CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Dalslands kanal

Halloj bloggen!

 

Ja da var det fredag igen och sista semesterdagen, på måndag börjar jobbet igen. Denna semestern har gått väldigt fort, hade gärna varit ledig ett tag till.

 

Den här veckan har vi gjort en del saker som har varit väldigt trevliga och mysiga.

I tisdags förmiddag åkte älsklingen, jag och hans föräldrar till Brevika. På vägen stannade vi för att köpa glass i Färgelanda, och precis när vi hade stannat så såg vi två brandbilar som ryckte ut, och bara någon minut senare såg vi också brandflyget. Tydligen var det samma brand som var släckt bara några dagar tidigare som hade blossat upp igen.
Vi kom fram till Brevika vid 16 tiden, och då packade vi bara upp maten innan vi gick ner och badade. Det var väldigt varmt i vattnet, 23 grader, så Jesper och jag badade säkert 30 min. Vi satt kvar på bryggan ett tag vilket var väldigt härligt, jag var uppe i huset och fixade lite fika bara så vi satt på bryggan och fikade efter badet, jättemysigt. Under kvällen satt vi och åt utanför huset på gräsmattan, även det var jättehärligt.

 

I onsdags gick vi upp vid 7 tiden på morgonen, vi skulle nämligen åka med m/s Storholmen från Bengtsfors till Håverud, Dalslands kanal. Den turen tog nästan 5 timmar. Det var väldigt mysigt, dock var det lite för mycket folk på båten så man kunde inte röra sig så mycket, men vi fick tagit massor av härliga kort. Det var samma väg som älsklingen och jag har paddlat ett par gånger, så vi åkte förbi stället där vi förlovade oss för 5 år sedan. Ja i augusti är det 5 år sedan som vi skulle åkt på kryssning till Nordkap för att förlova oss, men den kryssningen blev inställd, så istället blev det ett par dagars paddlande i Dalslands kanal med förlovning mitt ute i skogen. Men det var väldigt mysigt det också.
Det var lunch på båten också, varmrökt lax med potatis, grönsaker och en kall örtsås, det var jättegott.
Väl framme i Håverud så gick vi och köpte glass innan vi gick upp till tågstationen. Vi åkte rälsbuss tillbaka till Bengtsfors vilket var lite mysigt.  Jag tror att vi var hemma i Göteborg vid halv 8 på kvällen, och då packade vi bara upp lite innan vi gick och köpte middag som vi sedan satte oss och åt vid en damm i Torslanda, det var väldigt mysigt. Tack för ett par trevliga dagar.

 

Igår åkte vi ut till Jespers föräldrar på Donsö eftersom att det är så varmt dessa dagarna, så det går inte att sitta hemma. Så igår badade vi, och Jespers mamma och jag simmade 200 m, det var längesen jag gjorde, men det var varmare i vattnet i Brevika än här i havet, ,men det var härligt ändå.
Under kvällen var vi nere på Isbolaget och åt middag. Jag åt varmrökt Donsölax med potatis och en god sås det, jättegott.
Efter middagen ville Jesper sätta sig i hamnen och rita lite, så det gjorde vi, han ritade och jag bara satt och kollade på alla båtar och pratade med älsklingens föräldrar, det var jättehärligt.

 

Idag har vi inte gjort så mycket, varit och badat och mest bara tagit det lugnt, men den här dagen har gått så himla fort ändå. Nu ikväll var vi och åt på Isbolaget igen, och maten var lika god som vanligt, jag åt samma som igår, varmrökt lax.
Senare ikväll är tanken att vi skall ta kort på månen som sägs vara väldigt fin ikväll, hoppas bara att molnen försvinner tills dess.

 

Här kommer lite bilder från Brevika och båtturen:

 

 

 

 

 

//CarroEllen