CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

God morgon

God morgon bloggen!

Nu sitter jag i sängen ute hos älsklingen men ska snart gå upp och äta frukost.


Igår var det en väldigt härlig dag tycker jag, dock var jag väldigt trött igår förmiddag, jag orkade verkligen ingenting. Det var först efter att vi hade varit och handlat, ätit lunch och Jespers pappa lyckades få med oss ut på en promenad som jag faktiskt piggnade till. När vi kom tillbaka från promenaden i det härliga vädret så satte Jesper och jag oss och spelade The sims 3. Det satt vi med några timmar innan vi gick ner till köket och började baka och laga mat.

Maten vi gjorde blev lax med fetaost- och soltorkade tomatertäcke och potatis och rotfrukter i ugn, det blev väldigt gott. Det vi bakade blev nötchokladrutor som tydligen tog slut igår kväll, de var populära, Jespers pappa älskade dem, likaså Jesper haha =) Senare under kvällen satt vi och kollade på melodifestivalen, åt kakor och spelade the sims, Jesper tände också en en brasa bara för att det är mysigt =) Så ja, gårdagen gick väldigt segt vilket var helt underbart efter alla dagar som bara har försvunnit iväg.


Idag blir det badminton. Det ska bli väldigt roligt eftersom att det är flera månader jag spelade det sist faktiskt. Så imorgon lär jag troligtvis ha en ordentlig träningsverk haha.


Ne nu kanske det snart är dags att gå upp ur sängen. Ikväll åker jag hem igen så jag får sitta lite mer med sims innan jag åker härifrån idag, jag hinner ju aldrig det hemma. Och veckan som kommer hoppas jag kommer gå långsammare än vad de tre senaste veckorna har gjort.


Här kommer receptet på kakorna.


Tid: ca 40 minuter

ca 30 st


Ingredienser:
100 g smör
1.5 dl strösocker
1 dl hasselnötkärnor
1 st ägg
0.5 tsk bakpulver
3 msk kakao
1.25 dl vetemjöl


Lägg smör och socker i en bunke och låt stå så smöret blir rumsvarmt. Ta under tiden fram en långpanna, ca 30x40 cm och smörj den ordentligt eller klä den med bakplåtspapper som du smörjer. Hacka nötterna grovt.

Vispa smör och socker till en jämn smet med elvisp eller använd matberedare.

Vispa ner ägget.

Tillsätt bakpulver och kakao och vispa till en jämn smet.

Tillsätt till sist vetemjölet och vispa snabbt till en jämn smet.

Bred ut smeten i långpannan. Strö över nötterna.

Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 8 minuter. Med varmluft 175°C i 10-12 minuter.

Låt kakan svalna endast några minuter och skär sedan i rutor och lossa dem från bakplåtspappret eller plåten.

Låt dem svalna och lägg dem sedan i burkar.



//CarroEllen