CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

August 2019

Jonsereds trädgårdar

Halloj bloggen!

 

Ja då var ännu en skolvecka över, och nu då också de två introduktionsveckorna.

Igår var hela skolan på utflykt. Vi åkte till Jonsereds trädgårdar där vi fick gå klassvis och svara på lite olika frågor, bla. "Vad är kunskap?, hur gör du bäst för att vila efter skolan?, vad gör du på fritiden?" Vi var inte alls många i vår klass som var med tyvärr, men vi fick svarat på frågorna och pratat ihop oss. Tanken med detta var ju att lära känna varandra bättre. Tyvärr var inte riktigt vädret med oss, men det var ändå en härlig förmiddag ute på ett ställe man aldrig hade varit på innan. Vi slutade där typ 1,5 timme före utsatt tid, så jag var hemma redan kl 13. Väl hemma så åt jag lunch innan jag slocknade i soffan, helt slut. Under eftermiddagen åkte jag in till stan igen för att klippa mig, och under kvällen registrerade jag mig på "Sunfleet", en bilpool. Tyvärr visade det sig att de bara har automatväxlade bilar, så jag får nog köra mammas bil ett tag till för att inte tappa det med manuell. Jesper och jag satt också och räknade lite på, och jämförde med att ha en egen begagnad bil, och vara med i bilpool, och vi kom egentligen fram till att det är billgare att vara med i bilpool för vår del, men just nu hjälper det oss inte så jättemycket med tanke på att jag behöver fortsätta med manuell ett tag till. Jag har ju pratat om att jag vill köpa en liten billig bil, men det är inte att just köpa den som är problemet, utan det är ju att äga den som är det dyra. De bilar jag har kollat på har legat under eller runt 50 000 kr. För oss är det ju viktigt att både Jesper och jag kan sitta bra i den, och att jag tycker den är härlig att köra, annars kommer jag inte köra om jag känner mig själv rätt, för nu behöver jag ju egentligen köra mycket, så ja, vi får se vart detta landar.

 

Idag hade vi första riktiga skoldagen, fast den var ganska kort. Vi började 8:45 och slutade 11:50, men det var ändå ganska härligt med tanke på att det faktiskt är fredag, och alla var ganska trötta. Vi hade i alla fall svenska de timmarna. Svenska är ju ett ämne som jag alltid har tyckt varit roligt, men sedan har det berott väldigt mycket på vad vi har gjort. Nu är det ju så längesen också som jag läste svenska i skolan så jag kommer typ inte ens ihåg vad vi gjorde mer än att skriva och läsa. Så för mig kändes det som en härlig mjukstart på just svenskan. Vi blev först indelade i "studiepar" och "studiegrupper", och sedan skulle studiegrupperna arbeta med en novell, svara på frågor om den och så, och sista uppgiften var att skriva ett slut till den. Novellen som vi fick slutade nämligen med en cliffhanger, så vi skulle fortsätta på den. Sådant tycker jag är väldigt roligt, så för mig kändes det som en väldigt bra start.

 

När vi hade slutat tog jag vagnen in till stan, mötte upp älsklingen för att äta lunch, och åkte sedan hem och lade mig i soffan och kollade lite på youtube och halvsov. Hela veckan har jag varit väldigt trött, och igår kväll kände jag att jag började få ont i halsen, och det har inte släppt än, men jag hoppas inte att jag blir sjuk. Men ja, så vi får se vad som händer i helgen. Tanken är att jag skall hem till syrran imorgon och passa Lukas en stund, men vi får se om det blir något med det nu när jag har ont i halsen, känns ju inte så bra att smitta honom liksom.

Resten av kvällen blir det nog till att ta det lugnt, kanske skall kolla om det kommer något roligt på tv ikväll.

 

Här kommer lite bilder från Jonsereds trädgårdar:

 

 

Jag kan verkligen rekomendera er att åka dit om ni inte redan varit där, det var verkligen superfint och mysigt, dessa korna stod och hälsade oss välkomna vid parkeringen.

 

//CarroEllen

Tisdag 27/8

Godkväll bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt.

