CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Troligtvis slut på busknackandet

Godkväll bloggen!


Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt.


Igår kväll var det några ungar som höll på och busknackade här i ca 1,5 timme, just när jag tänkte gå ner och säga till dem så såg de mig i fönstret, så då försvann dem. Man blir ju liksom ganska irriterad när ungar håller på och busknackar så länge, och framför allt när man sitter och kollar på film samdigt.

Nu ikväll var några ungar igång igen, vet inte om det var samma, men antar det, busknackade en hel del, sprutade vatten på dörren, och så hörde jag att de gjorde något mer, men visste inte vad, inte förrän jag fick se det själv. Jag satte mig nämligen i trappan för att vänta in de, och sedan öppna dörren för att skälla ut dem, vilket jag lyckades med, MEN när jag kom ut så såg jag vad de hade gjort. De hade dragit upp och av våra fina pioner som just hade slagit ut och smetat de på dörren, så dörren var lila.. Just ikväll hade våran ringklocka börjat fungera igen också, den fungerar lite när den vill, så den använde de idag istället för att bara knacka.

Men ja, när jag såg blommorna och dörren så kände jag att nu får det vara nog, nu måste detta sluta! Så jag gick över till några grannar, ett äldre par som jag visste hade varit ute hela kvällen. Så ja, jag fick pratat lite med dem, men de visste inte vilka det var, däremot hjälpte de mig att hitta rätt personer. Vi pratade med deras granne som ringde en annan person vars barn hade varit med, men hade kommit hem och sagt till sin mamma att hans kompisar hade varit ute och busknackat igen och målat på dörrar (tydligen var det inte bara våran dörr) Så genom de fick vi en adress. Den mannen, grannen följde med mig till adressen, och de visade sig att vi hade kommit rätt. Barnen blev jätteledsna och erkände nästan direkt, så fick pratat lite med dem och föräldrarna, så de lovade att komma och tvätta bort det senare. Så ja, vid 21 tiden nu ikväll kom de förbi, och som tur var så gick det bort på dörren, och barnen sa förlåt. De berättade även att två andra killar hade varit med, så de skulle gå och prata med dem också.

En stund innan de kom och tvättade dörren så kom den andra killen och hans mamma, han som hade kommit hem och sagt till sin mamma tidigare, och förklarade och sa också förlåt.

Så nu är väl det förhoppningsvis slut på allt detta busknackande, i alla fall för ett tag, synd på pionerna bara, har gått och väntat på att de ska slå ut ett bra tag nu, och nu är det bara småbitar kvar av blommorna, de som de inte drog upp. Tur att Linnea plockade in två stycken förra veckan som idag står på köksbordet och är jättefina.


 


Ne, nu är det snart sovdags. God natt!

//CarroEllen