CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

October 2016

Fredag 28/10

Godkväll bloggen!

Ja då var det äntligen helg igen!

Den här veckan har det varit fullt upp på jobbet, och vi har haft en del att göra. Chefen har varit på semester denna veckan så det har bara varit jag som har helt koll på rutiner och grejer som behöver göras. Så ja, jag har varit väldigt trött denna veckan på kvällarna, en kväll somnade jag halv 9, var verkligen hur trött som helst. Ikväll trodde jag också att jag skulle somna tidigt, men vi hade en del saker att göra här hemma inför imorgon, Jesper står fortfarande i köket och bakar tårta, och jag skall alldeles strax sova. Ja imorgon skall vi ha lite födelsedagsmiddag, skall bli trevligt. För ovanlighetens skull är det jag som skall fixa maten, det brukar jag inte göra, och Jesper fixar tårtan. Men det skall bli roligt och trevligt, Malin kommer hit lite tidigare och hjälper mig lite också, trevligt.


I söndags hade vi lite födelsedagsfika här hemma för familjen, och efter det hjälpte mamma mig att färga håret. Det blev brunt som jag brukar göra en eller två gånger om året.


Ne nu är det sovdags, är verkligen helt slut. God natt!

//CarroEllen



Torsdag 20/10

God morgon bloggen!

Ja då var det torsdag då vilket betyder jobba kväll.

Även denna veckan har gått väldigt fort. I måndags var jag och träffade Lisa på Backaplan, och köpte en sista födelsedagspresent till älsklingen. Sedan har jag suttit och pysslat en del med hans andra födelsedagspresent, och suttit och försökt planera lite inför vår födelsedagsmiddag som vi skall ha nästa vecka med lite vänner. Det ska bli väldigt roligt och trevligt. Jag sitter och funderar på om vi skall ha någon typ "lära känna" lek och har ett par förslag som jag skall höra med Jesper också om vad han tycker, han är bättre på lekar än vad jag är. Och nu till helgen blir det lite födelsedagsfika för familjen. Det är så enkelt när älsklingen och jag fyller år så nära varandra, vi kan bara slå ihop kalasen så blir det inte så många, superbra!


Ja nu har verkligen hösten kommit på riktigt. Det är fuktigt och ruggigt ute, nordanvinden är riktigt kall, regnet hänger i luften, det blir bara mörkare ute och det mysigaste av allt, alla löv blir så himla höstfina. Jag älskar ju hösten och har sagt ett tag nu till Jesper att jag gärna hade velat gå ut och ta lite fina höstkort, men det har tyvärr inte blivit av då jag har lite svårt att vara ute och gå pga hälsporren, så tråkigt. Ne, Brevika skall man åka till under hösten, där är det verkligen jättefint då. Men ja, får se om vi kommer ut någon dag ändå kanske när solen tittar fram lite.


Här kommer två bilder från i helgen

 

Jättevacker soluppgång i lördags kvart över 7.


 

Ser ni ljusstrimman på himlen? Gissningsvis var det månen som lös på något sätt, fräckt var det i alla fall. Tror bilden är tagen på lördagkvällen.


Ne nu är det dags att gå upp och äta frukost.

Ha en bra dag alla bloggläsare! =)

Onsdag 12/10

Godkväll bloggen!

Ja då har redan halva veckan gått, och imorgon skall jag jobba kväll. Det händer något mer imorgon också, jag fyller 26 år. Men ja, som sagt var så skall jag jobba kväll så vi åt lite födelsedagsmiddag här hemma nu ikväll istället bara älsklingen och jag. Kan ni gissa vad det blev för mat? Jo, den maten som jag brukar äta nästan varje år när jag fyller år, potatis och rotfrukter i ugn, färsk lax i ugn och en kall egengjord ört- och vitlökssås till, hur gott som helst.


Ja, denna veckan har också gått väldigt fort, precis som förra. Det känns väldigt härligt ändå faktiskt.

Just det ja, jag glömde skriva om en grej i senaste inlägget som jag var med om på hemvägen i måndags.

Jag stod och väntade på bussen på Backaplan i typ 10 min. Som vanligt var det många bussar som kom innan den jag skulle med som stannade på hållplatsen. MEN när just den bussen jag skulle med körde in vid hållplatsen och jag gick fram mot bussen så hör jag snabbt hur något typ exploderar, och så känner jag att jag är helt blöt i ansiktet. Bussen hade alltså kört på en vattenflaska som exploderade, och jag stod bara väldigt dumt till just då. När jag gick på bussen frågade chauffören vad det var för något, och jag svarade att det var en vattenflaska, han skrattade en del och sa sedan förlåt. Men vad är oddsen liksom? Det hade kört flera bussar där innan, men just jag skulle få innehållet i flaskan rakt i ansiktet. Tur i oturen får jag väl säga då så var det bara vatten, värre om det hade varit cola eller något sådant...


Ne, jag ska nog snart gå och sova, är verkligen helt slut. Sedan kommer älsklingen in till mig imorgon bitti med egengjord Nutellacroissant och kaffe som jag har beställt, och han fixade med jobbet så han är hemma med mig på förmiddagen, så jag slipper bli väckt kl 6 imorgon när jag egentligen inte behöver gå upp förrän kl 9, så det är väldigt härligt, halv 9 har jag sagt att han får komma in till mig, inte tidigare, får väl se om han håller det eller inte.


//CarroEllen

Skriva för hand och läsning

Godkväll bloggen!

