CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Lördag 23/1

Halloj bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt, har precis gjort klart en skoluppgift i religionen.

Jag vet inte riktigt vad jag skall säga om den här veckan, men jag tror ändå att den har gått väldigt fort. Jag har fått gjort några inlämningar till skolan. Det har varit ovanligt många skrivinlämningar nu i början av terminen, så nu hoppas jag verkligen att det lugnar sig med sådana uppgifter ett tag.

 

I tisdags var älsklingen och jag på informationsmöte inför fasadbytet. Det var ändå ett bra möte, de förklarade precis vad de kommer göra, ungefär hur lång tid varje moment tar osv. De kommer även hjälpa oss att ta ner en stor spegel som vi har i trappan, tre meter upp. De har nämligen sagt att vi skall ta ner alla tavlor och sådant från väggarna, och just den spegeln har vi lite svårt att ta ner själva, så det var ju bra.
De kommer börja på vårat hus runt vecka 6. Då kommer de börja bygga ställning runt huset. Sedan kommer de att tvätta taket innan de börjar med själva fasaden. Så ja, från och med att de börjar sätta upp ställningen så kommer vi ha ca 4 veckor sammanhängande med högt ljud här hemma. Då kommer jag nog att sitta i skolan och plugga en del.

Redan när jag flyttade hit år 2008 så sades det att dessa husen var fuskbygge, och detta fick vi också veta att de är på informationsmötet. En av sakerna som jag kommer ihåg att de berättade var att det saknas isolering på vissa ställen, det har det gjort på varje hus de hittills har tagit. Så ja, kanske inte så konsigt att det har varit kallt inne på vintrarna. Vi har också sett på husen som de redan har gjort ordning att den gamla isoleringen har sett möglig ut. Jag pratade med en person i området i somras som berättade att när de borrade av fasaden på deras hus så kom det ut vatten ur fasaden, helt sjukt.

 

I torsdags åkte älsklingen och jag en sväng till Backaplan. Jag behövde köpa nya vinterskor, och älsklingen ville följa med för att få komma hemifrån lite. Tyvärr hittade jag inga skor, men älsklingen hittade ett par pussel och lite andra småsaker.

 

I veckan fick jag veta att den utbildningen som jag hade kollat på och verkligen fastnat för, inte blir av. Så ja, nu har jag mailat studievägledaren på skolan för att boka in ett möte med henne, så får vi hoppas att hon vet någon annan utbildning som är något liknande. Så typiskt när jag äntligen har hittat en utbildning som jag verkligen vill gå, så blir den inte av...

 

Idag har vi haft en ganska lugn dag här hemma. Vi började lägga ett pussel igår, så det har vi lagt klart. Sedan har vi gått en liten promenad också, gick också förbi och köpte mat till ikväll, sushi till mig, och thaimat till älsklingen.

 

Här kommer en bild på pusslet som vi lade klart i förmiddags:

 

 

//CarroEllen