CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

December 2019

Året som gått, 2019 del 2

Del ett hittar ni här (klick)

 

Hela sommaren övningskörde jag mycket och pluggade för att hinna klart med körkortet innan skolan började, så vi gjorde inte så mycket i somras, var iväg på några småsaker bara. I slutet av juli hade jag halkan också, och det gick typ en hel dag till den.

 

I början av augusti hade jag teoriprovet, och det klarade jag på första försöket med 59 poäng, 52 var godkänt. En vecka senare, en fredagmorgon kl 8:30 hade jag min uppkörning. Jag hade en lektion innan med körskolan eftersom att jag skulle köra upp med körskolebilen. Jag var ganska nervös, framför allt för att det var så tidigt och jag var ganska trött. Innan jag började uppkörningen så satt jag bara och hoppades på att jag skulle få köra landsväg eftersom att det var det som jag kände mig mest säker på. Tur som jag hade så blev det landsväg, och det var typ ingen trafik alls, så det var inga problem.

Den kvällen var vi några personer ute och åt på Pinchos för att fira att jag äntligen hade tagit körkort.

 

Under augusti var jag på konsert på Ullevi, Gyllene tiders sista konsert. Den var riktigt bra, vi var mycket folk så det var fräckt att se ut över arenan då också.

Den 19 augusti började jag skolan och en helg i augusti var mamma, Jesper och jag i Brevika och plockade kantareller också, då fick vi en hel del svamp, så det var väldigt roligt och mysigt.

 

Firade för körkortet.

 

 

 

 

Gyllene tiders konsert.

 

 

Svampplockning i Brevika.

 

 

 

 

Lille Lukas och jag på födelsedagsmiddag i oktober.

 

 

Ja, detta var min sammanfattning av detta året.

Gott nytt år alla bloggläsare!
//CarroEllen

 

 

 

Året som gått, 2019 del 1

Halloj bloggen!

 

Ja då var det nyårsafton och vad passar då inte bättre än en sammanfattning av året som gått. Det har hänt så mycket saker detta året, flera stora saker, men också några trevliga händelser, men jag skall försöka ta det från början.

 

I början av januari slutade jag på Subway efter att ha jobbat där i ca 7 år. Historien om detta har jag ju skrivit om tidigare, men om ni har missat varför det blev som det blev så kan ni klicka här. 

Januari var en ganska härlig månad om inte jag minns fel. Jag tog det lugnt, grejade mycket hemma i den mån jag kunde eftersom att mina händer och fötter var såpass dåliga då. Jag träffade studie- och yrkesvägledningen flera gånger både under januari och februari för att reda ut mina betyg och söka lite kurser. De hjälpte till väldigt mycket, och var väldigt noga med  att jag skulle komma in på de kurserna som jag behövde/ville. Jag var ju helt bestämd med att jag skulle söka till Komvux, vilket jag också gjorde, men efter att ha varit på studiebesök på en folkhögskola så ändrade jag mig väldigt snabbt och sökte dit istället.

Denna månad bestämde jag mig också för att sluta bita på naglarna för gott, något som jag aldrig har klarat av att hålla tidigare då  vi inte har fått ha långa naglar på jobbet. Men gissa vad, den här gången lyckades jag, eller ja, jag har klarat det i nästan ett år nu. Nu handlar det bara om att jag måste ha nagellack hela tiden, annars är jag där igen.

Den 26 januari blev jag moster till lille Lukas, superroligt.

 

Februari var en ganska seg månad, jag sökte till skolan och gick bara och väntade på svar därifrån. Jag gick också bara och väntade på att få papper från Transportstyrelsen för att jag skulle få börja med körkortet. Så februari var mest bara en ganska seg månad då mycket saker stod stilla.

Däremot hände det en rolig sak denna månad, jag fick för första gången träffa lille Lukas vilket var väldigt speciellt, men så roligt.

 

I början av mars hade jag äntligen fått mina papper för att kunna börja med körkortet. Jag läste teorin på körskolan en kväll i veckan, satt också mycket hemma och pluggade eftersom att jag inte hade så mycket annat att göra. Jag övningskörde på körskolan 2-3 gånger i veckan, och även en eller två gånger hemma när även papprena om handledare blev godkända.

Jag hade en eller ett par svackor när jag kände att jag inte orkade mer, när saker och ting bara gick fel, men jag gav inte upp, jag fortsatte och kämpade.