Ja då var denna måndagen avklarad och snart är det dags att sova. Jag gillar inte måndagar, de är alltid mer eller mindre röriga, och man är lite slö efter helgen.
Idag har vi haft en praktikant på jobbet, och så var det ganska rörigt imorse, så jag har känt mig ganska förvirrad idag. Men ja, jag tog mig igenom denna måndagen också, och imorgon är det tisdag och det brukar inte vara så rörigt på jobbet. Vi började med en ny kampanj på jobbet idag, "Pulled pork". Det låter ju helt okej, men min första reaktion var att det ser ut som någon blandning mellan Steaken och Tonfisken, och imorse när jag hjälpte en kund så sa kunden att han ville ha tonfisk, och pekade på Pulled pork, känns ju lovande, kunderna tror också att det är tonfisk.. Tonfisk fast utan majo...


Sofia och jag pratade om en liten intressant grej idag, en grej som jag har tänkt på tidigare. Vi har ju en del praktikanter på jobbet som går på högstadiet. Vi skriver en del för hand på jobbet, och det är inte många av de högstadieeleverna som har varit hos oss som kan skriva ordentligt för hand, det är ofta svårt att läsa. Anledningen till detta är ju egentligen inte så konstigt, nästan alla elever får ju datorer/plattor i skolan idag som de skriver på, så de lär ju sig inte ens att skriva för hand. När jag gick i högstadiet, för ca 11 år sedan (vilket egentligen inte är så längesen om man tänker på hur snabbt det har ändrat sig) så var vi tvugna att skriva det mesta för hand, det enda vi fick skriva på dator ibland var renskrivningar för större arbeten. Och i mellanstadiet var vi tvugna att lära oss skriva skrivstil, något som inte används alls idag. Vi måste varit bland de sista som var tvugna att lära oss skriva just skrivstil. Även läsning är väl lite samma sak. Det gör man väl typ inte idag heller i samma utsträckning som vi 90-talister gjorde i skolan. Vi hade ju många olika böcker vi var tvugna att läsa, och även skriva recensioner av, görs ens sådant idag? Jag brukar läsa en spalt i Torslanda tidningen där de har med "månadens ungdom" och den ena frågan där brukar vara "vilken är din favoritbok?" De flesta brukar bara svara att de inte läser böcker. Är det bara jag som tycker att detta är en hemsk utveckling? Om dagens ungdom knappt läser några böcker (vet att det finns de som gör det, men långt ifrån i samma utsträckning som för bara några år sedan), vad kommer då hända med böcker i framtiden? Visst, det kommer att bli digitalt, men ändå, det känns så hemskt att tänka så tycker jag. Själv avskyr jag att sitta och läsa på datorn eller plattan, jag föredrar både vanliga böcker och papperstidningar, och det är en härlig avslappning tycker i alla fall jag. Hjärnan jobbar ju verkligen på högvarv ju mer man sitter vid datorn, och man blir så himla trött, eller är jag ensam om det?


Ne, nu måste jag gå och sova. Mina ögon har också suttit för länge vid datorn så de känns fyrkantiga.

God natt!

//CarroEllen

Söndag 9/10

Godkväll bloggen!


Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt.

Denna senaste veckan har gått väldigt fort, däremot har helgen varit väldigt härlig. Igår var älsklingen och jag en sväng i djuraffären. Vi tänkte köpa en fisk till och även en ny växt till akvariet. Det blev bara en växt, dock en som guldfiskarna tycker mycket om, de andra var slut tyvärr, men någon fisk blev det inte, de hade inte några sådana inne som vi ville ha, fläckig guldfisk. Under eftermiddagen igår städade jag här hemma, Jesper var så trött så han sov istället, hjälpa mig att städa är inte hans starka sida. Under kvällen åt vi god mat, lax, pasta, stekta morötter, purjolök och hackad fetaost till, mums! Vid 21 tiden satte vi på en film, "Ghostbusters" Den var lite småkonstig till en början, och jag var ganska trött, så redan vid halv 10 tiden vände jag mig från tvn och somnade nästan direkt. Jag vaknade igen vid halv 12, då var filmen slut och älsklingen höll på att bädda sin säng för att sova. Så vid halv 12 tiden inatt gick jag och lade mig i min egna säng och somnade lika snabbt igen. Eftersom att jag somnade tidigt igår så vaknade jag tidigt imorse, kvart i 8, vilket var väldigt härligt. Jag är van vid att städa på söndagar, så igår kväll när jag lade mig så var det en väldigt härlig känsla att tänka att det faktiskt bara är söndag imorgon (idag). Så ja, idag har vi tagit det väldigt lugnt här hemma. Just det ja, igår kväll kom jag på att jag länge har tänkt att jag har velat göra om en gammal söpkhistoria som jag har skrivit, så det började jag med igår kväll och gjorde klart i förmiddags. Jesper som är lite duktigare på sådant hjälpte mig en del också, men det blev som en liten bok, jättebra =)


Ja, imorgon börjar ny vecka igen, och vi skall ha en ny praktikant på jobbet. Denna veckan hade vi en jätteduktig praktikant, så det var lite roligt. Men ja, på torsdag fyller ju jag år också, och jag jobbar kväll.

Förra helgen satt jag förresten och skrev klart mitt personliga brev, fick ordning på det så jag kan använda typ samma till de flesta ställerna som jag har tänkt skicka till, har dock inte fått skickat iväg det än, men det är klart i alla fall. Till helgen är det chokladmässan också, det missar inte jag! Så på lördag skall älsklingen och jag dit. De firar 10 års jubileum i år så det skulle vara mycket större än vad det har varit tidigare, så det skall bli väldigt roligt. Jag brukar ju köpa en del där också. Och på lördagkväll blir det till att spela Bingolotto också hoppas jag.


Hoppas att ni också har haft en bra helg =)

//CarroEllen