Nu har jag gått i skolan i lite mer än 1 vecka. Det har varit, och är trevligt att lära känna nytt folk, men det är mycket information och nya intryck så jag känner mig ganska trött, men trött på ett helt annat sätt än vad jag gjorde när jag jobbade, så det är härligt ändå.

Dessa två första veckorna har vi introduktionsveckor, så det är mycket information på samma gång, men ändå härligt att det är uppdelat på två veckor just för att det är så mycket nytt. Vi har fått uppgifter för att lära oss att hitta på skolan och lite sådant, fått sitta i grupper och diskutera olika saker, bla om hur vi lättast koncentrerar oss och sådant. Tydligen är det sagt att på Folkhögskola så är man 15-20 pers i varje klass, men i år var vi så himla många ettor, så jag tror att vi är 27 st i vår klass, så vi får egentligen inte ens plats i klassrummet ordentligt, det är väldigt trångt, så vi får väl se om de kommer på någon bra lösning där.

Idag har vi varit runt i närområdet runt skolan för att höra historia om olika saker då den platsen är väldigt gammal. Det var intressant, och härligt att vara ute nu när det är sommarväder igen.

Idag tog vi också skolkort, fast bara gruppfoto som bara är för lärarna, så det hoppas jag blev bra.

 

I helgen var mamma, Jesper och jag i Brevika. Vi fick plockat en hel del kantareller, vi såg också att trattkantarellerna var påväg upp, så vi får se om det blir till att åka upp någon mer gång nu i höst.

Jag fick också gått igenom några lådor som jag hade däruppe med massa gamla skolsaker. Det var väldigt roligt att gå igenom det, och väldigt nostalgiskt, vi skrattade gott åt vissa saker, men mycket av sakerna åkte i soporna, sådant som jag inte har plats för längre, så från att ha varit 4 bananlådor så sparade jag 1, så det kändes bra ändå.

 

Imorgon är nog sista introduktionsdagen, för på torsdag skall hela skolan på utflykt, och vi skall vara ute hela dagen, så vi får hoppas att det inte kommer så mycket regn som de säger just nu i alla fall, och på fredag börjar det riktiga scemat. Så ja, som sagt var, det har varit härligt att det har varit två hela veckor med introduktion, så nu känner man sig lite mer redo för att börja på riktigt.

 

Ne, nu är det dags att gå upp och ta tvätten. Ikväll blir det nog till att sova tidigt, man blir ju så himla trött av denna värmen som varit de två senaste dagarna, men först kommer här en bild från i helgen när vi var ute i skogen: 

 

 

//CarroEllen

 

 

Sista lediga dagarna

God morgon bloggen!

 

Ja då var det redan lördag, och om två dagar börjar jag skolan igen. Ja nu är det 9 år sedan jag gick ur skolan, men på måndag är det dags igen, denna gång på Folkhögskola för att läsa upp betyg typ. Det skall bli roligt och härligt att komma igång med något igen, jag har ju trots allt gått hemma sedan i början av januari, men jag har ju haft fullt upp sedan dess. Det skall också bli härligt att få träffa lite folk igen. Jag är ju ganska glad över att jag har haft körkortet att plugga till nu när jag har gått hemma, annars hade jag verkligen börjat klättra på väggarna.

 

Men ja, denna sommaren har ju älsklingen och jag inte fått gjort så mycket eftersom att jag har haft körkortet att plugga till, och har lagt väldigt mycket tid på det. Men vi har varit i Varberg på spa ett par dagar, varit ute på Donsö, och sedan utflykten i onsdags. Tanken var att vi skulle åkt till Köpenhamn också, men det passade inte riktigt med vädret, så det kanske blir senare i höst eller till jul, kanske julmarknad, vi får se lite. Men eftersom att jag har lagt så mycket tid på körkortet den här sommaren så har jag lovat älsklingen att vi ska göra något roligt i höst istället, vad det blir får vi se, men jag har ju faktiskt höstlov några dagar så han kanske kan ta ledigt några dagar då, vi får se lite vad som händer.

