CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Saftig banankaka med choklad

Tidigare i veckan hade vi några bananer här hemma som vi behövde göra något med. Jag kom då på att jag hade sett ett recept på banankaka som jag länge har velat göra. Sagt och gjort så bakade vi en god banankaka med choklad. Receptet kommer här:

 

Ingredienser:

125 g mjukt, rumstempererat smör

2,5 dl strösocker

2 stora ägg

4 mogna bananer

1 msk vaniljsocker

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

200 g mörk choklad (grovt hackad eller chokladknappar)

 

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och smörj din brödform (använd en brödform som rymmer minst 1 L) generöst med smör.

 

Vispa ihop smör och strösocker riktigt krämigt med elvisp. Tillsätt sedan ett ägg i taget under fortsatt vispning.

 

Skala och mosa bananerna ordentligt med en gaffel. Ha ner bananmoset i bunken med smörvispet och rör försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.

Ha sedan i vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver. Vänd ihop till en jämn smet med slickepott.

Ha till sist i chokladen och vänd försiktigt ner den med en slickepott så att den fördelar sig jämn i smeten.

Häll upp smeten i den smorda brödformen och grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter eller tills kakan är helt genomgräddad.

Låt kakan svalna lite innan du stjälper upp den ur formen. Servera direkt eller förvara den tätt inplastad eller i lufttät burk i rumstemperatur.

 

Tips:

Servera kakan ljummen med glass till.

 

Lycka till!

 

//CarroEllen