CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

June 2020

Köpt bil

Halloj bloggen!

 

Ja nu var det ett par veckor sedan jag skrev här senast. Så vad har då hänt sedan sist? Det har ju varit så fantastiskt väder så förra helgen var jag ute i Tumlehed och solade ett par timmar, dock inget bad då det är alldeles för kallt i vattnet fortfarande. Nackdelen med den här värmen som har varit är att jag sovit väldigt dåligt om nätterna. Jag somnar sent och vaknar sedan flera gånger varje natt, men nu säger de att det skall vara lite kallare ett par dagar, så får se till att vädra ordentligt då.

 

I måndags var vi och kollade på bilen och i torsdags kväll var vi och hämtade den, så nu har vi blivit bilägare. Det känns så skönt att vi äntligen kan ta oss ut och åka iväg när vi vill, slippa sitta här hemma hela dagarna som vi gjort de senaste månaderna. Som jag säkert nämnt innan så blev det en Kia Stonic, en ganska liten bil men lite högre, en crossover som de kallar det för. Än så länge är jag nöjd, den är lättkörd och enkelt att hitta alla knappar. Jag tog ju körkort för manuell men jag var väldigt bestämd med att vi skulle ha en automatväxlad bil, så det är detta med massa olika finesser som jag ville ha, det var därför jag fastnade för Kia. Så ja, den är automatväxlad med backkamera, riktigt bra och snabb AC och värme i ratten när man vill ha det. Vi har dock inte varit ute så mycket med den än, kört hem den, sedan till Saltholmen då vi firade midsommarafton hos Jespers föräldrar, hem igen i fredags kväll och sedan en liten tur här i Torslanda igår med min morbror då han ville se bilen. Idag blir det säkert en liten tur också, och nästa helg blir det troligtvis att köra till Brevika för första gången,  då blir det ju några timmar i bil, men jag får stanna flera gånger och vila lite tänker jag. Bild på bilen kommer längre ner.

 

Ja, vi var ute hos älsklingens föräldrar och firade midsommar. Det var trevligt och härligt att komma ut till öarna igen. Vi åkte ut senare i torsdags kväll för att undvika mycket folk på färjan och sedan hem under midsommaraftons kväll då det också var lite folk som åkte.

 

Veckan som kommer blir det till att träffa lite folk och fixa inför Brevika, och även köra en del bil för att vänja mig igen. Sedan jag tog körkort i augusti har jag ju tyvärr inte kört så mycket, något jag egentligen hade behövt då jag känner mig lite ringrostig. Det som känns väldigt härligt ändå är att jag känner mig så mycket tryggare med vår bil nu än vad jag gjort med mammas eller Thomas bil som jag övningskörde med, och även haft lite efter det också. Troligtvis beror nog det på att vår bil är så mycket nyare och att jag slipper hålla på och växla.

 

Här kommer lite bilder på bilen:

 

//CarroEllen

Hallen klar

Halloj bloggen!

Ja då var det måndag igen och jag har bara haft sommarlov en vecka. Det har gått så himla långsamt, men det beror antagligen på att jag nu bara går och väntar på att vi skall få hämta bilen.

 

I slutet av förra veckan blev vi äntligen klara i hallen. Tidigare var pallen ljusgrå och resten i ek, nu är hatthyllan, skohyllan, spegeln, tavelramarna och pallen i samma färg. Vi är supernöjda, bild kommer längre ner.

 

I helgen har vi tagit det ganska lugnt, eller vi har städat här hemma bara, och älsklingen var och storhandlade igår, men utöver det har vi tagit det ganska lugnt vilket har varit härligt.

Igår satt jag och skrev en "att göra-lista" för de två kommande veckorna för att undvika att bara dra benen efter mig, men också för att det är flera av de sakerna som jag behöver göra. Idag har vi tex rensat ogräs utanför då bostadsbolaget skall börja inspektera uteplatserna nästa vecka. Jag har också fått gjort lite andra småsaker idag vilket känns bra att jag fått gjort.

Jag har tyvärr lyckats vända på dygnet lite nu också vilket jag inte ville. Men förra natten sov jag bara några timmar då jag bara hade svårt att somna, och natten som var fastnade jag med en bok, läste över 100 sidor, och då släckte jag inte förrän kvart över ett inatt. Så ja, det måste jag försöka ändra på. Resten av denna dag får vi se vad som händer, kanske blir en promenad när älsklingen har slutat.

 

Här kommer en bild på hur det blev i hallen, vad tycks?

 

 

//CarroEllen

Måndag 1/6

Godkväll bloggen!

 

Ja då var första sommarlovsdagen avklarad.

Igår hade vi en ganska lugn dag här hemma, plockade lite bara. Under kvällen tog vi oss en härlig promenad och satte oss sedan uppe vid dammen och åt middag, kycklingsallad som vi gjorde hemma innan. När vi kom till dammen kom bägge svanarna som håller till där fram till oss direkt. De stannade kvar en bra stund och bara kollade på oss, trodde väl att de skulle få mat. Vi fick också syn på ett par änder med en liten unge, så sött.

Under kvällen fick vi suttit upp den nymålade hatthyllan och tavelramarna med lite nya bilder i här hemma, tror det kommer bli superbra.

 

Idag har jag grejat lite här hemma, fixat parkering till bilen som vi får i slutet av nästa vecka eller början av veckan därpå, målat ett lager på spegeln till hallen och tagit det ganska lugnt. Idag har det ju varit jättevarmt ute så jag har känt mig ganska seg. Under kvällen har vi tagit oss en liten promenad som avslutades med att vi gick och köpte sushi till middag. Jag har äntligen börjat lära mig att äta sushi, fast det blir med bestick och bara bitarna med lax och omelett.

 

Här kommer lite bilder från dammen igår:

 

 

//CarroEllen