 

Ja nu är det snart slut på denna ledighet, eller arbetslöshet kanske jag borde säga egentligen, fast själv har jag sett det som ledighet vilket jag har känt att jag verkligen har behövt. När jag slutade jobbet i januari så sa jag ju att jag först och främst skulle se till att bli frisk i händer och fötter. Detta har jag inte lyckats med, men det har blivit bättre, men jag får fortfarande tänka mycket på vad jag gör för att inte få så ont igen. Städa har jag tex fortfarande problem med, torka bänkar och sådant får Jesper göra, det är nog det sämsta jag kan göra verkligen, och bära saker i händerna, men vi får hoppas att det blir bättre. Fötterna är väl det som faktiskt har blivit betydligt bättre. I sommar har jag gått några promenader vilket har varit helt underbart, men jag har undvikit att gå längre promenader på hårt underlag, och just nu har jag kommit i en svacka igen där det är lite sämre igen, men det är för att jag har haft ont i ena stortån ca 1 månad och har då inte riktigt vågat göra alla övningar som jag borde, men det känns ju ändå som att det går åt rätt håll, och det känns väldigt skönt.

 

Så ja, om ett par dagar börjar ett nytt kapitel i mitt liv, och det jag nog är mest nervös över är att försöka komma ihåg vad jag lärde mig i skolan, det är ju som sagt var ganska många år sedan, men jag hoppas verkligen att jag kommer klara detta, så får vi se när jag är klar vad jag vill göra då.

 

Ne, nu är det nog dags att gå upp och äta frukost. Idag skall jag troligtvis till stan en sväng med Malin, vi behöver köpa jackor bägge två.

 

//CarroEllen

bil- och flygmuseeum

God morgon bloggen! 

 

I onsdags var jag med Jesper och hans familj på en liten utflykt. Vi åkte ner mot Halmstad med några stopp på vägen. Första stoppet blev i Varberg, typ vid gamla sommarlandet "Fun city". Vi pratade lite om att åka förbi och kolla på det, men jag visste redan att det enda som är kvar av det är en stor gubbe som står på berget, och den såg vi från rastplatsen där vi stannade och åt lite.

 

Nästa stopp blev "Svedinos bil- och flygmuseeum" som ligger i Ugglarp längs med Kustvägen mellan Falkenberg  och Halmstad. Jag tycker det är roligt att kolla på gamla bilar, man ser ju inte så många nu för tiden, några enstaka bara som är ute och kör på vägarna, så detta museeum blev jag riktigt faschinerad över. Det var stort, ca 100 bilar och 40 flygplan/helikoptrar från 1920 talet och uppåt. Så om ni gillar sådant så kan jag verkligen rekomendera att åka dit. Bilder kommer längre ner.

 

Efter det åkte vi till "Heagård" för att äta lunch. Det var ett riktigt mysigt ställe med jättegod mat och ett par butiker.

Sista stoppet för den utflykten blev Halmstad där vi gick runt lite innan vi begav oss hemåt igen.

 

Så ja, vi hade en trevlig och härlig dag.

 

 

 

 

 

 

 

 

//CarroEllen

Jag klarade det! (Långt inlägg)

Halloj bloggen!

 

Det känns som att även bloggen har fått vara lite ledig det senaste, så här kommer i alla fall en update om den senaste veckan.

 

Förra veckan hade jag fullt upp. Måndagen hade jag körlektion på förmiddagen, den gick bra.

