CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Slut på distansstudier

Halloj bloggen!

 

Då har ytterligare ett par veckor gått sedan jag skrev här sist. Dessa veckor har varit väldigt härliga, men samtidigt jobbiga. Det har varit helt underbart att ha distansstudier på heltid, att slippa behöva köra den långa vägen till skolan, framför allt också för att det har varit så mörkt. Det har ju varit mörkt både när jag har börjat skolan och när jag har slutat, så segt. Men ja, det jobbiga med distans är att jag blir så enormt trött i ögonen, det är tufft att sitta vid datorn 8:30-16:30 flera dagar i rad. Men ja, imorgon skall jag vara med på distans igen då jag skall lämna in bilen för service, sedan är det dags att åka till skolan på tisdag. Nu är distansstudierna slut för den här gången, trots att det fortfarande är så många sjuka, men på onsdag försvinner ju de flesta restriktionerna..

 

Utöver att det har varit distansstudier i några veckor nu, så har vi också haft massor av uppgifter. Det är som att man kämpar på för att inte drunkna typ, vilket är tufft och jobbigt. Det känns som att jag inte gör annat än att plugga.

I torsdags hade vi en självstudiedag för att kunna börja med ett fördjupningsarbete, men då vi hade så mycket andra småuppgifter liggandes så valde jag att ta de först. Det är så mycket lättare att få undan småuppgifter för att sedan kunna fokusera på fördjupningsarbetet. Detta fördjupningsarbete är typ som ett gymnasiearbete. Vi har fått en mall som vi skall följa (jag är så glad över att jag läste svenska 3 förra året då vi gick igenom liknande mallar). Sedan skall arbetet då kopplas till skola på något sätt och hur vi som Lassare (Lärarassistenter) kan vara en del av det man väljer att skriva om. Så ja, en klasskamrat och jag har valt att arbeta tillsammans och skriva om inkludering av elever med olika NPF (Neuropsykiatriska funktionsvariationer). Så det skall bli intressant att se hur det görs idag. Då vi känner några lärare så har vi tänkt att göra lite intervjuer till att börja med. Detta arbetet skall inte vara inlämnad förrän i mitten av maj, så det är skönt att vi får så lång tid på oss, dock mestadels 1,5 timme åt gången, men även några få hela dagar. Så ja, vi kommer ju ha andra uppgifter och läxor under den tiden också. Tanken först var att vi skulle göra det här arbetet enbart under tider utanför skolan, vilket hela klassen klagade på, så då fick vi några heldagar istället.

 

Nu är det bara två veckor kvar innan vi går på sportlov, men det blir nog till att plugga en del då också. Därefter är det bara fyra veckor kvar tills vi går på praktik igen, jag måste börja kolla efter praktikplats! Under praktiken är det en veckas påsklov och när vi kommer tillbaka till skolan efter praktiken så tror jag att det bara är fyra veckor kvar innan vi slutar skolan, då vi är klara med kursen och förhoppningsvis godkända lärarassistenter. Det är faktiskt inte många veckor kvar som vi är på plats i skolan vilket känns helt underbart! Nu handlar det bara om att bita ihop och lyckas hålla huvudet ovanför vattenytan för att inte drunkna i uppgifter och stress över det.

 

Nu är äntligen våren påväg! Igår när älsklingen och jag var ute på promenad så såg vi flera snödroppar som hade kommit upp, så fina. Nu märks det ju också att det börjar bli ljusare ute, så underbart! Nu längtar jag verkligen till våren!

 

Ikväll blir det till att fixa lite mat, fläskfilé med potatisgratäng och rödvinssås, mums! Sedan blir det till att sova tidigt ikväll då bilen skall lämnas in redan kl 7 på morgonen, så det blir till att gå upp tidigt imorgon.

 

Hoppas att ni har haft en bra helg.

//CarroEllen