CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Ännu en härlig promenad och norrsken

Halloj bloggen!

 

Då var det redan maj månad, jisses vad fort det går nu. Det var de där vintermånaderna som det gick så himla segt här hemma. Men nu börjar det ju komma ut lite jobb också, så jag hoppas verligen att jag har något till hösten. Nu har det blivit ännu segare att gå runt här hemma. men men, vi får se vad som händer.

 

Förra veckan kändes det som att jag hade fullt upp. Förra tisdagen åkte jag in till stan för att möta upp mamma. Jag hade nämligen läst att klädbutiken Esprit skulle stänga i Nordstan och då ha utförsäljning. Så ja, vi åkte dit en sväng. Jag hittade ett par svarta jeans och en vit kofta.

 

Under torsdag förmiddag plockade jag upp Malin i Kungälv då vi skulle ut på en promenad. Den här gången åkte vi först till Kongahälla center och åt lunch, risotto. Efter det åkte vi ut till Tofta naturreservat. Det var en väldigt mysig och trevlig väg att åka dit. Där fanns det flera olika leder som man kunde gå både i berg, skog och på väg. När vi kände oss klara med promenerandet så har jag för mig att vi hade gått 6,5 km på två timmar, med lite pauser också. Vädret var nästan helt perfekt den dagen, det blåste en del bara, men eftersom det var såpass varmt så var det bara skönt. Så ja, vi fick en riktigt trevlig och härlig dag. Den kvällen somnade jag riktigt gott.

 

På fredagen blev det en utelunch med Kristin. Vi åkte då och köpte plocksallad på Willys för att sedan åka och sätta oss på trappan nere på torget, så trevligt.

 

På lördagen skulle jag åka in till stan för att klippa mig. Efter klippningen åkte jag för att möta upp älsklingen som åkte med till stan, men gick i butiker under tiden som jag klippte mig. Vi gick först i lite butiker innan vi gick och åt lunch på Super rullband som ligger vid Domkyrkan. Det blev en trevlig och god lunch blandat med thaimat och sushi. 

 

I söndags förmiddag plockade jag upp Malin på Backaplan. Vi hade nämligen bestämt oss för att åka till Bäckebol och kolla på träningsskor till mig. Eftersom jag bara går hemma och inte gör så mycket, så har jag bestämt mig för att börja hoppa lite hopprep här hemma. Sedan har även Malin och jag pratat om att hyra en badmintonbana någon gång, och då behöver jag ju skor till det. Jag har även bestämt mig för att börja cykla några dagar i veckan, men det blir först när den värsta pollen har lagt sig. Så ja, vi gick först till Stadium outlet. Där hittade jag tyvärr inga skor, men en del andra saker, bland annat byxor att cykla i, en vindjacka, träningströja, träningskjol och några vanliga tröjor. Och med tanke på att allt var så mycket billigare där än vad det hade varit på vanliga Stadium så kände jag mig väldigt nöjd med mina köp.

Efter att vi hade varit inne och kollat efter skor på XXL också, så åkte vi till Ikea för att äta lunch. Där åt jag en ny maträtt, couscoussallad med ugnsbakad lax och örtcreme, mums! 

Efter att även ha gått en sväng på Ikea, så åkte vi till Backaplan för att kolla på skor i de två träningsbutikerna som ligger där. Men tyvärr blev det inga skor den dagen, men jag hade ju fått köpt en del andra saker som jag behövde.

 

I tisdags åkte jag in till stan för att äta lunch med Lisa. Det blev en god lunch på Roberts coffe, där de har buffé samt glass till efterrätt, mums!  Efter lunchen gick vi en sväng till Stadium för att kolla efter träningsskor till mig. Den här gången var det inte alls mycket folk där, vilket var väldigt skönt. Så då kunde jag även be om hjälp. Efter att ha provat några olika skor så scannade vi mina fötter för att se vilka inlägg jag behövde. Så tillslut blev det ett par skor. Så nu har jag börjat hoppa lite hopprep här hemma, vilket är tanken att jag skall göra några gånger i veckan. Eftersom jag fortfarande har problem med fötterna så får jag försöka vänja de och hoppas att jag slipper mer skador.

 

Så ja, nu hoppas jag verkligen att Malin och jag får spelat badminton om ett tag, det hade varit så himla roligt. Jag gick ju ändå i badminton i två år för många år sedan, och Malin betydligt längre. Anledningen till att jag slutade var för att det inte var någon kvar i min ålder då. Sedan har jag ju inte kunnat ta upp det igen pga. skadorna i fötter och händer. Så det hade varit roligt att testa och se hur det går nu.

 

I torsdags var vi och storhandlade och sedan grejade lite här hemma. Den dagen kände jag mig ganska stressad, antagligen över jobb, så jag valde att lägga undan telefonen den dagen, och göra annnat här hemma, vilket var väldigt härligt. Under tidig kväll var vi bjudna hem till min morbror. Han hade nämligen köpt en ny router som han ville ha hjälp med att installera. Efter att routern var installerad ville han bjuda oss på pizza som tack för hjälpen. Så ja, vi fick en trevlig kväll hos honom med massa prat om allt och inget.

 

Igår, fredag hade jag läst att det skulle vara stor chans att se norrsken här under kvällen och natten. Så när det hade börjat mörkna ute så gick jag ut på balkongen ett par gånger för att försöka se något. Då jag är med i två Facebookgrupper om norrsken så fick jag hela tiden veta var folk hade sett det då. Då var det någon som hade skrivit att det inte var något åt norr, men åt söder. Sagt och gjort gick jag ut på balkongen för att kolla åt söder. Jag såg inget med blotta ögat, men genom mobilkameran såg jag lite grönt. Då blev det fart på Jesper och mig. Vi gjorde oss ordning lite snabbt och tog bilen ut till en utsiktsplats här i närheten. När vi kom dit så såg vi ytterst lite med blotta ögat, men kameran fångade upp det jättebra. Efter bara några minuter blev det allt starkare, och nu såg vi det även med blotta ögat. Himlen lös i grönt, lila och rosa åt söder, väster och lite åt öster. Det var verkligen helt magiskt! Så ja, det var första gången vi fick se norrsken, och vi blev inte besvikna. När vi skulle åka därifrån så hade det kommit lite mer folk dit, men då hade det mesta redan lagt sig.

Så ja, det blev en riktigt lyckad kväll. Väl hemma igen var det svårt att somna, så jag somnade nog inte förrän runt 02 inatt, så idag har vi varit ganska trötta här hemma. Dock hade inte jag någon lust att bara ta det lugnt idag, som jag brukar göra, så idag har jag tvättat tre maskiner tvätt, städat och planterat popcorngräs. Jag var även lite inne på att åka till Blomsterlandet för att köpa några jordgubbsplantor då alla från förra sommaren inte har tagit sig, men det blev aldrig av idag.

Även ikväll är det prat om att det kan bli starkt norrsken här, så vi får se om vi tar oss ut ikväll igen. När vi kollade igenom bilderna som vi tog igår såg vi att vi hade haft fel inställning på kameran, så den är ändrad nu, så får vi se hur det blir ikväll.

 

 

Helt magiskt norrsken!

 

Ha en fortsatt bra helg alla bloggläsare!

//CarroEllen