Tisdagen gick jag runt hemma som en osalig ande på förmiddagen, nervös inför teoriprovet som jag gjorde den eftermiddagen. Just teorin har jag ju känt mig ganska säker på, beror nog mycket på att jag har läst den innan också, och har sedan haft massa tid att plugga sedan jag slutade jobbet i januari. Men ja, när jag satt och väntade på att provet skulle börja så kände jag mig ganska lugn trots att det väntrummet kändes som "dödens rum" typ. Det var verkligen knäpptyst och man verkligen kände nervositeten i hela rummet, folk satt och pluggade in i det sista, och några kunde inte alls sitta still. När vi fick gå in i salen där vi skulle göra provet, och jag hade satt mig vid min dator så kände jag att jag blev nervös igen. Det berodde antagligen på att man inte har en aning om vad man får för frågor. Jag har för mig att jag satt med provet i ca 35 min, och lyckades på den tiden också gå igenom det en extra gång. För er som inte vet så kan jag säga att man har 50 min på sig, 70 frågor varav 5 av de är testfrågor som inte räknas in och man skall ha minst 52 rätt. När jag hade svarat på och gått igenom alla så drog jag mig lite först för att trycka på "avsluta och rätta prov". Eftersom att jag hade tid över så hann jag ta ett djupt andetag innan jag tryckte på knappen och skärmen visade "Godkänd" Jag kände mig ju säker, men när man väl sitter där så känner man sig inte alls lika säker längre. När jag var klar så ringde jag mamma som kom och hämtade mig, eller jag fick köra hem. När jag kom hem så kollade jag hur många rätt jag fick, 59 rätt.

Den kvällen gick älsklingen och jag ner och åt på restaurangen på torget som vi brukar gå till, både för att fira att jag klarade teoriprovet, men också för att vi firade 10 år tillsammans. Vi åt middag där och avslutade kvällen med chokladfondant med glass och vattenmelon hemma.

 

Under onsdagen var jag ute och körde med mamma. Hon kom och hämtade mig så körde jag hem till henne. Men vägen till henne var en av de mest nervösa körningarna jag har haft. Tidigare under dagen hade det regnat en del, men det var uppehåll just när mamma hämtade mig, men hon visade mig i alla fall hur vindutetorkarna fungerar på den bilen, och så förklarade hon att det snabbaste läget behöver man typ aldrig använda, MEN när vi kom till Volvo så hade himlen typ öppnat sig, det var skyfall, och jag var tvungen att använda det högsta läget på vindrutetorkarna, det läget som man typ aldrig behövde använda. Jag sa flera gånger till mamma att jag ville byta, att jag inte ville köra i det regnet, man såg inte ens linjerna mellan körfälten. Men jag saktade ner, fortfarande med vindrutetorkarna på snabbaste och lugnade mig lite, då kände jag att jag verkligen darrade. Men ja, jag lyckades köra hem till mamma, fast hon fick köra den sista biten mellan husen då vi hade saker att lasta in i bilen så körde till ända fram till dörren. Vi var hemma hos mamma en liten stund då det kom ytterligare ett skyfall innan vi lastade in saker i bilen och åkte till syrran, men då fick mamma köra, och det var nog tur det för vi satt fast i kö i Tingstadstunneln i ca 1 timme, och jag kände mig fortfarande nervös från körningen hem till henne. Jag fick sett deras nya lägenhet och myst lite med den lille innan klockan var ganska mycket och det var dags att åka hem igen, och då var jag så trött så mamma fick köra då också.

 

Under torsdagen ringde klockan 6:00, så tidigt hade inte jag gått upp sedan jag jobbade, men trots att jag kände mig ganska trött så var jag ändå taggad på dagen med tanken på att jag kanske skulle ha körkort några timmar senare. Ja det var dags för uppkörning under morgonen. Kl 7:30 började min sista körlektion med körskolan. Vi gick igenom säkerhetskontrollen och körde en sväng innan vi parkerade på Trafikverkets parkering. Eftersom att jag fick köra lite innan så kände jag mig ganska lugn inför uppkörningen.

När förarprövaren kom så kollade han leg och sådant innan vi gick ut till bilen. När vi var påväg ut så frågar han "Jaha, vad är det för racerbil vi skall köra idag då?" Jag skrattar lite och svarar "en V60". När vi var påväg ut så sa han också att vi kunde sätta oss i bilen direkt. Man gör ju en del av en säkerhetskontroll innan man kör iväg, och man vet ju aldrig vad man får för något. När vi hade satt oss i bilen så förklarade han hur det går till, vad han kollar på osv. Sedan sade han "Då kan du få testa signalhornet" Under två sek tänker jag "signalhornet, signalhornet, signalhornet?" men förstår snabbt att han menade tutan.

