CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

August 2020

Söndag 30/8

Hejsan bloggen!

 

Ja nu var det ett par veckor sedan jag skrev här senast. Sedan vi började skolan har jag verkligen varit helt slut. Jag har ju ändå trots allt varit hemma sedan den 17 mars, och har sedan dess inte alls träffat så mycket folk, så nu när skolan började igen och vi skulle vara på plats så har det blivit för mycket folk på samma gång för min del. Så ja, varje dag när jag har kommit hem har jag bara lagt mig i soffan och typ inte gjort någonting, bara vilat och varit helt slut. Det var roligt att träffa de flesta från gamla klassen igen, men klassen har blivit väldigt splittrad, men vi är ändå sju stycken från den gamla klassen i den nya, resten är helt nya deltagare.

 

Dessa två första veckorna var sagt att det skulle vara introduktionsveckor, men vi började med religionen redan på fredagen (vi började en onsdag) och sedan har det fortsatt. Vi har antingen haft historia/religion eller svenska varje dag, och vi har redan fått läxor. Så ja, det är väldigt rörigt i skolan nu, alla är ju så ovana vid att vara i skolan igen också, och så börjar vi med läxor direkt, vi hade väl typ inga läxor alls förra året. Sedan har vi inte heller fått vårt riktiga schema än som skall börja på onsdag, så det är superrörigt verkligen. Vad jag har hört så verkar det inte heller som att skolan har fått till det så bra alls med att alla inte skall vara i skolan samtidigt när det riktiga schemat drar igång. Så just nu känns det lite som att man bara går och väntar på att någon skall bli sjuk på skolan och det blir distansundervisning på heltid igen. Tanken är i alla fall att vi skall blanda både distans och att vara i skolan, men vi får se när vi får det riktiga schemat.

 

Förra helgen var jag och flera andra på sommarstället och grejade, eller jag var mest barnvakt åt lille Lukas. Vi fick rivit verandan och även innetak och golv i vardagsrummet. Verandan var såpass dålig att det inte gick att rädda den, så tanken är nu att det skall bli en lite större veranda med både hall och toalett. I isoleringen till innetaket låg det massor av gamla vykort och inbetalningskort och sådant från den gamla affären, så det var väldigt intressant att kolla igenom.

 

Igår var vi ute hos Jespers föräldrar på lite födelsedagsfirande. Det var trevligt att vara där ute igen, sist var ju på midsommar, det har ju faktiskt inte blivit någon mer gång i sommar, tyvärr. Men ja, vi har ju varit mycket i Brevika istället. Det var väldigt härligt att vi kunde ta bilen och ställa den i Långedrag istället för att ta bussen som tar så lång tid, så det gick ju så mycket fortare än vad det brukade göra förr. Jag tar ju också bilen till skolan varje dag nu, så himla härligt att slippa åka buss, det går ju så mycket fortare att ta bilen.

 

Idag har älsklingen och jag grejat en del här hemma, plockat ordning, städat, storhandlat och lite sådant, så ikväll blir det nog bara till att ta det lugnt.

 

//CarroEllen

 

Sommarlovet snart slut

Halloj bloggen!

 

Sitter nu hemma på balkongen och bara tar det lugnt. Idag har det varit gatuloppis i hela området, så även vi fick sålt lite saker, och vi hade turen att hitta en plats i skuggan, så där var det riktigt härligt att sitta.

 

Ja nu är snart detta sommarlovet slut, på onsdag börjar skolan igen. Vi skall träffas i skolan och sedan skall vi ha två veckor introduktion, halvdagar. Efter det hoppas jag att det blir distansundervisning igen, framför allt med tanke på att vi är en liten skola och med smala korridorer, men vi får väl se.

 

Ja, i sommar har vi ändå fått gjort en del saker tycker jag allt. De tre första veckorna tror jag det var gick vi bara och väntade på att få hämta bilen, så då var vi typ bara hemma. Så vi har köpt bil i sommar. Sedan har jag varit i Brevika ett antal gånger, älsklingen har också varit med några gånger, och även Malin. Vi har då varit en del på det nya sommarstället och renoverat och grejat massor,  jag är övertygad om att det kommer bli så bra när det är klart, sedan skall vi bara se vad Jesper och jag skall göra till oss så vi också kan vara där.

Sedan har vi ju varit både på Ragnhildsholmens borgruin och Bohus fästning.

Den senaste veckan har vi bara varit hemma och grejat och tagit det lugnt, eller älsklingen har jobbat. Det har ju varit så fantastiskt väder så jag fixade ordning på balkongen i förra veckan, så där har vi suttit typ hela veckan, så härligt.

