CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Vad har detta varit för en dag egentligen?

Hejsan bloggen!

Detta har varit en lite småkonstig dag... Kan försöka ta det från början.


Imorse när jag cyklade till praktiken så spöregnade det så jag var enormt våt när jag kom fram. Efter en liten stund snöade det massor ute, och senare under dagen haglade det, vad är det med vädret egentligen?


Vid 10 tiden idag så åkte Morgan hem för att han hade glömt mobilen hemma hehe :P Strax efter att han hade åkt, Susanne satt i telefon och beställde ostar och gick jag runt och grejade. Det var när jag försökte Köra diskmaskinen som jag antog att något var fel, den var stendöd. Då var min första tanke att en propp hade gått, och av någon anledning så kollade jag bara på spisen också och konstaterade att inte heller den fungerade, och på spisen så hade vi ju potatis som skulle vara klar till lunchen kl 11.

Susanne satt ju fortf. då i telefon så jag kollade alla proppar men det verkade okej, ingen som hade slagit ifrån. Efter någon minut såg jag att inte heller kakmontern fungerade. När Susanne hade pratat klart i telefon så sa jag det till henne. Hon gick också direkt och kollade om det var någon propp som hade slagit ifrån men inte heller hon hittade någon. Så hon ringde Morgan som inte alls visste utan han fick ringa några som kom och kollade på det.

Efter en stund kom dem och då hade vi konstaterat att inte heller drickkylen, kassan och de stora kylarna och frysen fungerade. Tre av våra kylar fungerade bara. Så ja, det blev lite smått panik.. Potatisen behövde ju bli klar till lunchen. Tur i oturen får jag väl säga så fungerade faktiskt ugnen =) så vi fick ställa oss och hacka ner potatisen till mindre bitar och slänga in det i ugnen. Och ja, det var ju inte bara potatisen som skulle vara i ugnen samtidigt, nej det var ju också brödet, laxen och pajen. Haha så ja, det var lite smått panik där under förmiddagen. Först efter ca 1 timma så kom det igång igen, det visade sig att det var en propp i ett av proppskåpen utanför som inte vi kommer åt som hade gått. Det var tydligen samma som när Susanne och Morgan var bortresta i höstas, då var det precis samma saker som hade lagt av. Sedan hade vi faktsikt också sådan tur att den första kunden som kom och ville ha lunch kunde tänka sig bara lax och sallad så det fick hon, och hon hade jämna pengar som tur var eftersom att vi inte heller fick upp kassan. Och ja, lunchen kom lite senare idag vilket var väldigt bra, för då hann potatisen bli klar också =) Så halv 12 kom det igång igen.


För övrigt så har denna dagen varit väldigt lugn, jag slutade kvart i 3 och cyklade då hem i först hagel sedan spöregn, så en dränkt katt var jag allt när jag kom hem :P Och händerna var typ is...


När jag kom hem och hade fått på mig torra kläder så unnade jag mig en god fika =)