CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

November 2010

Måndag

God kväll bloggen!

Sitter nu hemma hos Malin och gör inte så mycket. Idag har vi varit en sväng i stan och handlat de sista julklapparna, sedan var vi även på panduro och handlade lite saker för att göra julklapparna roligare =)


Imorse ringde han mig från "Lilla saluhallen" och undrade om jag hade pratat med hon på af men hon har ju inte ringt mig än... Så jag försökte få tag på henne idag, dock utan resultat, så imorgon MÅSTE jag få tag på henne eftersom att Morgan vill ju att jag ska börja jobba på onsdag, men ja vi får väl se. Men nu är det iaf bestämt att jag ska vara där det vet jag :D


Ne, vi borde väl lägga oss snart om nu både Malin och jag ska börja jobba på onsdag :P Det kan ju vara en fördel att vara pigg då :P


Kram på er alla bloggläsare! =)

God kväll

God kväll bloggen!

Sitter nu i sängen hemma och gör typ ingenting. Idag har Malin och jag varit en sväng i stan, ja det blev bara ca 2 timmar, men vi hann ändå köpa de flesta julklapparna =) Så nu har jag två st kvar att köpa till, Malin och Mikael =)

På måndag ska vi troligtvis åka in till stan igen för att köpa det sista och även gå till panduro hobby. Jag hade nämligen tänkt att köpa lite saker att dekorera klapparna med =) Så vi får väl se hur det blir =) Sedan ska jag gå och kolla på en riktigt varm jacka också som mamma pratar om, och det lär jag nog behöva i vinter om det blir ännu en vargavinter, jag som är så frusen av mig.


Imorgon kommer älsklingen hit och stannar till söndag, ska bli trevligt =)


Ne asså fy sjutton vad kallt det är här på mitt rum asså, får prata med fastighetsskötaren om det. Det går ju inte att stänga ventilen heller.


Hm, vad ska man hitta på nu då, jag är inte särskilt trött egentligen. Kanske ska ta och lägga mig och kolla på en film, eller nej, Andra avenyn :P Det är ju så spännande där nu :P =)


Kram på er alla bloggläsare! =)

God morgon

God morgon bloggen!

Sitter nu i sängen och fryser, fattar inte varför alltid just bara mitt rum är så kallt.. Ja ute är det ju inte så varmt heller, snö och 4 minus, usch.


Jag läste för en stundsedan artikeln på göteborgs postens hemsida om 9 av 10 bussar är underkända hos Västtrafik. Och ja, man är väl egentligen inte förvånad. Det finns så himla många skruttiga bussar i GBG och just på linje 24, framför allt den som går mellan nils eriksson term och Hjuvik, de bussarna är riktigt skruttiga och äckliga väldigt ofta, så egentligen är jag inte förvånad att en av de bussarna började brinna häromdagen. Men så ska det ju självklart inte få vara, allt handlar om pengar... Ne, det är hemskt... http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.497508-nio-av-tio-bussar-underkanda 


Idag ska jag en sväng till stan med Malin och julhandla lite och sedan ska jag greja här hemma (som vanligt) Nea har ju studiedag idag men de har med frtidsgården tror jag det är åkt ner till Gekås över dagen =)


Ne, det kanske är dags att gå upp. Ni får ha en bra dag alla bloggläsare! Kram på er

Trafikkaos i Torslanda efter bussbrand

Hejsan bloggen!

Nu är jag äntligen hemma igen efter att ha stått ute med Malin nere på Gossbydal i över 1 timma.... Ska ta historien från början.


Det hela började vid strax före kl 4. Malin och jag stod i köket och lagade mat då Malin kollade ut och såg en tjock svart rök en liten bit härifrån, samtidigt såg och hörde vi en brandbil.

Efter en liten stund såg jag att det var stopp nere i rondellen här också, den som går ut till stora vägen och då sa jag " det har väl hänt något på Öckeröleden" Men det ville inte Malin lyssna på för hon ville gärna komma hem i tid till sin träning ikväll.

Jag gick in på trakfiken.nu för att se om de hade lagt ut någonting för Öckeröleden. Det hade de, det var en bussbrand i höjd med ica maxi rondellen, precis vid Gossbydal. det stod också att vägen var avstängd under räddningsarbetet.
När vi hade ätit klart så gick vi dit ner och det var totalt stopp i trafiken på alla vägar.

När vi kom dit så stod bussen kvar och den var helt bränd typ. så där stod vi och kollade lite.