Samma månad fick jag också veta att jag hade kommit in på folkhögskolan som jag sökt till, så då satsade jag ännu mer på körkortet eftersom att jag behövde vara klar med det innan skolan började i augusti.

 

En dag i april var älsklingen och jag på Universeum, gick runt och kollade på alla djuren. Då kom det fram en person till oss som jag först inte kände igen, men efter en stund fick jag veta vem det var. Denna personen jobbade på Universeum, och vi hade inte träffats på några år så vi stod och pratade en bra stund. Han berättade att han skulle mata sengångarna senare och undrade om vi ville vara med på det. Vi kunde ju såklart inte tacka nej till det, men han var tydlig med att det egentligen var ganska dyrt att få göra det, men att vi fick göra det gratis. Det var en ganska speciell upplevelse, sengångare är ju väldigt speciella djur, så det var superroligt.

 

 

Första gången jag träffade lille Lukas.

 

 

 

När vi fick mata sengångarna.

 

Del två hittar ni här (klick)

 

//CarroEllen

Måndag 30/12

Hejsan bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt, skall snart börja städa och greja lite.

 

Den senaste veckan har varit ganska lugn för min del. Dagen före julafton hyrde älsklingen och jag en bil för att åka till mamma. Västtrafik har lagt om vår buss, så om vi skulle tagit bussen till mamma så skulle det ha tagit över en timme, och tidigare har det tagit 50 min. Så ja, vi fick för första gången som vi har pratat om så länge, hyrt en bil via Sunfleet. Eftersom att det var första gången jag skulle köra den bilen så fick min morbror följa med på en liten tur innan vi åkte till mamma, så han fick visat mig hur man tankar och så. Vi hade lite problem med bilen först då det var någon som hade stängt av airbagen på passagerarsidan, och vi lyckades först inte sätta på den, så jag ringde Sunfleet men det var lång kö, men vi lyckades fixa det själva innan de hann svara. Den bilen var ganska stor så jag tog det ganska lugnt när jag kom till smalare ställen, men annars var den superskön att köra, en Volvo XC40. Innan vi åkte till mamma så stannade vi till på Backaplan då Jesper skulle köpa en skjorta och mamma ville då också att jag skulle köpa en julklapp till Lukas som hon hade glömt köpa. Det var så himla mycket folk på Backaplan så det var kö åt alla håll typ, men det finns ju mycket parkeringar där så det var ganska lugnt ändå.

Vi fick en trevlig och mysig eftermiddag hos mamma med god mat och julklappsutdelning, syrran med familj kom en liten stund innan vi skulle gå också, så jag fick ge Lukas sin allra första julklapp. Han fick en bok om djur på gården där man kunde trycka på en grej på varje djur så lät den precis som djuret gör, det tyckte han var superroligt.

 

Julafton åkte vi ut till Jespers föräldrar. Vi hade först tänkt låna Thomas bil och tagit bilen ut, men det är så jobbigt att ta bilen dit eftersom att man ändå får parkera två hållplatser från Saltholmen, så vi tog bussen istället. Vi fick en trevlig och mysig dag med god mat och julklappsutdelning. Under kvällen åkte vi hem igen.

 

I fredags var älsklingen och jag i stan en sväng. Vi fick lämnat tillbaka en julklapp som jag hade fått av honom, en liten läslampa som glappade, och de hade inga fler kvar. Jag fick köpt en födelsedagspresent till Lukas, en grej som jag hade tänkt köpa i julklapp men som jag inte hade hittat tills dess, men han fyller ju år i januari ändå så det gör ju inte så mycket.

 

Vi har också den här veckan kollat på en hel säsong av en serie på Netflix som kom ut nu i dagarna, andra säsongen av "Lost in space" Den var så himla spännande så det gick inte att bara kolla på ett avsnitt åt gången.

 

Igår var jag hos Malin. Vi hade en supertrevlig och mysig dag med mat, julklappsbyte och rensning av hennes köksskåp. Tack för en trevlig och mysig dag!

 

Idag blir det till att greja här hemma och handla. Imorgon kanske vi åker in till Stenpiren och kollar på Göteborgs postens fyrverkeri om vädret tillåter för att sedan under kvällen spela bingolotto och laga god mat.

 

Här kommer en bild på julgranen som vi har här hemma i år, tagen från djupa Breviksskogen, och den barrar typ ingenting som de granarna som man köper gör, superbra.