 

Ikväll blir det nog en liten promenad och imorgon skall det ju vara ännu varmare än idag, så då blir det nog till att ta det lugnt, kanske försöka städa lite här hemma bara.

 

//CarroEllen

De sista dagarna i Brevika

Hejsan bloggen!

 

Sitter nu hemma på balkongen och bara tar det lugnt. Bättre sent än aldrig men i förmiddags fixade jag faktiskt ordning lite här ute, nu kändes det som att det faktiskt var någon mening med det när det är såpass varmt som det är nu. Vi har ju balkong i österläge vilket innebär att vi har morgonsol, men då är det 40 grader här ute, så då går det inte att sitta här, och under kvällen är det för kallt, men nu är det faktiskt väldigt härligt när det är varmt men en del moln.

 

Förra veckan var Malin, Jesper och jag våra allra sista dagar i Brevika. Det var väldigt härligt, försökte dock inte tänka på att det faktiskt var sista gången.

Älsklingen jobbade på dagarna, så då var Malin och jag iväg. Under förmiddagarna var vi i skogen och plockade kantareller, och under eftermiddagarna hjälpte vi mamma med renoveringen av det nya stället. Det finns mycket svamp i skogarna nu så det var väldigt roligt och härligt att gå i skogen, vi hittade några "hav" med kantisar, så det blev kantarellfrukost några dagar, och även lite kantareller med hem, mums!

Med renoveringen hjälpte Malin och jag till att riva papp och tapeter från väggarna i vardagsrummet och i det kommade badrummet. Vi knackade också bort lerklining från väggarna i det kommande badrummet. För er som inte vet vad lerklining är för något så det det en blandning mellan lera, halm och koskit som jag antar att de använde som isolering förr. Så ja, det luktade faktiskt en del fortfarande, och då inte så gott, men med munskydd och luvor på oss gick det bra ändå, dock blev det ett bad i sjön varje dag efter arbetet oavsett hur vädret än var, men det var väldigt härligt efteråt. Det var väldigt roligt att greja i huset, och just i kommande badrummet tänkte jag hela tiden att om ett år kanske det är ett badrum här, så roligt. Jag har fått uppdraget att dokumentera hela renoveringen, så jag har tagit massor av kort nu varje gång vi varit där, så det är väldigt roligt att redan nu se den stora skillnaden.

 

Ja som sagt var, Malin och jag badade i sjön varje dag då vi bara har haft kallvatten i köket i Brevika i år då en kran gick sönder i höstas. Det var ganska kallt i sjön, men efter att ha knackat lerklining i några timmar så kände vi oss tvugna att bada. En av dagarna var det 15 grader i luften och regn, men det var nog den dagen jag var snabbast med att hoppa i vattnet också, jag brukar alltid stå och tveka en bra stund innan jag väl hoppar i annars. Men ja, det var en härlig känsla efter att ha badat i den kalla sjön varje dag, och man kände sig så ren.

 

Förutom att vi plockade svamp, renoverade, badade och dokumenterade renoveringen så grillade vi också några kvällar. Vi kunde sitta ute på gräsmattan och äta middag, sådan lyx verkligen. 

Sista kvällen låg vi alla tre på luftmadrassen utanför dörren och såg hur fladdermössen flög över oss, så fräckt.

Vi såg också lite olika djur som vi inte ser där varje gång. Bla en älg på åkern, men den här gången stod den ganska långt bort så vi fick inga bra kort på den. Två dagar hade vi en liten hasselmus som sprang runt på gräsmattan utanför dörren, den fick vi däremot några kort på. Fladdermössen som flög över oss, snoken som jag sett på bryggan tidigare såg vi även denna gång, så det blev lite terapi för Malin som är så rädd för ormar, men det gick bra.

Så ja, vi fick några härliga, trevliga och mysiga sistadagar i älskade Brevika som avslutades med ett riktigt härligt bad precis innan vi åkte hemåt. Nästa gång vi åker upp blir det två kilometer längre norrut till det nya stället, och då bo i husvagn eller tält istället.

 

Här kommer lite bilder från veckan:

 

Grillningen ena dagen (köttspett och majskolvar), den lilla hasselmusen, och dukat bord utanför dörren en av kvällarna.

 

 

 

Ett gammalt lås som satt på en av dörrarna, så charmigt, och många lager med tapet i det kommande badrummet.

 

 

Malin håller på och knackar lerklining, en del av vardagsrummet när jag började riva ner papp och tapet kom det fina timret fram, och lerkliningen borta.

 

//CarroEllen