CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Året som gått

Godkväll bloggen!

Gott nytt år!


Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt.

Tänk, nu är det redan år 2016, tiden har gått så himla fort. Men vad har då hänt för min del under 2015?

Våren var väl kanske inte jätterolig, eller det var ganska blandat egentligen. Det tråkiga var att en av mina gamla bästa vänner gick bort i början av året, fick dock inte veta det förrän nästan ett halvår senare. Efter att inte ha pratat så mycket på ett par år, så började vi prata lite igen ca ½ år innan han gick bort. Men han kommer alltid att finnas med i mina tankar.

Sedan slutade ju chefen på jobbet. Det var också väldigt tungt och jobbigt. Vi hade liksom jobbat ihop nästan varje dag i 3,5 år. Och jag som hade pratat redan flera månader innan hon slutade om att jag kände att jag behövde byta jobb, så det blev ännu mer självklart när hon slutade. Men ja, jag är tyvärr fortfarande kvar på samma ställe, det är vännerna där som håller upp mig, eller ja, vi pratar ju mycket om hur det är och så. Ne, men det löser sig så småningom..


Vi var ju på bröllop i somras, min pappa som gifte sig. Det var trevligt, det kändes dock ganska konstigt att vara ute på Hälsö igen, träffade ju flera gamla skolkamrater, dock inga som jag har kontakt med. Men ja, det var trevligt som sagt var. Syrran gjorde brudbuketten, och herregud vad nervös hon var innan. Hon var så himla orolig över att den inte skulle bli bra osv. Men den blev jättefin verkligen, så jag sa till henne att när Jesper och jag gifter oss så ska hon få göra min brudbukett också.


Sedan hade vi en liten minisemester med Jespers föräldrar. Vi åkte upp till Brevika, sov där en natt. Men på vägen både dit och hem så stannade vi på lite trevliga ställen, så det var väldigt mysigt.


Vi var också på 3 dagars semester i Varberg, på Varbergs stadshotell och Asia spa. Där firade vi vår 6 årsdag Jesper och jag. Det var väldigt mysigt och trevligt. Jesper överraskade med ett frukt- och chokladfat på rummet, jag blev överlycklig. Vi fick sett lite mer av Varberg än vad vi gjort de andra gångerna vi har varit där. Vi var uppe på fästningen, runt i centrum och lite sådant. Så det var jättemysigt, trevligt och härligt.


Efter 7 år fick jag äntligen kommit ut till Hälsö för att fiska makrill. Syrran, pappa, farmor och farfar var med. Vi fick 90 makrillar. Då sov jag också därute för första gången på 7 år. Det kändes konstigt ska jag säga, men mysigt på samma gång. Det är så mycket minnen som kommer tillbaka, mestadels jobbiga, men även några trevliga också, men jag brukar alltid försöka tänka bort dem. Men det jobbiga när jag är där är att jag känner mig som gäst i mitt egna hem typ om ni förstår vad jag menar. Hälsa på i mitt gamla barndomshem som jag bodde i i 17 år, men som jag knappt har varit i de senaste 7 åren.


Sedan var det ju den väldigt fräcka super- och blodmånen som jag var uppe och kollade på mitt i natten.


Mamma, syrran och jag var ju en helg i Brevika också under hösten. Det var jättemysigt verkligen, dock blev det typ inga kantareller. Nej, det har inte varit så mycket kantareller i år faktiskt.


Ja, sedan var det ju julen också, den var väldigt trevlig. Vi var många och det var mycket god mat.


Nyårsafton blev väldigt lugn för våran del. Vi var hemma själva och lagade tre-rätters och bara tog det lugnt. Vi spelade bingolotto och så pusslade jag en del.

Vi var nämligen inne i stan i veckan, Jesper köpte sig en ny platta och jag ett nytt pussel. Så de senaste dagarna har det blivit en del pusslande.

Maten som vi åt på nyårsafton var laxröra på toast till förrätt, potatis och rotfrukter i ugn med ryggbiff och svampsås till huvudrätt, och bärtartelletter med glass till efterrätt. Jag tänkte lägga upp recept och bilder på det i ett annat inlägg.

12-slaget firade vi på balkongen, vi orkade inte gå iväg någonstans, men man såg mycket bättre där ändå än vad jag trodde, så det var ju bra.


Ja, vad som händer under 2016 återstår väl att se. Det jag vet redan nu är att jag ska åka på min allra första flygresa, ja jag ska flyga för första gången. Den resan går till Italien och Toscana med mamma och syrran i vår. Det ska bli väldigt spännande och trevligt. Jag har sagt till Jesper att om jag klarar flygresan utan problem så blir det en Islandsresa till sommaren eller hösten! Sedan vill jag ju gärna åka till Skottland och Norrland också. Så ja, vi får helt enkelt se hur det kommer att bli. Jag längtar verkligen till Italienresan nu.


På tisdag ska troligtvis Jesper och jag ut till Hälsö. Det är nämligen såhär att varje år på trettondagsafton så är det ”Stjärnan” där. Det är flera personer som är utklädda till bla. De tre vise män och flera andra. Detta skådespel har inte jag sett på 7 år, och i år skulle pappa vara hemma så då får jag passa på att åka ditut och kolla på det, funderar lite på att filma det också, får se lite. Men det ska bli roligt och trevligt.


Nej, nu måste jag gå upp och fixa lite middag, bättre sent än aldrig. I och för sig väckte jag Jesper 12:40 idag, så vi åt inte lunch förrän halv 3.


Hoppas att ni också har haft ett bra 2015 =)

//CarroEllen