CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

November 2020

Första advent

Godkväll bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt.

Ja då var det första advent och denna helg har älsklingen och jag pysslat massor. Vi har både gjort julkort och slagit in ett gäng julklappar, så härligt att vi nästan är klara med alla julklappar redan, bara några stycken kvar.  Vi har också fått julpyntat här hemma, så nu är det äntligen lite ljusare igen, nu är det bara snön vi väntar på...

 

Ja, första advent, nu är det inte långt kvar till julafton igen. I år är tanken att vi skall vara hos oss , så länge alla håller sig friska. Så ja, det blir en del att fixa för vår del, men det tycker jag bara är roligt. Jag har ju dessutom jullov flera dagar innan julafton, så då har jag ju tid att greja här hemma.

 

Hoppas att ni också har haft en trevlig första advent.

 

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt

och alla är så glada att fira få advent

 

 

//CarroEllen

Söndag 15/11

Halloj bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt efter en vecka med fullt upp.

Denna veckan har jag varit i skolan de dagarna vi skulle vara där, men i tisdags gick hela svensklektionen åt att prata om Corona. Vi är ju flera stycken i klassen som är missnöjda över hur skolan har ordnat saker och ting med tanke på pandemin. Så ja, vi lyckades bjuda in båda rektorerna till klassrummet för att få svar på våra frågor. Det som dock var så typiskt var att de hade sagt att de kunde komma till oss kl 11, vilket de gjorde. 11:05, bara fem minuter efter att vi hade börjat så gick brandlarmet. Dock märkte vi på ena rektorn att det bara var övning, men det var ju bara att gå ut, så himla typiskt, kändes typ som att det var planerat för att de visste att vi skulle ställa massa frågor... Men ja, vi var inne ganska snabbt igen, så vi hann ändå få svar på våra frågor. Vi har ju länge undrat över varför inte även vår skola har gått över helt till distans som några andra har gjort. Anledningen är tydligen att efter i våras när det var så mycket distans märkte de att det var många som inte klarade skolan då, så det är tydligen därför vi inte går över helt till distans, utan vi gör det först när och om folkhälsomyndigheten säger det.

 

I torsdags grejade jag lite här hemma, och pluggade. Vi var också iväg och köpte lite nya akvariefiskar, så nu är det äntligen lite mer liv i akvariet igen.

 

Igår städade vi lite här hemma. Vi var också och storhandlade under förmiddagen. Under eftermiddagen åkte vi hem till mamma för att hämta våra vinterdäck till bilen. Sedan blev det en kort tur till Backaplan då älsklingen behövde köpa lite nya kläder.

 

Idag har vi putsat fönster här hemma, så om två veckor åker adventsljusstakarna fram, skall bli så mysigt. Sedan har vi varit en sväng ute på Hälsö. Pappa skulle nämligen hjälpa oss att byta däck på bilen. Jag var lite nervös inför att köra på färjan, men det gick bra. Även däckbytet gick bra, fick också kollat lite annat på bilen. Så ja, nu behöver jag bara få tag på bilförsäljaren för att få lagat defrostern till bakrutan och backspeglarna, han är visst väldigt svår att få tag i. Sedan får jag väl lägga ut termobyxor och lite sådant i bilen också, förbereda den mer inför vintern. Vad är det mer man bör ha i bilen under vintern? Isskrapor och snöborste har jag redan.

 

Så ja, vi har haft en vecka med fullt upp, så nästa helg hoppas jag blir lite lugnare. Just det ja, vi har köpt/beställt lite julklappar den här veckan också. Nu börjar ju det också, och det är lika svårt varje år att komma på vad man skall köpa till vissa personer, men nu är i alla fall några klara, så skönt.

 

Hoppas att ni också har haft en bra helg.

//CarroEllen

Kladdkakans dag

Halloj bloggen!

 

Jag tänkte mest bara flika in och säga att det är kladdkakans dag idag! Många av er vet säkert redan att en av mina favoritkakor är just kladdkaka, så här kommer tre olika recept på just kladdkakor: Tryffeltoppad kladdkaka (klick), kladdkaka med glasyr (klick) och Carros kladdkaka (klick). Min abslouta favorit är nog Carros kladdkaka, en helt vanlig kladdkaka men med hackad choklad i, och glass till, supergod!

