CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Torsdag 7/2

Halloj bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt.

 

Den senaste veckan har gått i ett typ, och det kommer den göra denna veckan ut. Jag trodde aldrig att jag skulle ha så mycket att göra när jag är arbetslös som jag har. Och nu när jag tänker på det, jag har faktiskt gått hemma lite mer än en månad, helt sjukt, vart har tiden tagit vägen? Några dagar i förra veckan kände jag mig bara lite ratslös, men inte annars.

 

I lördags hade vi en väldigt lugn och härlig dag här hemma, vi fick bokat tid för lägenhetsvisningen som vi skall på nästa vecka, så det känns bra.

 

I söndags var älsklingen och jag på bio. Vi såg "Fantastiska vidunder- Grindelwalds brott", vi såg första filmen här hemma för ett tagsen, och den var betydligt bättre än tvåan, men vi fick en trevlig eftermiddag i stan.

 

I måndags var jag på studie- och yrkesvägledningen igen, och denna gång skulle jag göra lite tester för att se vilken nivå jag är på. Jag fick göra en läsförståelse i svenska. Jag tyckte inte att det gick så bra när jag väl satt där, men när vi räknade ihop poängen så var det väldigt bra, så det kändes jättehärligt. Jag skulle också egentligen gjort ett engelskatest, men det fanns inga tider kvar för det, och sedan tyckte inte hon som jag träffade att jag behövde det. Hon fick också hjälpa mig med att se till att jag kommer in på rätt engelskakurs. Jag sökte en kurs när jag var där för ett tag sedan, och bara några timmar innan ansökningstiden var slut så fick jag ett mail om att jag inte skulle komma in på den kursen eftersom att jag redan hade betyg i den, så då gick jag in och sökte nästa. Men tydligen var det så att den personen som skötte ansökningarna hade läst mina betyg fel, så hon skulle hjälpa mig och fixa det. Och hon var ganska säker på att jag kommer att komma in på både svenska- och engelskakursen som jag har sökt, hoppas bara att de går och läsa samtidigt.

 

I tisdags hade jag en hemmadag då jag ringde lite samtal och fixade en del saker som behövde göras, både ringa a-kassan och lite sådant.

Jag fick också köpt biljetter till Gyllene tiders konsert som är i sommar, det skall bli jätteroligt.

 

Igår var Jesper och jag på båtmässan. Jag mötte upp honom i stan för att gå och äta lunch innan. Väl på båtmässan så var det inte alls så mycket folk vilket var väldigt härligt. Det var typ inga köer för att gå in och kolla i de stora båtarna, bara till två av dem. Det var många fräcka båtar verkligen, och som jag lätt hade kunnat bo i under sommaren och åkt runt, hade varit helt underbart. Ja båtlivet är väl en av de få sakerna som jag saknar från Hälsötiden. Vi var inne i en av de största båtarna som hade 6 sovplatser, två toaletter och två duschar har jag för mig,  jättestort och rymligt kök och massor av sittplatser. Jag har för mig att den kostade runt 4 miljoner.

Något som jag har kollat på lite och som även fanns på båtmässan är "stand up paddleboard" Det är typ som en surfbräda fast man står upp och paddlar istället, det ser jätteroligt ut, och hade varit roligt att testa någon gång.

Vi hade en trevlig eftermiddag där, och försökte hitta lite inspiration till vår kommande husbåt i framtiden. Tyvärr fanns det inga husbåtar alls på mässan vilket ändå är lite konstigt tycker jag, men det är väl det att det är svårt med regler kring sådant i Göteborg, Stockholm har kommit mycket längre i det. Så den båten som jag tyckte så mycket om var nog den som var mest lik en husbåt, men ändå inte.

 

Idag har jag varit på vårdcentralen och har äntligen fått ett läkarintyg att skicka till transportstyrelsen, så inom några veckor hoppas jag att jag äntligen har mitt körkortsintyg.

Sedan har jag städat här hemma och suttit och läst om hur man gör med sina biljetter för att få sittplatser nu när Gyllene tider flyttar till Ullevi. Ja det blir Ullevi igen, och det skall bli jätteroligt, tredje gången jag är där då, och tidigare gånger har det verkligen varit jättefräckt att se de på en sådan stor arena med så himla mycket folk, längtar verkligen.

 

Imorgon skall jag äntligen få träffa den lilla nykomlingen till familjen, lille Lukas, det skall bli jätteroligt och mysigt.

 

//CarroEllen