CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

September 2021

Söndag 12/9 och älgbesök

Halloj bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt efter att ha haft två veckor med fullt upp. Ja de två senaste veckorna har det varit mycket i skolan, mycket som skall läsas. Under två dagar i förra veckan var vi dessutom på distans då en person i klassen hade fått Covid, men som tur är så hade ingen annan i klassen blivit dålig.  Denna veckan har dessutom varit första veckan med lite mer vanliga lektioner, och även två dagar som vi har slutat 16:30. Just den här veckan har hela klassen varit väldigt trötta, så det har faktiskt blivit en hel del lek, vilket har varit väldigt roligt. Som lärarassistent så skall man tydligen ha ett stort bagage med olika lekar. Så ja, även denna veckan har vi haft flera lekar som jag lekte på låg/mellanstadiet på Hälsö, så roligt att leka flera av de igen.

I tisdags hade vi gruppsykologi hela dagen, 8:30-16:30.  Då satt vi väldigt mycket och bara lyssnade, men när läraren märkte att vi var väldigt trötta så gick vi ut och lekte lite istället, så härligt när lek ingår i utbildningen!

Utöver flera olika lekar och en heldag med gruppsykologi så har vi även fått tid för att leta efter auskultationsplatser. Vi skall nämligen under tre dagar v 38 ut och askultera på olika skolor (vara med i en klass och observera hur saker går till och vad som händer). Våra lärare har sagt att det bästa är om vi kan vara två och två för att kunna diskutera efteråt. Så ja, en annan person i klassen och jag skall ut tillsammans vilket skall bli väldigt roligt och trevligt. Vi hade redan innan vi började leta platser fått veta att det kan vara lite svårt just nu med tanke på pandemin. Den första skolan vi mailade, den som vi helst ville vara på, tog inte emot just nu, så vi mailade flera andra skolor också och fick faktiskt napp på en av dem. Så om lite mer än en vecka skall jag ut och se hur det är i en grundskola och lågstadieklass idag vilket skall bli superroligt!

Vi har också fått veta att vår klass skall anordna en aktivitetsdag för hela skolan, så den har vi börjat planera för också, spännande!

 

Förra helgen var jag på landet, älsklingen fick vara hemma och greja. Tanken var att jag skulle plockat massa svamp, men tyvärr hade det inte regnat något på två veckor, det var snustorrt i marken, så jag hjälpte till att greja med lite olika saker istället.

Under lördagmorgonen hade vi älgkon med sina två kalvar på besök, likaså under söndag förmiddag. Men under söndagen kom de bara närmare och närmare oss tills vi stod ca 20 m från dem. Då tog vi massor av kort på dem. Det var väldigt mäktigt att se de på så nära håll, det hade ingen av oss gjort tidigare.

 

Älgkon med sina två kalvar på besök på söndagsförmiddagen.

 

 

Det här får jag aldrig nog av. Att sitta i husvagnen på morgonen och blicka ut över åkern och soluppgången (dock ingen soluppgång på just detta kort), samtidigt som man ibland kan ha turen att få se något djur där också, så magiskt!

Precis som i Brevika (det gamla sommarstället) så är även här bryggan min favoritplats, framför allt när sjön ligger spegelblank. Det är så himla rofyllt!

 

Den här helgen har jag pluggat en hel del, så min tanke är att ta en ledig dag från det idag. I fredags hade vi självstudiedag då vi skulle läsa en bok och ca 40 sidor i en annan bok och svara på frågor till det. Jag är i alla fall glad över att jag är van vid att läsa mycket, annars hade det nog varit betydligt jobbigare med all läsning som vi har just nu.

Så ja, idag blir det till att städa lite här hemma och fixa ordning i hallen igen. Just det ja, vi har äntligen fått en ny ytterdörr, så nu är det inte så kallt i hallen längre, underbart! Nu är det bara ett tak över dörren och en lampa därute som skall upp, får se när de fixar med det.

 

//CarroEllen