CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Äntligen fredag!

Hejsan bloggen!

 

Sitter nu hemma och har precis lagt ner pluggandet för en stund.

 

Sedan jag skrev här sist har jag haft höstlov. Då gjorde jag inte så mycket, tog det mest lugnt, eller Jesper och jag hade två födelsedagskalas, vilket var väldigt trevligt.

Vi har också pusslat en del nu när vi varit hemma så mycket denna hösten.

 

Förra torsdagen kom det ju nya restriktioner för Västra götaland, så nu har det blivit att vi har varit hemma som i våras igen. Däremot har skolan haft öppet som vanligt denna veckan, konstigt nog.

I helgen var vi några stycken som höll kontakten från klassen då vi väntade på besked från skolan, då vi hade önskat att all undervisning hade gått över till distans igen, då vi hade hört att flera högskolor hade gjort det igen. Dels för att Covid-19 sprids så snabbt nu, men också för att alla kom tillbaka till skolan efter ett lov. Men vi fick inget sådant besked. Däremot var vi tre stycken som höll oss hemma både måndag, tisdag och onsdag denna veckan (torsdagar och fredagar har vi på distans). Vi skrev till lärarna och förklarade varför, och alla förstod oss, utom vår religionslärare. Men vi lyckades plugga hemifrån på varje lektion, en annan klasskamrat som var i skolan skickade uppgifterna till oss som de gjorde i skolan. Så vi fick närvaro på de andra lektionerna utom på religionen...

Under tisdagen hade vi religion igen, då hade vi kommit på att en klasskamrat som var i skolan kunde ringa upp oss på Teams, så vi var med på hela den lektionen också, fast via Teams, läraren pratade bara, så då var det inga problem. Trots att vi var med på den lektionen, fast online, fick vi inte närvaro på den heller..... Men som sagt var, på alla andra lektioner fick vi det...

 

Vi som höll oss hemma mailade rektorn och frågade hur de tänkte. Hela skolan är nämligen ganska liten, och det är svårt att hålla avstånd, även i klassrummet. Jag pratade också med min mentor, och hon förstod mig ändå vilket kändes väldigt skönt. Hon var villig att försöka hjälpa till att hitta en lösning, vilket vi gjorde.

 

I onsdags fick vi ett meddelande från skolan att vi bara skall ha religion och svenska i skolan de kommande tre veckorna, pga restriktionerna. Det verkar också nu som att våra lärare har kommit på ett sätt på hur vi skall sitta i klassrummet för att inte sitta på varandra. Så min tanke är att jag skall åka till skolan på måndag och tisdag när vi har religion och svenska, om det inte kommer upp något annat. Rektorn var nämligen tydlig med att de inte kommer stänga skolan förrän myndigheterna ber de göra det. Så ja, vi får se vad som händer där.

 

Idag har jag suttit och pluggat massor, både engelska, matte och religion. På måndag skall vi nämligen ha matteprov.. Vi skall också ha redovisning av ett grupparbete i engelskan på måndag, fast via Teams, får se hur det kommer att gå..

 

Ja nu är det äntligen helg, och vi har inte direkt någonting planerat. Jag behöver öva inför engelskaredovisningen och även plugga matte. Sedan blir det till att pussla, just nu tar ett pussel upp hela köksbordet, så vi sitter och äter i soffan vid varje måltid. Sedan hoppas jag att vädret tillåter några promenader. Älsklingen och jag var ute på en lunchpromenad idag, så härligt!

 

Ne, nu måste jag lämna datorn en stund, känner mig så trött i ögonen, men först kommer lite bilder:

 

 

Den första bilden är älsklingens tårta som jag bakade när han fyllde 30 år. Bild nr två och tre är från det första kalaset, har inte hunnit gå igenom bilderna från kalas nr två.

 

 

 

 

Tre olika pussel vi lagt det senaste, och månen en kväll.

 

 

Ha en riktigt bra helg alla bloggläsare!

//CarroEllen