CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Söndag 30/6

Hejsan bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt. Denna helgen har varit ganska lugn. Igår grejade Jesper och jag lite här hemma, och idag har vi varit och handlat lite. Idag gjorde vi en väldigt god lunch, pannkakor med jordgubbar, det gäller ju att passa på nu när det finns svenska jordgubbar, de är ju så himla goda.

 

Imorgon är det dags för körlektion igen, och på tisdag åker Malin och jag till Brevika, det skall bli trevligt att hon kommer med denna gång då det är väldigt längesen hon var med där. Syrran med sin lilla familj kommer också vara där, likaså mamma så det skall bli jättetrevligt.  Nu hoppas vi bara på lika bra väder som det varit denna veckan så det blir något bad i sjön också. Jag skall också köra en del däruppe, träna mycket backning och sådant.  Jag kommer hem igen på fredag, så älsklingen får stanna hemma denna gången, men snart har han semester.

 

Just det ja, som flera av er redan vet så har jag ju en väderstation här hemma, och sedan lite mer än 1 år tillbaka tror jag det är så har jag också en regnmätare. Så hela förra sommaren skrev jag upp hur mycket det regnade varje dag , och sedan sammanställde jag det. Under juni 2018 regnade det 40,5 mm här i Torslanda. Såpass mycket kan det regna om det kommer 2-3 rejäla skurar, så det är ju typ ingenting. Och idag kollade jag hur mycket det har regnat här under juni i år, 38,7 mm. Jag trodde verkligen att det hade regnat mer i år, men nix. Så det är ju inte så konstigt att de varnar för bränder nu igen. Och om det fortsätter så här så blir det väl snart grillförbud i år igen.

 

Ne, nu är det kanske dags att förbereda maten för ikväll, färsk lax med potatis och rotfrukter i ugn, med egengjord kall sås, mums!

 

Hoppas att ni också har haft en bra helg.

 

//CarroEllen