CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Examen och en dag på Bohus fästning

Halloj bloggen!

 

Då har det nästan gått två veckor sedan jag tog examen, galet vad fort det har gått. Det var en lång men trevlig skolavslutning med grillbuffé ute på altanen, med full utsikt över Ljungskileviken. Vi hade även ett quiz som en i klassen hade ordnat, superroligt!

Eftersom jag kom hem sent den dagen så valde jag att ha två olika skolavslutningsfirande några dagar senare. Det första blev med släkten från Hälsö, och den andra med mamma, Jespers föräldrar och Malin.

När gänget från Hälsö kom blev det kladdkaka med både vit- och mörk choklad i och glass till, supergott! När det andra gänget kom i onsdags så blev det först en lite annorlunda tacomiddag, och jordgubbstiramisu till efterrätt, även det supergott!

 

Kladdkakan och jordgubbstiramisun.

 

 

Några av sakerna som jag fick.

Bild 1: Stapelbara krukor att ha på balkongen.

Bild 2: Massor av choklad, Malin vet allt vad jag tycker om!

Bild 3: En balsamico med smak av granatäpple.

 

 

På nationaldagen åkte Jesper och jag till Bohus fästning i Kungälv. Där mötte vi upp en klasskamrat till mig med familj. Vi hade en riktigt trevlig och härlig dag tillsammans med en tur i och runt fästningen.

Den här dagen hade vi hört att det skulle säljas Baddare (består av kexbotten, nougatkräm, skum av äggvita och smak av arrak och doppad i mörk choklad) i Bräckboden i Kungälv, så när vi kände oss klara på fästningen så tog vi oss en promenad dit. Vi kom dit 45 minuter innan de skulle stänga, så vi var osäkra på om vi skulle hinna då det var kö för att komma in. Men ja, när vi hade köat i 25 minuter så kom vi in, så vi fick köpt oss några allra sista påsar med Baddare, samt lite anda goda kex. För er som inte vet det så skall Göteborgs kex flytta till Riga, och maskinen som gör just Baddare skall inte följa med, så i förra veckan var det sista gången som de sålde just Baddare.

 

 

Så ja, jag har haft fullt upp sedan jag slutade skolan för nästan två veckor sedan, men nu är det dags att ha lite ledigt. När det gäller jobb så väntar jag fortfarande på svar från flera skolor. Men jag känner mig fotfarande inte orolig, då jag är ganska säker på att jag kommer ha ett jobb till hösten när skolorna börjar, behovet av lärarassistenter finns ju på de flesta skolor i alla fall. Det hade inte förvånat mig om det blir som sist när jag letade jobb, två jobb på samma dag. Men ja, vi får vänta och se.

 

//CarroEllen