 

Igår kväll upptäckte Jesper och jag att julfilmerna har börjat komma tillbaka igen, både på tv och lite nya på Netflix. Egentligen tycker jag att det är för tidigt att börja kolla på julfilmer redan, men i år kände jag att det var okej att börja redan nu, med tanke på att man går hemma så mycket för tillfället. Så ja, igår kollade vi faktiskt på två väldigt trevliga och mysiga julfilmer. Den första var på Netflix "Operation christmas drop" och den andra gick på tv under kvällen, men den finns säkert att kolla på någon annanstans också "Christmas getaway". Så varför inte bädda ner sig i soffan ikväll och äta en god kladdkaka och kolla på en trevlig julfilm? Det tror jag i alla fall att vi skall göra.

 

 

//CarroEllen

Äntligen fredag!

Hejsan bloggen!

 

Sitter nu hemma och har precis lagt ner pluggandet för en stund.

 

Sedan jag skrev här sist har jag haft höstlov. Då gjorde jag inte så mycket, tog det mest lugnt, eller Jesper och jag hade två födelsedagskalas, vilket var väldigt trevligt.

Vi har också pusslat en del nu när vi varit hemma så mycket denna hösten.

 

Förra torsdagen kom det ju nya restriktioner för Västra götaland, så nu har det blivit att vi har varit hemma som i våras igen. Däremot har skolan haft öppet som vanligt denna veckan, konstigt nog.

I helgen var vi några stycken som höll kontakten från klassen då vi väntade på besked från skolan, då vi hade önskat att all undervisning hade gått över till distans igen, då vi hade hört att flera högskolor hade gjort det igen. Dels för att Covid-19 sprids så snabbt nu, men också för att alla kom tillbaka till skolan efter ett lov. Men vi fick inget sådant besked. Däremot var vi tre stycken som höll oss hemma både måndag, tisdag och onsdag denna veckan (torsdagar och fredagar har vi på distans). Vi skrev till lärarna och förklarade varför, och alla förstod oss, utom vår religionslärare. Men vi lyckades plugga hemifrån på varje lektion, en annan klasskamrat som var i skolan skickade uppgifterna till oss som de gjorde i skolan. Så vi fick närvaro på de andra lektionerna utom på religionen...

Under tisdagen hade vi religion igen, då hade vi kommit på att en klasskamrat som var i skolan kunde ringa upp oss på Teams, så vi var med på hela den lektionen också, fast via Teams, läraren pratade bara, så då var det inga problem. Trots att vi var med på den lektionen, fast online, fick vi inte närvaro på den heller..... Men som sagt var, på alla andra lektioner fick vi det...

 

Vi som höll oss hemma mailade rektorn och frågade hur de tänkte. Hela skolan är nämligen ganska liten, och det är svårt att hålla avstånd, även i klassrummet. Jag pratade också med min mentor, och hon förstod mig ändå vilket kändes väldigt skönt. Hon var villig att försöka hjälpa till att hitta en lösning, vilket vi gjorde.

 

I onsdags fick vi ett meddelande från skolan att vi bara skall ha religion och svenska i skolan de kommande tre veckorna, pga restriktionerna. Det verkar också nu som att våra lärare har kommit på ett sätt på hur vi skall sitta i klassrummet för att inte sitta på varandra. Så min tanke är att jag skall åka till skolan på måndag och tisdag när vi har religion och svenska, om det inte kommer upp något annat. Rektorn var nämligen tydlig med att de inte kommer stänga skolan förrän myndigheterna ber de göra det. Så ja, vi får se vad som händer där.

 

Idag har jag suttit och pluggat massor, både engelska, matte och religion. På måndag skall vi nämligen ha matteprov.. Vi skall också ha redovisning av ett grupparbete i engelskan på måndag, fast via Teams, får se hur det kommer att gå..

 

Ja nu är det äntligen helg, och vi har inte direkt någonting planerat. Jag behöver öva inför engelskaredovisningen och även plugga matte. Sedan blir det till att pussla, just nu tar ett pussel upp hela köksbordet, så vi sitter och äter i soffan vid varje måltid. Sedan hoppas jag att vädret tillåter några promenader. Älsklingen och jag var ute på en lunchpromenad idag, så härligt!

 

Ne, nu måste jag lämna datorn en stund, känner mig så trött i ögonen, men först kommer lite bilder:

 

 

Den första bilden är älsklingens tårta som jag bakade när han fyllde 30 år. Bild nr två och tre är från det första kalaset, har inte hunnit gå igenom bilderna från kalas nr två.

 

 

 

 

Tre olika pussel vi lagt det senaste, och månen en kväll.

 

 

Ha en riktigt bra helg alla bloggläsare!

//CarroEllen