 

Det kommer komma upp en sammanfattning av året också i dagarna, det har ju hänt så mycket saker i år.

 

Ha en fortsatt bra jul/nyår alla bloggläsare!

//CarroEllen

 

 

Fjärde advent

Godkväll bloggen!

 

Ja då var det redan fjärde advent, vart tog december vägen?

 

Den här veckan har man varit riktigt seg, man har bara gått och väntat på julledigheten, och nu har jag faktiskt jullov, så härligt.

I fredags hade vi avslutning i skolan. Det började med att vi stod ute, lärarna sjöng några jullåtar, men när de skulle läsa dikten "Tomten" så hade papprena blåst iväg, så det blev ingen dikt. Efter det bjöd skolan på fika och så samlades vi i vårat klassrum där vi hade ett litet quiz i lag. Det var trevligt och mysigt.

Efter det åkte jag hem till syrran. Där fick jag supergod lunch, toast med tomat och ruccola, och äggröra till, supergott. Det blev också mycket lekt med lille Lukas innan vi åkte till stan för att möta upp mamma, vi skulle på spelkväll hos några kompisar. Vi hade en trevlig eftermiddag och kväll med massa god mat, tyvärr blev det inget spelat då klockan blev för mycket, men det var trevligt ändå.

 

Igår grejade älsklingen och jag här hemma hela dagen, städade och tvättade. Och idag har vi också grejat hela dagen, jag har stått i köket i flera timmar idag och bakat lite olika saker, så nu är jag verkligen helt slut.

Vi har också fått tagit in granen, så imorgon skall den pyntas samtidigt som vi kollar på Bingolotto. Nu kanske vi kan få lite mer julkänsla här hemma när det imorgon bitti troligen kommer lukta gran i hela lägenheten, älskar det.

 

 

 

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt

och alla är så glada att fira få advent

 

När andra ljuset brinner är snart lucia här

Hon bjuder oss på kaffe

och bud om julen bär

 

När tredje ljuset brinner

vi juleklappar syr

och vi bakar kakor

och har ett fasligt styr

 

När fjärde ljuset brinner,

vi hämtar julegran

och alla barnen räknar

dan före dan före dopparedan

 

 

//CarroEllen

 

Tredje advent

Godkväll bloggen!

 

Då var det redan tredje advent, jisses vad fort det har gått.

 

Idag har jag mått lite bättre än igår, så idag har jag varit med mamma en sväng på Ikea. Jag fick köra från mamma till Ikea med en ganska ny bil. Den var automatväxlad och väldigt skön att köra, men den var ganska lång, en Volkswagen Passat var det. Men ja, det gick bra, mamma var dock mer nervös än vad jag var. Hon övningskör en del med syrran nu så hon kallade mig Linnea flera gånger, och kommenterade min körning som om att vi var ute och övningskörde, så jag fick säga flera gånger att jag inte heter Linnea och att jag faktiskt har körkort, haha, men det är alltid ovant med en ny bil som man aldrig har kört innan. Jag fick också för första gången köra i både regn och mörker vilket var helt annorlunda, man får ju vara extra uppmärksam och kolla ännumer än vanligt, men som sagt var, det gick bra och jag körde sedan hem också och fick med mig en julgran och lite andra saker som jag hade hos mamma.

 

Veckan som kommer blir det till att åka till stan någon dag och köpa de sista julklapparna, jag vet vad jag skall köpa, jag skall bara få tag på det också. Och på torsdag skall jag hem och baka. Jesper skall fixa frukosten på sitt jobb på fredag och jag har lovat att baka lite till det. Sedan skall jag själv iväg på fredagkväll och hade också tänkt baka lite till det, och även ta med någon liten matbit, skall bara komma på vad jag skall göra. Så på torsdagkväll blir det till att baka massor. Så veckan som kommer blir det nog fullt upp, skall ju slå in alla julklappar också.

 

 

 

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt

och alla är så glada att fira få advent

 

När andra ljuset brinner är snart lucia här

Hon bjuder oss på kaffe

och bud om julen bär

 

När tredje ljuset brinner

vi juleklappar syr

och vi bakar kakor

och har ett fasligt styr

 

 

//CarroEllen

 

 

Lördag 14/12

Godkväll bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt, känner mig helt slut.

