CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

April 2017

Sista dagen imorgon

Hejsan bloggen!

Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt, är själv hemma ikväll då Jesper skulle iväg på något och kommer hem lite senare, men härligt att vara lite själv ibland också.

Ikväll blir det till att greja lite här hemma tror jag, om jag orkar, är verkligen jättetrött nu. Nu har verkligen kroppen börjat stänga av på jobbet. Imorgon är ju min allra sista dag på Stigs center, 5,5 år har jag ändå varit där, men sedan vi bytte ägare så har ju allt blivit kaos. Jag kommer att vara ledig 4 dagar innan jag börjar i den andra restaurangen på tisdag. Det känns väldigt härligt att vara lite långledig, få avslutat och andas ut lite innan nästa ställe.

Ja som sagt var, ikväll blir det till att greja lite här hemma, skall ha middag med både nuvarande och gamla Subwayare till helgen vilket skall bli väldigt trevligt.


Just det ja, i måndags träffade jag en gammal arbetskamrat som slutade hos oss tidigt i våras tror jag det var. Vi åkte hit hem och lagade tacos och satte oss och kollade på två olika, lite längre spökklipp på youtube och hade det väldigt trevligt och mysigt, tack Louise för en riktigt trevlig kväll! =) <3


Ja, sista dagen då imorgon, och vad skall jag säga. Det känns väldigt härligt eftersom att jag inte har mått så bra på jobbet de två senaste åren av olika anledningar. Men det känns samtidigt väldigt konstigt, kanske inte så konstigt egentligen eftersom att jag faktiskt har varit där i 5,5 år. Även om jag inte byter jobb helt och hållet, så byter jag ändå restaurang och det blir nytt folk (känner dock chefen sedan tidigare) och nya rutiner att komma in i. Jag kommer ju såklart sakna folket på Stigs center, men nu blir det till att lära känna lite nytt folk också, och det kommer säkert bli jättebra.


Ne, nu är det nog dags att gå och fixa lite middag. Ha en fortsatt bra kväll alla bloggläsare! =)

//CarroEllen

Onsdag 19/4

Godkväll bloggen!


Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt, skall snart börja med middagen.


Ja nu var påsken över för i år, och Jesper och jag har haft det väldigt härligt och trevligt. I fredags åkte vi till Varberg. Vi var på hotellet som vi brukar åka till, stadshotellet och Asia spa. Det var trevligt och mysigt att vara där igen, och verkligen behövligt. Så ja, hela helgen tog vi det bara lugnt, spaade väldigt mycket, badade och bara slappade, och åt väldigt god mat också.

När vi kom hem i söndags så var vi väldigt trötta, man behöver verkligen vila upp sig efter att ha varit så spa. Så när vi kom hem så somnade vi bäggetvå.

I måndags grejade vi lite här hemma och bara tog det lugnt. Så ja, vi hade en väldigt härlig helg, precis vad som behövdes.


Nu har jag börjat räkna ner, och tiden har börjat gå så himla långsamt. Jag har 6 arbetspass kvar i den restaurangen jag är på idag, och igår var det två veckor kvar tills jag börjar i den andra. Det känns väldigt bra, och spännande. Och med tanke på saker och ting som jag hör lite då och då om våra ägare, och hur de hanterar personalen så är jag mer säker än någonsin att det är dags att hoppa av skeppet innan det har sjönkt helt känns det som. Det är inte det att det går dåligt för restaurangen, utan det är som jag sagt tidigare hur våra ägare sköter det..


Vi har haft det ganska kaos på jobbet den senaste veckan. Förra måndagen när jag kom till jobbet så märkte jag att "köttlinen" (där vi har allt kött som kunderna ser) var 12 grader, och när jag öppnade den så luktade det inte jättegott. Då hade den gått sönder under natten, och eftersom att jag inte hade något extra kött i någon annan kyl så fick jag öppna 1,5 timme senare än vanligt för att hinna preppa allt eftersom att allt kött som var i linen var jag ju tvungen att slänga. Men ja, jag lyckades få ner nästan allt i "grönsakslinen", bara några saker, de som säljer minst som fick hamna i en annan kyl, så då var jag väldigt nöjd med att vi har en stor "grönsaksline". Men eftersom att vi nu då endast använder en line så är det väldigt trångt. Vi kan stå max två stycken där samtidigt men det är trångt, och vi får inte plats med att göra många mackor samtidigt, så just nu har det en del platsbrist där vilket är väldigt irriterande och jobbigt. Men som sagt var, jag har 6 pass kvar så jag kan nog överleva, men för de andras skull så hoppas jag att den lagas så snart som möjligt. Sedan har en av våra andra kylar också varit sönder ett tag, men där fick vi en ny kyl idag, så den hoppas jag att vi kan använda imorgon, men köttlinen får snällt vänta, så imorgon hoppas jag att vi har 4 av 5 fungerande kylar.


