CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Ondag 25/5

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan men ska nog snart sova.


Shit vad den här veckan har gått fort, det är redan torsdag imorgon. Ja, imorgon blir det till att jobba kväll.


Denna dag har varit en aning rörig på jobbet. Igår när jag hade slutat så hade vi strömavbrott på jobbet, jag var i omklädningsrummet när det bara blev helt kolsvart där, men det kom snabbt igång igen. Men grejen är ju den att alltid när det är strömavbrott på jobbet så går nästan alltid något sönder för oss. Imorse när jag kom till jobbet så berättade Sofia att en timme efter strömavbrottet igår så slutade kortmaskinen att fungera (igen). Vi har ju haft väldigt mycket problem med den det senaste, men sedan vi fick en ny dosa förra veckan så har det fungerat utan problem. Men ja, nu var det alltså dags igen. Men nu gav Sofia upp, hon fick tag på vår datanisse som kom under eftermiddagen. Så det innebär att vi inte hade någon kortmaskin under ett dygn, lappar som vi känner oss vana vid att sätta upp med texten "Tyvärr har vi ingen nätåtkomst så vi tar endast kontanter, det finns en bankomat på kortsidan av huset" pyntade restaurangen. Dessvärre är det alltför många som missar dessa lappar trots att de sitter väldigt synligt så vi måste ju fråga varje kund om de har sett att vi bara tar kontanter. Detta gör att man blir väldigt förvirrad själv.

När väl datanissen kom så konstaterade han efter ett tag att det är en kabel 7 meter därifrån som vi stod som hade gått av på två ställen, alltså nere i källaren. Han lyckades i alla fall göra en provisorisk lösning så kortmaskinen fungerade för oss tills imorgon då han skall komma tillbaka och byta den trasiga sladden. Det skulle inte förvåna mig om han möts av en grillad råtta därnere imorgon..


För en liten stund sedan läste jag en artikel om ett stort ras i centrala Florens bara en liten bit från den kända bron Ponte vecchio där vi var när vi var där. Tydligen var det en vattenledning som hade gått sönder, men hela gatan hade rasat ihop, ca 200 m. Vi gick inte just på den gatan men precis på andra sidan floden, och jag tog lite kort på den vägen för jag tyckte det var så fint där. Hoppas bara inte att det påverkar bron, det var ju bara en liten bit därifrån. Länken hittar ni här.


Ne, nu är det snart dags att sova!

God natt!

//CarroEllen