När vi nästan precis hade kommit hem igen så ringde Malins mamma och sa att hon var vid volvo här i Torslanda då (det var strax efter kl 5) och att hon kunde komma ner till Gossbydal så kunde hon hämta Malin där.

vid ca kvart i 6 så trodde både vi och Malins mamma att hon snart skulle vara vid Gossbydal så vi gick ner till busshållplatsen. och ja. när vi kom dit så hade vi också lite telefonkontakt med hennes mamma. vi stod nere vid gossbydal och väntade på hennes mamma i lite mer än 1 timma, och det var skitkallt... så vid strax efter 5 ringde hennes mamma första gången då hon var vid Volvo, och Malin blev hämtad strax före 7 vid Gossbydal. det tog nästan 2 timmar för hennes mamma från Volvo här i Torslanda till Gossbydal här i Torslanda och det är ingen lång väg. Tänk att Öckeröleden är så sårbar.....


Ja det var denna eftermiddagen/kvällen. Nu ska jag nog gå och fixa mig en varm kopp choklad :D


Artikel om bussbranden:  http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.496457-buss-brann-i-torslanda 



Kram på er alla bloggläsare! =)



Troligtvis fått jobb :D

God kväll bloggen!

Ligger nu hemma i min egna säng igen efter att ha varit ute hos älsklingen i helgen =)


Helgen har varit väldigt rolig och trevlig. Vi har spelat lite olika spel och lite sådant.

Sedan var det i fredags när vi kom dit så hade Jesper glömt sätta på värmen i det andra huset (vi brukar sova i deras gamla hus) så det gick vi och gjorde direkt men det tar ju ett bra tag innan det blir varmt. Cirka 40 min senare, när vi hade ätit middag och Jesper hade packat ihop det han skulle ha med sig ner så gick vi ner till det andra huset. Där tände vi en brasa i öppna spisen och när det hade tagit sig ordentligt så tog vi varsin stol och satte oss framför elden och bara kollade på den och pratade lite. Efter en stund kom Jesper på att vi kunde ringa ner hans pappa som också älskar att sitta så vid öppna spisen, så det gjorde vi. Så ja, där satt vi alla tre framför brasan och pratade och bara var och njöt, det var väldigt härligt och mysigt =)


Sedan igår kväll eldade vi också lite och då grillade vi banan med choklad över glöden, det blev så enormt gott :D


Så ja, denna helgen har varit väldigt härlig, rolig och trevlig :D tack Jesper <3



Nu ikväll så ringde han mig från "Lilla saluhallen" och frågade om jag hade fått tag på hon på af men det har jag ju inte fått, så imorgon ska jag ringa henne igen och hoppas att hon inte är sjuk fortf. Han sa det att han hoppas och räknar med att jag kan börja där den 1 december vilket är nästa onsdag :D Guuud vad härligt det ska bli :D :D :D  


Nu ska jag nog snart sova tror jag. Ute snöar det ju nu så vi får väl se hur mycket det har kommit imorgon bitti =) God natt bloggen! Kram på er =)

Fredag 19 november

Hejsan bloggen!
Nu sitter jag är hemma vid köksbordet och gör nästintill ingenting, ska åka iväg om två timmar bara.


Denna dag känns som en konstig dag av någon anledning, eller ja, det finns väl några anledningar men inga som jag så gärna skriver om här....


Jag letade förut efter ett spel här hemma men jag hittade det inte. Jag tänkte nämligen ta med mig det så Jesper och jag har något att göra i helgen, "sänka skepp", men ist hittade jag "så det kan låta" Det kan faktiskt vara lite roligt ibland :P Iaf bättre än att bara sitta vid datorerna =)


Hm, och ännu en gång, när jag satte mig här så hade jag massor att skriva men när jag väl började så tappade jag allt.. Sådant är så jobbigt. 


Hm okej, nu kommer snart några kompisar till Nea hit och de ska baka pepparkakor. Någon som kommer ihåg hur det gick för de förra året då de skulle göra det?! haha.. ja det var då som de hade glömt kakorna i ugnen och varenda fönster och dörr stod vidöppen här hemma. Konstigt nog så gick inte brandvarnaren igång, vilket var tur det eftersom att vår brandvarnare är inkopplad i taket, och den går faktiskt inte att stänga av eller någonting. Har nämligen varit med om det en gång fast hos Diana, hon har en exakt likadan som oss, och den fick vi slå sönder med ett baseballträ :P Ingenting hjälpte, vi stängde av strömmen, den tjöt fortf. vi letade knappar på den utan framgång. Den tjuter ju så högt också så vi hade inget annat val än att slå sönder den. Jag kommer också ihåg att grannarna kom och knackade på och undrade om det var något. Anledningen till att den då hade gått igång var för att vi hade nog lite för mycket ljus tända bara och det var väldigt varmt inne. Men men. vi får väl se hur det går för de denna gång.


