CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

January 2018

Söndag 14/1

Godkväll bloggen!


Ja då var ännu en vecka slut.

Denna veckan har varit ganska härlig. Vi har haft ganska lugnt på jobbet, som vanligt i januari, folk har inga pengar då tydligen.


På tisdagar slutar jag redan 13:45 just nu, jag jobbar 15 min extra varje dag så då får jag ta ut det på tisdagar, väldigt härligt. Så tanken är ju att Jesper och jag skall hitta på något på tisdag eftermiddag, men tyvärr har vi väldigt svårt att komma på vad vi skall göra, hittar inte direkt något som vi vill göra. Men i tisdags var vi på Ikea, Jesper uppskattar mer att gå runt där än vad jag gör. men jag behövde löpa lite lådor och grejer till mitt rum så det blev det. Det blev också middag där, mums! På hemvägen var vi med om en av våra värsta bussresor. Varken Jesper eller jag brukar bli åksjuka när vi åker buss eller bil, men den resan från Ikea till Backaplan, för er som inte vet så är det en resa på ca 20 min på småvägar, fick vi hålla i både oss själva och alla saker för att inte åka av säterna, ja vi satt ner tack och lov. När vi kom fram till Backaplan så mådde vi bäggetvå lite illa. Chauffören hade kört fort och väldigt ryckigt. När vi kom hem pratade vi om att vi skulle skriva till Västtrafik och klaga, men tyvärr blev det aldrig av. Fast även om vi hade gjort det så tror jag inte att något hade hänt med den chauffören ändå tyvärr, men vad vet jag. Kan också tillägga att han bara var några få minuter sen, inte mycket som man skulle kunna tro. Men ja, vi kom hem helskinnade och under kvällen satte vi ihop alla lådor och tidskriftssamlare som jag hade köpt, och då upptäckte vi att tidskriftssamlarna låg i 2pack, något vi hade missat, så vi hade köpt dubbelt så många mot vad vi behövde...


Igår hade vi en väldigt lugn och härlig dag här hemma, grejade bara lite under kvällen, annars tog vi det väldigt lugnt.


Idag har jag varit med min morbror hos morfar och hjälpt honom med lite grejer, och när jag kom hem i eftermiddags så hade älsklingen både storhandlat och lagat två maträtter till veckan som kommer, tack älskling <3

Det är väldigt härligt att laga flera rätter på söndagar, slippa göra det när man kommer hem efter en arbetsdag i veckan när man bara är trött.


Ne nu är det dags att gå och sova, känner mig helt slut verkligen.


Hoppas att ni också har haft en bra helg =)


//CarroEllen

Söndag 7/1

Hejsan bloggen!


Söndag igen då, och jag kan inte riktigt bestämma mig om denna veckan har gått fort eller inte. Jag har av någon anledning sovit dåligt de flesta nätterna denna veckan, så jag har varit väldigt trött, och har vilat när jag har kommit hem, sedan varit jättetrött vid 9 tiden, men ändå inte kunnat somna, så tröttsamt.

Men ja, jag har haft en ganska lugn vecka, hade en hel del att göra på jobbet en dag bara, sedan träffade jag Lisa en dag, det var trevligt.

Igår hade älsklingen och jag först tänkt ha en lugn hemmadag, men det blev lite andra planer, eller förmiddagen blev lugn hemma. Jesper har lyckats övertala mig att lära mig spela "Magic" så det har vi gjort ett par gånger i helgen. Vet inte riktigt vad jag skall säga, det svåra är väl att det är på engelska, vilket försvårar det en del för mig, men vi får väl se. Men ja, igår, vi hade en lugn förmiddag hemma. Under eftermiddagen åkte vi med min morbror till morfar och fikade, och under kvällen hade vi tacomiddag här hemma med lite folk, så det var väldigt trevligt och mysigt.

Just det ja, vi började städa undan julen här hemma igår också, tog bort lite tomtar och tömde granen på saker, men alla stjärnor och ljusslingan på balkongen får vara kvar ett tag till, de lyser upp så härligt när det är mörkt ute.


Sedan har mamma och jag bokat bussbiljetter till i slutet av januari då vi skall hälsa på syrran i Malmö, det skall bli väldigt mysigt. Var något prat om att vi skall planera årets resa också, men jag vet inte riktigt om jag vill åka iväg igen, eller det vill jag, men jag vill inte flyga.. Så ja, vi får väl se, de lär väl övertala mig. Troligtvis blir det någon annanstans i Italien, och där trivdes ju jag bra, älskade maten och så, så ja, vi får väl se.


Idag blir det till att storhandla, laga mat och tvätta lite här hemma. Det svåra varje vecka tycker vi är att komma på vad vi skall äta veckan som kommer, hur kan det vara så svårt egentligen?..


//CarroEllen

Tisdag 2/1

Hejsan bloggen!


Ja då var ledigheten slut för denna gång. Vi har haft det väldigt lugnt och härligt dessa 10 dagarna. Vi har fått fixat i några skåp här hemma som vi har irriterat oss på ett tag, och jag har planterat om mina orkideér och fixat ordning på min sekretär, jag fick lite lådor i julklapp att ha där, så det blev bra, behöver eventuellt köpa en lampa bara. Så ja, tro det eller ej men på dessa 10 dagarna så har vi faktiskt både fått gjort mer saker och tagit det mer lugnt än vad vi gjorde på den 4 veckors långa semestern i somras. Ibland måste man bara bestämma sig för att ta det lugnt, och inte planera in massa saker som man skall göra.


Nyårsafton var älsklingen och jag bara hemma. Vi lagade 3 rätters middag och spelade spel, jag ville lägga mig strax efter 22 för då var jag jättetrött, men jag lyckades hålla mig vaken, så vi lade oss typ kl 1. Middagen blev toast med laxröra till förrätt, ryggbiff med potatisgratäng, stekta sparris och kantarellsås till huvudrätt, och minichokladpaj med glass till efterrätt, jättegott, eller ja, jag är inte så jätteförtjust i hela köttbitar, i alla fall inte nötkött, jag vill ha det välstekt, inte alls rött, och då blir sådant kött väldigt segt, men annars var det väldigt gott, Jesper var jättenöjd i alla fall. Det blev en omgång med Monopol, eller med gator från Göteborg, men tyvärr förlorade jag, Jesper hade bara ren tur. Sedan spelade vi det gamla klassiska spelet Kalaha ett antal omgångar också, och där vann jag i alla fall några gånger. Så ja, vi hade en lugn och trevlig kväll, tack älskling <3


Idag har jag jobbat, har dock varit väldigt trött då jag hade svårt att sova inatt trots att jag var jättetrött igår kväll. Men ja, det var trevligt att träffa några på jobbet igen.


 

Nyår


 

Så här blev det på sekretären, kanske får köpa en annan blomma att ha där när orkidén har slutat blomma.

 


//CarroEllen