Efter det åkte vi iväg. Och ja, jag har ju tidigare sagt att jag känner mig mest säker på landsväg, och när vi närmade oss rondellen utanför trafikverket så visste jag att om han säger vänster så blir det motorväg och småvägar med högerregeln, och säger han höger så blir det landsväg. När vi närmade oss rondellen så säger han att vi skall köra höger. Den lättnaden jag kände då, fantastisk. Jag föredrar att sitta ganska tyst för att hinna se alla skyltar och så, men han pratade en del, så det var ganska skönt att körläraren också var med, då fick de prata istället. Jag fick köra mot Tuve torg som jag har kört flera gånger tidigare, och sedan en mindre landsväg mot Säve som jag faktiskt aldrig hade kört innan, och sedan större landsväg med 90 km/h tillbaka som jag hade kört tidigare. Jag märkte att jag gjorde ett par fel, vilket alla gör, men jag släppte det snabbt och bara fortsatte, jag kände liksom att jag gjorde fel, och detta sa han också när vi var tillbaka på Trafikverket. Men ja, när vi kom tillbaka och jag hade parkerat så sa han "Ja, du är godkänd, MEN jag skall skälla lite på dig" Så sa han de felen som jag själv visste om. När vi gick ur bilen så tror jag inte riktigt att jag förstod vad som precis hade hänt, jag hade tagit körkort! Detta är något som jag fortfarande inte har förstått, men jag har ju inte heller fått själva kortet än. När körläraren och jag var tillbaka på trafikskolan igen så gick jag hem direkt och åt frukost och lade mig och somnade.

Under eftermiddagen åkte Jesper och jag in till stan, vi skulle gå ut och äta på restaurang med syrran och hennes lilla familj och Malin. Men vi åkte in lite tidigare då jag behövde köpa en hållare till mobilen att ha i bilen för GPS. Jag har ju som ni vet sämst lokalsinne, så GPS kommer jag använda mycket.

Vi hade en supertrevlig middag på Pinchos med god mat. Lille Lukas ville vara med hela tiden också och var väldigt intresserad av vår mat. Tack för en riktigt trevlig och mysig kväll! <3

 

Under fredagen hade vi en lugn dag hemma, grejade lite bara, men under eftermiddagen bestämde vi att vi skulle åka ut till Jespers föräldrar. Bussarna och färjerna ditut går inte så ofta, och vi hade inte så bra framförhållning, så 45 min innan vi skulle åka bestämde vi oss. Då skulle vi duscha, packa och fixa ordning disken. Vi lyckades, men jag fick springa till bussen.

Vi hade ett par lugna dagar därute, det var skitväder också så det var ganska mysigt.

 

Idag har vi varit och hämtat mammas bil, jag har lyckats få en tillfällig parkering här hemma tom söndag, så nu har vi bil några dagar. Min morbror fick åka med till mamma för att sedan vara vägvisare hem, då jag inte hittade den vägen som jag ville köra på GPS:en. Det gick bra, men det kändes väldigt konstigt att faktiskt köra själv, eller ja, utan mamma, Thomas eller körläraren. Jesper satt bredvid men det är ju inte alls samma sak, så jag var ganska nervös. Men det gick bra, och efter att ha trilskat lite så lyckades jag tillslut komma in på parkeringen här hemma också, men det var ren tur att det just då inte var några bilar runtom, så det var ändå härligt, hoppas att det går bättre nästa gång.

 

Så ja, äntligen har jag tagit körkort. Det tog 5 månader, och då har jag kört flera gånger i veckan, och pluggat nästan varje dag. Men jag har fortfarande inte förstått det, för jag känner mig själv inte säker än, kanske också för att mammas bil är ganska svår att köra, vilket även mamma säger. Så vi får väl se vad som händer där. Allra helst hade jag ju velat köpa en egen bil, men det är ju ganska dyrt och nog ingen bra idé nu när jag skall plugga, så vi får se lite.

 

Här kommer lite bilder från veckan som gått:

 

 

 

//CarroEllen

Fullt upp

Halloj bloggen!