Förra helgen var ju älsklingen sjuk, och i början av veckan började jag också känna av det, så typ hela veckan har jag varit helt slut och haft svårt att sova, men eftersom att det är så mycket lättare att vara i skolan och vara småsjuk än att jobba så har jag varit i skolan ändå.

 

I tisdags var jag i stan och handlade lite julklappar med Malin. Vi fick en mysig och trevlig eftermiddag och avslutning med middag på Vapiano.

 

I fredags hade vi en liten redovisning i skolan. Vi var två stycken i min grupp som skulle läsa upp en dikt av Dan Andersson för lärarna. Det gick bra, vi läste hela dikten ihop men fick göra det tre gånger eftersom att den andra personen tappade bort sig i texten, men sådant händer ju. Både vi och lärarna blev nöjda i alla fall.

 

Idag skulle vi egentligen varit på födelsedagsjulbord på Hälsö, men idag är nog den dagen som jag har mått sämst faktiskt. Så ja, vi har varit hemma idag, har fått städat lite och tvättat. Jesper är fortfarande förkyld också så vi har tagit det väldigt lugnt. Jag sov till kl 10 imorse också, det brukar jag verkligen inte göra, så det var nog behövligt.

 

Ikväll blir det till att ta det lugnt, skall laga lite mat bara, fisksoppa, mums! sedan blir det nog till att kolla på någon julfilm.

 

Imorgon hoppas jag att jag mår bättre för då skall jag eventuellt till Ikea med mamma, och så hade jag behövt sätta mig och räkna lite matte. Jag kommer inte ihåg om jag har sagt det, men till en början var tanken att jag skulle läsa matte 1 på två år, men har nu ångrat mig och skall läsa det på ett år istället för att sedan läsa matte 2 nästa år, vilket då innebär att den boken vi har skall de flesta andra i gruppen jobba med under två år, men jag skall vara klar med den till sommaren. Så ja, det blir till att räkna en del matte här hemma också, så det är tur att jag har älsklingen här hemma som är så grym på matte som hjälper mig.

 

Nu är det dags att börja med maten!

 

Ha en fortsatt bra lördagkväll!

//CarroEllen

Andra advent

Godkväll bloggen!

 

Ja då har ännu en vecka gått, och den har gått väldigt fort. I helgen har älsklingen och jag bara tagit det väldigt lugnt, han har varit sjuk dessutom. Så ja, vi fick storhandlat igår och har lagat lite mat ikväll annars har vi typ inte gjort någonting. Det har faktiskt varit ganska härligt att bara ha tagit det lugnt nu i två dagar. Nu hoppas jag bara inte att älsklingen har smittat mig också, för till helgen skall vi förhoppningsvis på julbord på Hälsö. Jag har bokat en bil så vi kan ta bilen ditut, så det blir till att köra en ny bil och för första gången i mörker. Det jag nog är mest orolig över är färjan eftersom att det är så taight, men det gick ju bra med Thomas bil förra veckan, så jag borde väl lyckas med denna också.

 

 

 

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt

och alla är så glada att fira få advent

 

När andra ljuset brinner är snart lucia här

Hon bjuder oss på kaffe

och bud om julen bär

 

 

//CarroEllen

Första advent

Godkväll bloggen!

 

Ja då har vi gått in i jultiden för i år.

 

Igår hade älsklingen och jag en härlig dag här hemma. Under dagen städade och julpyntade vi lite. Under kvällen lagade vi supergod mat, lite plockmat. Det blev toast med laxröra, stekta sparris och egengjorda minipajer med spenat och fetaost, supergott, och så kollade vi på julfilm hela kvällen, supermysigt.

 

Idag har vi haft en ganska lugn dag här hemma. Vi har varit och storhandlat och så har jag försökt sitta lite med en svenskauppgift som jag inte får ihop. Den handlar om att skriva en insändare/argumetation om att vara för kameraövervakning i samhället. Den känns ganska svår att skriva eftersom att man egentligen vet så lite om det, och det har varit ganska svårt att hitta vettig information om det, så det skall jag sätta mig med lite mer nu ikväll. Jag har också bakat årets första mjuka pepparkaka, så gott! Så ikväll blev det pepparkaka med varm choklad, mums!

 

Imorgon är det ny vecka igen, och på tisdag skall vi faktiskt ut och fotografera med fotokursen, hoppas bara det blir bra väder.

 

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt

och alla är så glada att fira få advent

 

 

//CarroEllen