, men tyvärr är mamma sjuk, så det blir inget med det, så hoppas att det blir nästa helg istället. Så älsklingen och jag funderar lite på att eventuellt gå på båtmässan i helgen, men vi får se lite vad som händer.  Just det ja, jag skall ju anmäla Jesper och mig till en lägenhetsvisning som är om knappt två veckor. Troligtvis kommer inte jag kunna få ta något lån nu när jag inte har något jobb, men ändå roligt att kolla då denna bostaden ligger i samma område som vi tänker oss.

 

Ne, nu kanske det är dags att städa vidare lite innan det är dags för lunch.

 

//CarroEllen