 

Ja då var det redan augusti, och sedan jag skrev här sist så har vi typ haft fullt upp.

 

Förra veckan var älsklingen och jag ute hos hans föräldrar några dagar. Det var verkligen superhärligt, och väldigt varmt. Vi gjorde inte så mycket där, jag pluggade en del och så tog vi det lugnt. Vi var och badade för första gången i år,  det var faktiskt väldigt härligt, dock  simmade Jesper rakt in i en stor brännmanet, den enda maneten som var framme typ. Det gick bra men han fick ett stort märke på ryggen, ser typ ut som ett stort brännmärke, och så hade han lite ont resten av dagen, men som tur var så var det ändå "bara" en vanlig brännmanet.

Första morgonen där visste vi att det skulle bli jättevarmt på dagen, så jag gick upp redan kl 7 den morgonen för att sitta ute innan det blev för varmt, och det var väldigt härligt. Vi sköljde också av oss i vattenslangen lite då och då eftersom att det var så varmt, så det var väldigt härligt. Vi var och åt god mat på Isbolaget de två kvällarna också.

 

 

 

 

I söndags åkte jag till mamma under kvällen då Linnea med familj skulle komma dit, och jag skulle köra halkan under måndagen, så de skulle köra mig dit tidigt på morgonen. Det var väldigt trevligt och mysigt att träffa de igen. Lille Lukas hade växt så mycket bara på 3 veckor, så det var roligt att se.

Halkan gick bra, känns skönt att ha det gjort då det nog inte är något jag vill göra om, men ändå bra att ha gjort den.

 

I tisdags åkte Jesper och jag äntligen till Varberg igen, vi hade inte varit där sedan i november. Det var mycket folk, men vi fick badat mycket ändå, och ätit god mat, och en fantastisk frukost.

Under torsdagen var det dags för hemgång igen, men innan det åt vi lunch på ett café som ligger på torget där som verkligen har supergod mat. Jag åt en kycklingsallad, mums!

 

 

 

 

 

I fredags åkte vi ut till Donsö igen, det var nämligen dags för årets hamnfest igår. Under fredagkvällen åt vi grillat kött och satt ute på balkongen, jättemysigt.

Igår var vi nere på hamnfesten några timmar. Höjdpunkten var båtmässan som i år var större än förra året. Vi var ombord på två av de största båtarna som var riktigt fräcka, och väldigt dyra.. Men drömma lite kan man ju alltid göra.

Efter hamnfesten var det dags för mig att åka in till stan för att gå på Gyllene tider konserten med Lisa. Innan konserten åt vi god middag på Vapiano och tog sedan en knökfull buss bort till Ullevi.

Gyllene tider kom in på scen strax efter kl 21, och det tog en liten stund innan det kom igång  ordentligt, men när det väl gjorde det så kände vi hur läktaren gungade. Vi hade bra sittplatser ganska högt upp under taket, så det var ganska varmt där, men vi såg bra, och det var fräckt att se ut över arenan och se allt folk som var där, runt 54 000 pers. När konserten var slut så var det typ kaos utanför Ullevi eftersom att det var så himla mycket folk, alla gick överallt, och ingen brydde sig om trafiken. När min buss väl kom så var den överfull, men många försökte ändå tränga sig på, likaså på många andra bussar då också, folk vägrade inse att bussarna var fulla typ. Tillslut kom jag i alla fall med en annan buss hem, jag fick bara gå lite längre från hållplatsen, så jag var hemma halv 1 inatt.

 

 

Idag har vi haft en lugn dag här hemma, jag känner mig ganska seg, och trött i halsen från gårdagen.

Imorgon är det dags för körlektion under förmiddagen, och sedan flyttar äntligen syrran med familj hem till Göteborg igen, skall bli så härligt och roligt att ha henne hemma i Göteborg igen. Så veckan som kommer har jag lovat att vi kan vara barnvakt, och så firar Jesper och jag 10 år tillsammans i veckan, så det blir nog till att gå på restaurang någon kväll också.

 

Hoppas att ni också har haft en bra vecka.

 

//CarroEllen