Ne nu är det dags att gå upp och börja med maten, ikväll blir det lax i dillsås och ris, supergott!


Ha en fortsatt bra kväll alla bloggläsare! =)

//CarroEllen

Äntligen! Ibland har man flyt

Hejsan bloggen!


Här kommer min lilla historia om dagen för två veckor sedan då jag fick ett nytt jobb på morgonen, och några timmar senare blev kallad på intervju till ett annat ställe


Torsdagen för två veckor sedan träffade jag Sofia i stan, hon som slutade på jobbet i mitten av mars. När hon berättade om sitt ”nya liv” utan Subway och annat att göra så blev jag så himla glad, och fick en ordentlig tankeställare ”kan hon sluta på jobbet och hitta annat att göra så kan jag!” typ. När jag vaknade på fredagen så kände jag mig fortfarande väldigt glad, och tänkte tidigt på morgonen ”kan det inte hända något roligt idag så jag får fortsätta vara så här glad nu?” Den morgonen jobbade jag inte själv hela morgonen som jag brukar göra, utan chefen kom också tidigt till jobbet vilket var trevligt. Strax efter att jag hade öppnat restaurangen så kom min första Subwaychef förbi, hon som jag berättade lite om i förra inlägget, hon som jag fortfarande saknar på jobbet och som jag jobbade så bra ihop med. Bara att hon kom förbi gjorde mig genast gladare, men när hon snabbt också frågade mig om jag inte ville komma till henne, börja jobba med henne igen, så förstod jag ingenting. Hon berättade då att hon skall ta över en annan Subwayrestaurang i närheten av oss. Jag blev överlycklig, och sa att jag skulle prata med AF och att jag skulle höra av mig. När hon hade gått så var min första tanke ”detta erbjudandet måste jag ta!” och samtidigt kände jag bokstavligt talat hur allt bara rann av mig, jag kände mig helt plötsligt så lätt och så himla glad. Jag vill ju egentligen inte vara kvar så Subway alls då jag har varit där i nästan 5,5 år nu, och jag har tröttnat på jobbet rejält. Men jag måste bort från Stigs center så snabbt som möjligt av olika anledningar. Men min tanke är lite att den restaurangen som hon skall ta över har de senaste åren haft väldigt dåligt rykte, men hon skall arbeta upp det, och få även den på fötter, och hon vill så himla gärna ha med mig på den resan, och det kan faktiskt bli en liten utmaning för mig också att hjälpa henne med det. Sagt och gjort, jag pratade lite med mamma om det och på rasten ringde jag upp Malin som hon heter och tackade ja till jobbet. Överlyckliga bägge två bestämde vi att vi skulle träffas veckan därpå och prata lite om det.

MEN det tar inte slut här, eller jo för det jobbet.


Några timmar senare, samma dag och mitt i lunchen ringer min telefon. Jag hann inte svara utan hann bara snabbt slå upp vem som ringde. Jag blev helt ställd och förstod ingenting, samtidigt som jag blev väldigt glad. Jag ringde upp numret när jag hade slutat, och det var ett ställe som jag har sökt mig till i ungefär 1,5 år, Ica Maxi! De ville att jag skulle komma på intervju veckan därpå, och det tackade jag ju verkligen inte nej till. Den intervjun gick bra, jag satt i 50 min och svarade på massa frågor. När jag gick därifrån så kände jag mig nöjd, och det kändes som att de var nöjda också. Jag har inte fått något svar av de än, men tyvärr så innebär det jobbet att jobba varannan helg och arbetstiderna varierar mellan kl 5 på morgonen till 22:30 på kvällen, vilket egentligen inte var så överraskande, men det är inga tider som jag fastnade för alls. Jag är ju också i behov av ett fast schema annars blir jag så förvirrad och stressad, så även om jag får jobbet på Maxi så kommer jag tyvärr att tacka nej till det.


Så nu är allt klart, den 27 april är min sista arbetsdag på Subway Stigs center, vi skall skriva papper i veckan till den andra Subwayrestaurangen och jag skall äntligen få jobba med Malin igen vilket skall bli väldigt roligt och trevligt, men som sagt var, jag vill ju egentligen bort från Subway helt och hållet, så jag fortsätter ju leta efter nytt jobb, men kanske inte riktigt i samma takt som tidigare. Just nu gör jag nästan vad som helst för att komma bort från restaurangen jag är på idag, våra ägare slutar aldrig förvåna oss och det kommer upp nya saker hela tiden känns det som. Så ja, anledningen till att jag tackade ja till detta jobbet så snabbt var för att det är andra ägare, det är med min gamla chef Malin som jag jobbar väldigt bra ihop med och det är närmare hem, och det kanske även kan bli en liten utmaning för mig också att hjälpa henne att få den restaurangen på fötter. Så som sagt var, den 27 april är min sista arbetsdag på Stigs, och jag jobbar eftermiddag/kväll, så känner ni för det så kom gärna förbi och säga hej.


//CarroEllen