CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Äntligen helg!

Hejsan bloggen!


Ja då var det lördag och äntligen helg igen. Denna veckan tycker jag har gått ganska segt, jag har bara längtat till helgen hela veckan. Det har jag nog gjort eftersom att jag har haft väldigt ont i fötterna. Och apropå min hälsporre, jag har haft den i 8 månader nu, men de typ tre senaste månaderna har jag fått väldigt ont i den andra foten också. Jag vet ju vilka skor det är som har gjort att jag har fått detta, och det är mina arbetsskor, ett par köksskor från Reebook tillsammans med ett par inlägg från Footlab. För någon månad sedan köpte jag ett par kökscrocs också, så den senaste månaden så har jag haft båda skorna halva dagarna, vilket gjort att jag inte alls har haft lika ont som om jag skulle gått i Reebooken hela dagen. Tyvärr är ju inte Crocs några bra skor att gå i hela dagarna, och de sitter ju väldigt dåligt på foten, och jag känner mig väldigt kort, de är ju inte direkt så höga som vanliga skor är. Så tidigare i veckan kände jag att jag kan verkligen inte gå så här längre, fortsätta gå i de skorna som jag vet har lett till problemen. Sagt och gjort, igår efter jobbet gick jag bort till Grolls yrkesbutik, den ligger typ 5 min gångavstånd från jobbet. Tidigare när jag har varit där så har de bara haft de Reebooken för kök (det är därför jag inte har gått dit tidigare heller), men jag hade sett på deras hemsida att de hade fått in några andra nu också. Så igår efter jobbet gick jag dit, och min tanke var ju att en fredageftermiddag borde det ju inte vara så mycket folk där, men där hade jag fel. Det var en del folk, och bara tre personal. Och i en sådan butik så behöver ju oftast alla ganska mycket hjälp eftersom att det är mycket skyddskläder och annat som måste vara bra eftersom att man oftast anväder sådana saker hela dagarna.

De hade bara ett par andra köksskor, så de provade jag, och de satt bra och var betydligt skönare än Reebooken. De satt inte bara bättre, det var också Mycket mer dämpning i hälen än vad det är i Reebooken, så de blev det. Efter att ha pratat lite med de om problemen i de gamla skorna så fick jag också köpt ett par inlägg som sägs passa utmärkt för hälsporrebesvär. Dessa inlägg skall göras i ugnen för att sedan formas efter foten. Alltså skall man lägga in de i ugnen på 90 grader i två minuter tror jag det var, sedan stoppa i dem i skorna, ta på sig skorna, knyta de och sitta på en stol med de på sig i två minuter. Det låter ju i alla fall bra, så får hoppas att de fungerar betydligt bättre. De berättade att andra personer har sagt att man får ge just de inläggen två-tre veckor innan man tycker att de är väldigt sköna, innan dess kan man få ganska ont. Så jag tänker att jag får väl ge det tre veckor och hoppas att det blir bättre. Men ja, jag provade ett par skor, och pratade bara några få minuter med de om inlägg, men det tog 50 min. 50 min för att prova ett par skor, prata lite snabbt om inlägg och sedan betala, jag skulle aldrig tänkt att det var lite folk där en fredageftermiddag...

När jag kom tillbaka till jobbet så var första frågan jag fick "blev det några snygga skor?" Jag bara svarade "Skor blev det, men arbetsskor är väl aldrig snygga?! haha)


 

Jag hade ju ett par andra inlägg från Footlab innan, men dessa från samma märke är verkligen helt annorlunda.

 


Igår var både älsklingen och jag väldigt trötta. I onsdags däckade jag i soffan kvart i 9 på kvällen, och Jesper har haft mycket att göra på jobbet i slutet av veckan. Så igår orkade ingen av oss ordna någon kvällsmat, så vi bestämde oss för att gå ner till den nyöppnade restaurangen nere på torget, Tilda och Josper (T&J). Vi var där på Jespers födelsedag första gången, och tyckte att maten var jättegod, personalen var supertrevlig och en väldigt mysig lokal. Så ja, vi gick dit igår kväll och åt fredagsmiddag. Vi åt samma som sist, hamburgare med egengjorda pommes, och till efterrätt blev det chokladfondant med vaniljglass och färska bär. Det var även denna gången hur gott som helst. Så ja, har ni vägarna förbi Torslanda så tveka inte att stanna och äta på Tilda och Josper på Amhults torg!

Efter middagen igår så gick vi och handlade på maxi till idag, så slipper vi göra det idag. Jesper behöver nämligen jobba lite, och själv har jag lite småsaker att göra här hemma som vanligt. Förra helgen hade vi bara en hemmahelg vilket var helt underbart, och precis vad som behövdes efter att vi har haft fullt upp de senaste helgerna. Så även denna helgen blir det till att bara vara hemma och greja och ta det lugnt, det behövs ibland det också.

Ikväll har vi tänkt ha lite myskväll här hemma. Vi skall laga tacos, och Jesper har precis bakat lite chokladgodis, och så skall vi nog sätta oss och kolla på "Midnatssol" Vi har bara sett första avsnittet, och jag tyckte att den var väldigt bra, dock en aning för äcklig ibland, med det är ju en thrillerserie.


Okej, detta blev nog visst ett ganska långt inlägg, men kände att jag behövde skriva lite.

Nu känner jag att mina ögon behöver vila sig lite från datorn, så ni får ha en bra dag alla bloggläsare! =)

//CarroEllen