CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

1 vecka kvar och genomförkyld

Hejsan bloggen!

Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt. Förkylningen som började i onsdags blev bara värre efter det. I fredags när jag kom till jobbet så var det första jag sa till chefen att jag inte borde vara där egentligen. Hon hörde på mig att jag var jätteförkyld, men eftersom att hon visste att det inte fanns någon annan som kunde jobba så tyckte hon att jag skulle ta TRE värktabletter för att piggna till. Då förklarade jag för henne att det inte spelade någon roll för det var halsen som var det värsta (och en tablett räcker alltid gott och väl för mig). Bara en stund senare insåg jag att jag inte kunde stå i linen, jag hade typ ingen röst alls, kunderna hörde inte alls vad jag sa. Men ja, jag tog EN värktablett för att piggna till lite, men linen kunde jag nästan bara glömma den dagen, jag hade verkligen ingen röst. Jag hade ändå lite tur att vi var tre stycken på lunchen så då fick de andra två ta linen istället så fick jag fixa i köket. Men jag kände ju väldigt tydligt att jag verkligen inte skulle vara där den dagen, jag hade verkligen ingen ork alls. Halv 4 (30 min innan jag slutade) kom nästa person så först då fick jag gå hem.

Natten till lördag sov jag inte så jättebra. Jag vaknade flera gånger pga förkylningen.

Igår var jag nästan helt utslagen här hemma, men eftersom att mamma skulle komma igår eftermiddag för att hjälpa mig lite med packningen så hade jag energi ändå, men ändå inte. Jag kunde liksom vara uppe i några minuter och greja, sedan var jag helt slut igen.

Under tidiga kvällen kom mamma förbi. Vi fixade först lite mat, pizza (sådan halvfärdig, deg och tomatsås) med massa godsaker på. Det tråkiga var att igår morse hade jag tappat smaken helt och hållet pga förkylningen. Efter middagen började vi med packningen. Och ja, jag kände mig ganska nöjd. Vi har 10 kg var att packa, jag trodde verkligen inte att jag skulle klara det, men när vi vägde väskan med nästan alla saker i som jag skall ha med mig så vägde den 8,5 kg, och då hade jag ändå packat i kameran som väger strax över 1 kg. Sedan kommer vi ju att ha en väska till som vi checkar in så vi kan shoppa lite i Italien. Jag ska köpa pasta till mig själv, skinnväska/väskor och Jesper vill ha Parmesanost och Pesto. Ja det är väl det som jag vet just nu, sedan får man ju se vad man hittar där.


Igår kväll somnade jag i soffan vid 22 tiden. Vid 1 tiden inatt väckte Jesper mig, så då gick jag och lade mig i min egna säng och somnade som en stock. Runt 2 tiden inatt vaknade jag av att jag hörde en bil utanför som det var lite liv runt, dock orkade jag inte gå upp ur den varma sängen för att kolla vad det var för något. Två timmar senare, kl 4 vaknade jag igen. Även denna gång av en bil utanför som det var lite liv runt. Då gick jag faktiskt upp och kollade vad det var. Jag förstod ganska snabbt att det var grannarna under oss som försökte blåsa en taxichaufför. När chauffören hade väntat nästan 10 min utanför så knackade han på hos grannarna, men de öppnade inte. Så ja, han sparkade på dörren och gapade att de måste betala, att han hade ringt polisen och att han kommer tillbaka imorgon (idag). När han hade väntat ca 30 min så åkte han. Vad jag vet så kom aldrig polisen (tyvärr) men jag funderade lite på det, vad ska liksom polisen göra i en sådan situation. Några personer försöker blåsa en taxichaufför. Om de vägrar öppna dörren så måste ju polisen ha husrannsakan för att få ta sig in i bostaden. Och hur mycket resurser lägger verkligen polisen på folk som blåser en taxichaufför? Man kan ju i alla fall hoppas att det är mer än vad jag tror, men vi får väl se vad som händer idag. Det är ju tyvärr inte första gången de har blåst en taxichaufför.

Så ja, jag har inte sovit så bra inatt heller, får väl sova middag idag eller något. Däremot är jag inte alls säker på om jag orkar jobba imorgon. Förkylningen är väl kanske lite bättre, men jag hostar en del och har verkligen noll ork alls, så vi får se hur det blir imorgon.


Ja tänk, nu är det bara en vecka kvar till Italienresan. Som jag har längtat. Och det känns faktiskt väldigt bra att jag ska besegra min flygrädsla en gång för alla och faktiskt följa med på en flygresa. Det tråkiga är att vad vädret säger just nu så ska det inte vara så varmt där som vi trodde. På kvällarna är det typ 10-12 grader bara, och på dagarna säger de just nu att det bara skall vara runt 20 grader. Så ja, det blir till att ha på sig byxor, och sandalerna lämnar jag hemma, de hade jag ändå bara tänkt använda på kvällen.


Idag får vi se lite vad som händer. Jesper och jag ska snart börja med lunchen som idag blir spenatomelett med bacon och miniköttbullar till. Annars ska jag nog bara ta det lugnt, har en del att tvätta i och för sig, och sedan får jag se om jag orkar följa med älsklingen ner till maxi och handla lite senare.


Ja, detta blev ett långt inlägg denna gång, men jag kände att jag behövde skriva av mig lite =)


Avslutar med tre olika bilder =)


 

En lapp som chefen hade skrivit och suttit på en låda med påskgodis till oss som jobbade. Det var ingen annan som sa något om lappen, men fler kanske reagerade, dock inte chefen. Okej, jag vet att hon brukar kalla Subway för "Subban" vilket då innebär att alla som jobbar där är "Subbor" men såå fel det kan bli.. 

Lite fräcka moln över gamla flygtornet tidigare i veckan. 

Och sist en bild som jag tog när jag satt på bussen påväg hem i fredags. Jag kunde inte låta bli att skicka denna på snapchat till några med texten till "Nej, Volvo!"Ha en fortsatt bra helg alla bloggläsare! =)

//CarroEllen