CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

July 2015

Fredag 24/7

Godkväll bloggen!


Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt.

Igår kom vi hem från Donsö, tyvärr var det ju inget roligt väder direkt så det var lite halvsegt att vara därute, men ändå trevligt. Vi fick planerat lite inför nästa vecka. Tanken var att vi skulle åka till Skagen en natt nästa vecka, vi hade bokat hotellet, men när vi kollade vad färjan skulle kosta och hur sällan den gick så valde vi faktiskt att avboka hotellet. Så någon Skagen blir det inte, istället blir det Brevika, vårat sommarställe, det ska bli väldigt trevligt och mysigt. Så ja, det blir Jesper, Jespers föräldrar och jag som åker dit en eller två nätter, det beror på vädret. Och beroende på vädret så kanske vi går ut och paddlar kanot en dag, hoppas verkligen vi gör det, det hade varit så mysigt!


Idag har Jesper och jag varit i stan, eller jag var först och klippte mig i förmiddags. Vi var på jakt efter nya mobiler båda två, och vi har hittat en som vi vill ha båda två. Det är nämligen så här att Jesper och jag har nästan samma krav på en telefon, och det viktigaste för oss är att den är "liten". Nej, det finns inga små smartphones längre tyvärr, men vi har bestämt oss för en av de minsta som finns idag, och en som håller på att utgå och som många butiker redan har sålt ut, nämligen Sony xperia z1 compact. Tur som vi hade så fanns den kvar på webhallen, men bara för att beställa genom internet, så det gjorde vi när vi kom hem i eftermiddags. Så ja, i början av nästa vecka så kommer de troligtvis. Så det enda vi köpte i stan var skärmskydd till telefonerna.


Imorgon ska vi iväg på bröllop, tråkigt bara att det ska bli skitväder hela dagen, tanken var ju först att det skulle vara ett utomhusbröllop, men de hade en backup som tur var, så det blir inne.

Så ja, ikväll ska jag måla naglarna. Igår kväll fick jag lite hjälp av en kompis till mamma som bor i samma område som oss, med att bestämma kläder till bröllopet, så det blir säkert jättebra, får komma ihåg att ta kort på det imorgon också.


Resten av denna kväll blir det till att ta det lugnt, ska nog lägga oss tidigt. Vi har varit väldigt trötta båda två hela dagen, och morgondagen blir väldigt lång, det börjar inte förrän på sena eftermiddagen så vi lär komma hem ganska sent.  


Ha en bra kväll alla bloggläsare! =)

//CarroEllenSemester!

Hejsan bloggen!

Sitter nu i det gamla huset ute på Donsö med Jesper och bara tar det lugnt. Eftersom att regnet står som spön i backen utanför fönstret så känns det okej att fortfarande ligga kvar i sängen kl 12 på dagen...

Ja, idag får vi se lite vad som händer, smhi har lovat bättre väder till i eftermiddag, så ikväll blir det nog till att grilla hoppas jag. Igår kväll var Jesper, Jespers mamma och jag och åt på Isbolaget, och ja, i år kändes det som att de hade betydligt bättre och roligare mat än förra året. Igår åt jag dillslungad potatis med varmrökt lax och en kall sås till, det var verkligen jättegott.


Jag har fått lite frågor nu ang. det jobberbjudandet som jag fick, om jag ska ta det eller vad jag ska göra. Grejen är den att visst det hade varit roligt och trevligt att jobba med den chefen igen eftersom att vi kom väldigt bra överens och jobbade väldigt bra tillsammans, men tyvärr är det lite för långt att åka, i alla fall för den dåliga lönen som det är. Plus att det blir extra busskort då det ligger utanför Göteborg, så det blir också betydligt dyrare. Så nej jag tänker faktiskt inte ta det jobbet, möjligtvis om det kanske bara hade varit för en kortare period, typ OM det nu blir så att jag stannar på det stället som jag är på tills mitt avtal går ut, så skulle jag kanske kunna tänka mig att jobba i Stora höga en kort period innan jag har hittat något nytt, men inte mer än så.

Just nu måste jag bara få sätta mig och skriva ett personligt brev också, sedan kolla över cv:t igen. Så ja, det löser sig alltid tillslut även om det är en jobbig väg dit..


