CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Torsdag 24/6

Halloj bloggen!

Ja då var det redan midsommarafton imorgon. För min och älsklingens del blir det till att ta det lugnt då han just har tagit covidvaccinet. Men ja, vi har handlat lite för att göra en god midsommarmiddag här hemma imorgon. Vi skall även baka en jordgubbstiramisu i eftermiddag, recept på det hittar ni här (klick). 

 

Under helgen som var så var mamma, syrran, Lukas och jag på landet. Vädret var ganska växlande, men vi fick ändå några timmar med riktigt fint väder. Jag klippte massor av gräs, både med gräsklippare och häcksax. Vi var också på stranden med Lukas och kollade på alla grodyngel som simmade runt där.

Nu har vi äntligen ett färdigt badrum där, så himla härligt. Dock satte vi inte på varmvattenbredaren den helgen, så vi fick bada i sjön. Jag kan säga att det tog emot för min del, jag tyckte inte att det var tillräckligt varmt än, men det var bara att göra, det var ändå skönt efteråt.

 

Bild 1: En fantastiskt fin solnedgång en av kvällarna.
Bild 2: Vi har fått en släde.

 

 

Den här veckan har jag grejat lite här hemma. Jag har även förberett och packat en del till nästa vecka då jag skall åka upp till landet igen, men då skall jag för första gången vara på det nya stället i en hel vecka. Tyvärr jobbar älsklingen, så han blir hemma, men Malin följer med, även mamma, Lukas och en kompis till mamma, så det skall bli riktigt trevligt. Det verkar ju som att vi kommer att få kanonväder också, så det skall bli riktigt härligt.

 

Idag var älsklingen och jag och köpte lunch på Bryggan, Ica Maxis nya restaurang. Den satte vi oss och åt på trappan nere på torget, så mysigt. Sedan avslutade vi med glass, även den från Bryggan. De har nämligen börjat göra sin egna glass, och den är supergod!

När vi kom hem rensade jag lite ogräs utanför då Bostadsbolaget skall börja med sin årliga kontroll nästa vecka. Däremot har de inte städat runt huset efter fasadbytet, så det är ganska smutsigt ändå...

 

Igår fick jag en lista från skolan på böcker som vi kommer använda oss av till hösten, och som vi behöver köpa innan vi börjar i augusti. Så nu har jag suttit och letat efter de böckerna, och hittat alla utom en, men skall kolla om jag kan få tag i några av de billigare någon annanstans. Om det är någon av er läsare som har några av dessa böcker så får ni jättegärna höra av er:

  • Eliasson, A. Den sociala människan.
  • Hwang, P & Nilsson, B. Gruppsykologi- för skola, arbetsliv och fritid.
  • Lehtinen, T & Jakobsson Lundin, J. Psykologi för klassrummet.
  • Lind Wallerstedt, H. Lärarassistentens handbok.
  • P Lundgren, U. Lärarens handbok- läroplaner, skollag, yrkesetiska principer, FNs barnkonvention.

Nu är det dags att gå och börja baka, ha en riktigt bra midsommar!

//CarroEllen