Hehe, ja nu fick jag något mer att skriva om :P =) och nu går bussen om 2 timmar. Suck, vad ska man hitta på tillsdess?


Kram på er alla bloggläsare!

God morgon

God morgon bloggen!

Då var det fredag igen då. Veckorna går så himla fort så det inte är sant...


Idag ska jag ringa hon på af så ska hon ringa "lilla saluhallen" så får vi väl se när jag isf kan börja där. Lite smånervös är jag faktiskt, visst det är samma lokal som DeliX låg i men nu har de mer saker och det är andra personer, men det ska blir roligt iaf =)


Senare idag ska jag åka ut till Jesper, så ja, jag kommer väl hem på måndag som vanligt men vi får se. Är det någon som har något förslag på vad Jesper och jag kan hitta på i helgen ute i skärgården? jag är nämligen så himla trött på att vi bara sitter vid datoererna för oss själva och knappt pratar, sedan kollar på en film ibland, annars är det bara datorerna.... Skulle blivit glad om ni kom med lite förslag =)


Ne, jag hade gärna bara legat i sängen hela dagen och inte gjort någonting, orken har gått ur mig totalt......


Kram på er alla bloggläsare! =)

En aning stressad....

Hejsan bloggen!


Asså nu börjar jag faktiskt bli stressad ang julafton. Jag har ingen aning om vad vi ska göra, vet bara att det inte ska bli en sådan enormt tråkig jul som det har varit de två senaste åren.....

Nea sa ju för ett tagsen att hon ska vara med Thomas men igår tror jag det var så frågade hon mig vad vi ska göra på jul. jag bara "vadå du ska ju vara med Thomas har du ju sagt" då säger hon "det är inte bestämt, jag vet bara att jag inte vill vara i Brevika" jag: "vi ska inte vara i Brevika, vi har bara pratat om att ev vara i Långed"

Så asså denna julen känns bara helt värdelös, jag känner det nu att jag vill bara borra ner mig i sängen och vakna efter jul......

Mamma vill vara med Mikael, Nea (idioten) velar fram och tillbaka och jag står någonstans mittemellan. Mikael ska ju fira med sin familj och mamma vill väl vara med där då... jag känner ingen i hans familj så jag kan ju inte vara med där.....

Hallå, det är ju liksom snart dags att börja köpa julklappar och då kan det vara en fördel att veta vilka man ska vara med under julafton också så man vet vilka man ska köpa till..... Gaaaaaaaaah, jag blir TOKIG!!!!!! Jag får väl helt enkelt sitta hemma själv eller något, jag kan ju liksom inte vara med någon annan familj, det känns ju bara dumt, liksom typ "nej hela min familj är splittrad under jul"...... JAG BLIR TOKIG!!......


Kram CarroEllen

Hund- och kattvakt och ev jobb/praktik :D

God kväll bloggen!

Äntligen får jag sova i min egna säng igen, har inte gjort det sedan en vecka tillbaka.


De två senaste dagarna, måndagkväll- nu ikväll har Malin och jag varit hund- och kattvakt, Rico och de två katterna Såsa och Chiquita, Dianas djur. Så vi har ju sovit där nu i två nätter vilket har varit jobbigt. Första natten sov jag nästan ingenting, några få timmar för då höll katterna mig vaken, och natten som var sov jag bättre men jag vaknade iaf en gång tidigt imorse av att Såsa hoppade upp i sängen precis ovanför mitt huvud, då flög jag upp ur sängen xD haha. Sedan har Malin pratat en hel del i sömnen inatt :P hehe.

Annars har det gått bra, det är nätterna som har varit det jobbiga. Men nu är det över för den här gången, inatt får jag sova i min egna säng och utan katter som väcker en på natten.


