Jordgubbstiramisu
Här kommer receptet på jordgubbstiramisun som vi gjorde på midsommarafton. Vi följde inte receptet helt utan vi valde att lägga kakao på toppen då det är så vanlig tiramisu ser ut, toppade med jordgubbar, citronmeliss och mynta.
10 port.
500 g marcarpone
5 dl vispgrädde
1 dl strösocker
2 dl koncentrerad flädersaft
1 vaniljstång
2 L jordgubbar
1 dl vatten
200 g savoiardikex
1. Lägg mascarpone, grädde, socker och hälften av saften i en bunke. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Tillsätt dem.
2. Vispa med elvisp till en fluffig kräm. Ansa och skiva jordgubbarna. Häll resten av saften i en djup tallrik. Tillsätt 1 dl vatten.
3. Doppa kexen i saften och varva med jordgubbar och kräm i en stor skål eller i portionsglas. Toppa med jordgubbar och garnera med tex jordgubbsblad och blommorna (eller mynta/citronmeliss.)
//CarroEllen