Ja, det var bara en liten update från mig just nu, har inte så mycket mer att skriva just nu känner jag. Så ja, ni får ha en bra dag alla bloggläsare! =)

//CarroEllen

Fått ett jobberbjudande

Godkväll bloggen!

Sitter nu i sängen och ska snart gå upp och äta frukost


Ja, som rubriken lyder så har jag fått ett jobberbjudande, problemet är bara att det ligger lite för långt bort, om jag har tur med buss och tåg så tar det 1h 15 min, så typ 1,5 timme dörr till dörr, ja lite för långt, i alla fall för den dåliga lönen som är. Sedan vet jag att jag inte vill hålla på med samma sak så länge till.. Ja som ni kanske förstår så är det min gamla chef som slutade hos oss som kom förbi jobbet i början av veckan och frågade hur vi hade det, och när jag berättade det så sa hon att jag gärna får komma till henne och jobba där, och att hon saknar mig. Jag svarade att jag skulle kolla hur lång tid det tar att åka, men det är en aning för långt. Den restaurangen ligger nämligen i Spekeröd, Stora högamotet. Så ja, jag vet inte riktigt hur jag ska göra faktiskt, jag vet ju att jag inte vill jobba inom Subway längre, jag har ju liksom gjort det i 3,5 år nu. Och eftersom att det för de flesta (vissa fastnar som jag gjort) så är Subway bara ett tillfälligt jobb, vilket gör att det blir lite halvjobbigt när folk kommer och går hela tiden.

Sedan chefen slutade så är vi allihopa som har jobbat med henne en längre tid redo att söka nya jobb, eller för de som redan har annat jobb, välja det istället. För ja, det är verkligen superrörigt på jobbet nu. Subwaykontrollanten var hos oss i veckan också, och hon märkte att det inte var bra hos oss på olika sätt (inget jag vill skriva här), så utav henne fick vi för första gången på Väldigt länge, om ens det har hänt någon gång, en anmärkning. Senare under dagen kom även Svea miljö. Skillnaden mellan Miljö och hälsa och Svea miljö är att Svea har vi anställt för att hjälpa oss att undvika få tillsägelser av Miljö och hälsa. Och samma dag som vi hade fått en anmärkning av kontrollanten så fick vi ett par tillsägelser av Svea miljö också.

När jag fick veta av chefen att Subwaykontrollanten hade varit hos oss (inte när jag jobbade) så sa jag direkt till henne att vi kommer att få en del klagomål av henne, men då svarade chefen bara "nej men det var inte så farligt"

Dagen efter när jag fick läsa rapporten så blev jag chockad, hur kunde hon säga att det inte var mycket saker, så mycket som det stod hade vi aldrig fått innan, så har aldrig våra rapporter sett ut, visst det var inga stora saker, men det räcker, det var tillräckligt ändå.

I torsdags stängde jag med Sofia vilket var väldigt härligt, äntligen få jobba med en person som jag är van vid och som kan allt som ska göras, och som kollar vad som behöver göras. Så i torsdags kväll (innan vi hade läst rapporten av kontrollanten) så märkte vi ställen där det var ganska smutsigt så då städade vi såklart där, det var först dagen efter som vi såg att det stod med i rapporten. Ja, det är verkligen så på jobbet nu, städar inte chefen någonting, eller om hon säger att det inte behövs göras så gör ingen det, så är väl det typ överallt, alla gör som chefen... Nu är det nästan bara så att jag önskar att Miljö och hälsa skulle kommit för att få veta vad de säger om stället just nu, och hoppas att det hade varit något sådant så chefen faktiskt reagerar och börjar ta tag i saker och ting.


Nu väntar den jobbigaste veckan på hela året på jobbet, Gothia cupveckan, då har vi alltid massor att göra. Men samtidigt så vet jag att det bara är den veckan kvar att jobba, om en vecka har jag semester. Det känns verkligen helt underbart! Då hoppas jag att jag lyckas sätta mig och skriva ett personligt brev och sedan söka lite nya jobb.Idag blir det till att städa lite här hemma, kanske tvätta fönster också och sedan bara ta det lugnt.

Nu längtar jag verkligen jättemycket till semestern, bara få släppa jobbet helt och hållet för några veckor, och göra annat istället, bara få vara.


Ne nu måste jag upp och äta frukost. Ha en bra dag alla bloggläsare! =)

//CarroEllen