Idag har Malin och jag bla. varit ute på en långpromenad med Rico, vi gick slingan. Det var väldigt härligt trots att i slutet var det Rico som fick dra med Malin och mig istället :P

Annars idag har vi faktsikt varit borta på "Lilla saluhallen" Det som har öppnat där DeliX låg förut. Jag har ju pratat med han innan som skulle ta över lokalen, så idag pratade jag med honom om jobb. Han sa det att hon från af inte hade ringt honom som hon skulle göra, men han frågade mig vad jag gör nu osv, så frågade han mig om jag är intresserad av att hjälpa de på "Lilla saluhallen" och självklart är jag det, så han sa det att han ska ringa hon på af imorgon och prata med henne så får vi se vad som händer, men troligtvis lär det då bli ½ år praktik först och kanske då sedan jobb =) Så nu hoppas jag bara :D


Nej nu är jag hur trött som helst.

Jag har fått lite bilder av Malin från när vi var ute på Hälsö förra måndagen, lägger upp en bild på mig från Stuvö badvik =)


  


Kram på er alla bloggläsare! =)

God morgon

God morgon bloggen!

Sitter nu hemma hos Jesper och väntar på att brunchen ska bli klar, jag är enormt hungrig.


Gårdagen gjorde vi typ ingenting, tog det lugnt och i vanlig ordning satt vid datorerna :/ Är väl sådär roligt i längden när man inte har något direkt att göra på datorn och inte heller har någon lust att spela något....


Idag får vi se vad som händer, Jespers pappa pratade igår om att vi för tredje helgen i rad ta oss en bowlingrunda, så det hoppas jag vi gör idag :D :P


Nu börjar det ju pratas en hel del om jul och så. Visst jag tycker om julen men sedan, jag tror det är nästan 3 år tillbaka så tycker jag bara att julen är en jobbig tid. Det var liksom julafton som vi alltid firade med mormor och morfar (mormor gick ju bort för snart 3 årsen) så julafton numera är så grymt tråkig så det inte är sant, så det väcks bara massa gamla minnen. Sedan är det också det att för 2 årsen under jullovet, det var typ då som jag insåg problemet jag hade/har med maten...... Ja det är ju mycket bättre nu men det finns alltid lite där i tankarna.


Så ja, julen tycker jag är väldigt härlig på ett sätt men det väcks så himla många gamla minnen som bara är jobbiga nu för tiden.... så under jul är jag inte riktigt mig själv......


Och under jul i år så vet jag inte alls hur den kommer att se ut. Nea ska vara hos Thomas hela julen, mamma vill ju gärna vara med Mikael men hon vet inte, vi har nämligen pratat om att ev fira jul med släktingarna uppe i Bengtsfors vilket jag hade tyckt varit väldigt roligt, men Nea vägrar det (det är därför hon ska vara hos Thomas för att hon trodde att vi ska fira med de) och mamma vet inte hur hon ska göra, och jag då. vad tusan ska jag göra på julafton???? Julafton ska man ju fira med familjen.. Ne vi får väl se vad som händer, hur det blir. Det är ju som sagt var så himla tråkigt att fira jul bara mamma, morfar och jag....


Kram på er alla bloggläsare! =)


Bilder från i måndags

Hejsan bloggen!

Nu sitter jag hemma hos Jesper och gör inte så mycket, han själv är iväg på scouter.


Nu har jag äntligen fått fixat lite med bilderna från i måndags då Malin och jag var ute på Hälsö. Vi gick slingan och sedan var vi och åt middag hos Thomas (pappa) Det var väldigt trevligt, trots att det väckte en del gamla minnen, men det gick bra ändå =)


Denna hittade jag i ett av mina gamla skåp hos Thomas. Det är en gammal fingervirkning som jag gjorde, jag kommer inte exakt ihåg hur lång den är men 100-150 m tror jag.


När vi gick slingan så var vi också inne i "NallePhu skogen" Om den skogen gick det en och annan gammal spökhistoria, dock kommer jag inte ihåg dem.


Det första kortet (trädet) är väldigt fint på sommaren när det är massor av löv på det. Det sista kortet (dammen), där åkte vi ofta skridskor förr innan den började växa igen.


Från Burö färjeläge. Långt bort ser ni Carlstens fästning på Marstand =)


Stuvö badvik. Där var vi ofta tlsm med massor av barnfamiljer under de varma och härliga sommardagarna när Nea och jag var små.


Det var de bilderna =) Kram på er alla bloggläsare! =)               

Torsdag 11 november

Hejsan bloggen!

Nu ligger jag här hemma i sängen med täcke och fleecefilt över mig och så har jag tagit fram min enormt härliga flanellpyjamas :P =) Ja det är av någon anledning väldigt kallt på mitt rum nämligen.


Förlåt för att jag inte har lagt upp bilderna från Hälsö än (de från i måndags) men jag har inte haft tid med det. Jag ska bara fixa de lite först så lägger jag nog upp de i helgen =)


Under två dagar så har Malin varit här =) Och idag var vi och hälsade på i skolan. Det var väldigt roligt och trevligt att träffa alla gamla klasskamrater igen och även några av lärarna =)

Efter att vi hade varit i skolan så åkte vi in till stan för att Malin skulle klippa sig, men innan det så var vi inne en sväng i en av mina gamla favoritaffärer, Panduro hobby =) Kanske att man ska börja göra lite roliga kort och sådant. Jag grejade ju en hel del med papper av olika slag förr, gjorde kort och lite sådant, men sedan tappade jag det, kanske börja igen =) Nu finns det ju så himla många roliga saker =)


Imorgon eftermiddag/kväll åker jag till älsklingen och kommer hem på måndag igen =) <3 Sedan på måndag eftermiddag så ska jag ner till Diana och vara där två nätter. Hon ska nämligen iväg så jag och ev Malin ska passa Rico och katterna under 2 dagar =)


Asså herregud vad det blåser ute, hör riktigt hur det tar i och att det regnar, usch då.


Ne, man borde väl snart gå och lägga sig, dock vet jag inte om jag är trött eller inte.


Kram på er alla bloggläsare! =)

Snart sova

God kväll bloggen!


Nu ligger jag i sängen och ska alldeles strax sova, jag är verkligen helt slut efter allt cyklande idag, men trevligt har det varit iaf =) Jag tog en del kort men jag ska försöka hinna lägga upp de imorgon och berätta lite mer =)


God natt! Kram på er alla bloggläsare! =)

Hälsö idag

Hejsan bloggen!

Sitter nu hemma vid köksbordet och har just ätit lite lunch. Vid halv 9 tiden imorse så kom jag hem från älsklingen efter att ha varit där sedan i torsdags =)


Förut pratade jag med Malin och hon jobbar tydligen inte denna veckan så idag ska vi ta oss en cykeltur ut till Hälsö och gå en härlig promenad där =) och efter det så ska vi hem till Thomas (pappa) och äta lite innan vi cyklar hem igen. Så ja, vi får väl se hur detta blir, om det kommer att dyka upp massa gamla jobbiga minnen eller vad som kommer att hända. Jag vet faktiskt inte.....

Jag ska iaf ha med mig kameran så jag ska ta en del kort har jag tänkt mig =) kommer väl lägga upp några här sedan =)


Ikväll kommer mamma hem så ska vi tre ha lite myskväll pratade mamma om, sedan flyttar ju mammas kille ut från sitt hus på fredag, de har redan tagit hit en hel del saker. så då kommer ju Mikael att bo här en del. Det kommer att kännas väldigt härligt, men samtidigt konstigt eftersom att... ja jag vet inte riktigt hur jag kan säga, men det kommer typ kännas som att vi är en riktig familj igen eller hur jag kan säga, svårt att förklara..... Men men =)


Nej, nu ska jag snart upp till min morbror så ska han hjälpa mig att fixa cykeln lite innan jag cyklar ut och möter Malin på Björkö för att sedan ta den lilla färjan till Öckerö (då slipper vi cykla så långt :P )


Kram på er alla bloggläsare! =)

Lördag 6 november

Hejsan bloggen!

Sitter nu hemma hos Jesper och har just ätit lunch, fetaostpaj =)



Förut idag var vi ute och gick en sväng i det härliga vädret, dock var det väldigt kallt. Under den promenaden så kände jag faktiskt att jag delvis saknar Hälsö.... Jag vet det är konstigt, eller.....

Jag pratade med Malin förut och om inte hon jobbar hela nästa vecka så ska vi ta oss en sväng ut till Hälsö och gå runt där och sedan kanske äta hos Thomas (pappa) eller något, men vi får se hur det blir med det, jag har ju liksom pratat om det ett antal gånger det senaste året att åka dit ut.. men men.


Denna helgen så har vi en vegetarisk helg, så vi ska bara äta vegetariskt, eller ja, inte helveg. vi ska äta fisk ist. Så ikväll blir det en soppa med pasta och lax och imorgon blir det linsbiffar med fetaost =) det blir säkerligen gott =)


Hittade en fin bild för en stundsen från Hälsö, en väldigt fin soluppgång tror jag, eller nedgång.



Ne, nu kanske jag ska ta och kolla på det senaste avsnittet av "The event" som jag har glömt att kolla på.


Kram på er alla bloggläsare!