CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Söndag 16/5

Halloj bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt. Imorse var älsklingen och jag och storhandlade kl 8. Det är ganska härligt att handla just på söndagmorgonar, det är så lite folk i affären då. Sedan brukar jag även köpa nybakat bröd och en croissant som jag äter framför tvn när vi har kommit hem, så mysigt. Annars idag har vi inte gjort så mycket, jag har fått räknat lite matte. Vi har även varit ute på en promenad, en promenad som slutade med att vi var som två dränkta katter när vi kom hem igen. Ja det började verkligen spöregna och hagla när vi var ute. Så ja, nu har jag suttit en stund och försökt torka mina skor lite med hjälp av hårtorken. 

 

Den här veckan har annars varit ganska lugn. Vi hade ju friluftsdag i tisdags, vilket blev en pluggdag istället. Även i fredags var det en pluggdag, inga riktiga lektioner.

 

Förra helgen var jag med mamma och en kompis till henne på sommarstället. Vi åkte upp på fredagen och hem på söndagen. Tyvärr var det ganska kallt, så när vi inte jobbade med gården satt vi inne i husvagnen, det var för kallt att sitta och äta i utetältet. Men ja, det var ganska mysigt ändå att sitta och äta där inne, trots att det var ganska trångt.

Under fredagskvällen satt vi i husvagnen och spelade spel. Jag tog då den bästa platsen där jag kunde sitta och kolla ut över åkern på rådjuret som gick där, samtidigt som vi spelade. Supermysigt!

 

En jobbig sak i helgen var att gå på utedasset, tur att det var ljust så länge på kvällen, men man fick ändå kolla så det inte var några djur i närheten. Vi har en räv där som älskar att ta vår disk som ibland har stått ute över natten, så det har varit några burkar som räven har släpat iväg med och tuggat i, men som vi har hittat senare, dock bara att slänga. Något nytt som den däremot har börjat med är att ta tvålar. I helgen blev vi av med två stycken tvålar, som vi inte hittade. Usch, det kan väl inte vara gott att äta tvål?!

Den räven såg jag under lördagen ute på åkern, den stod då och grävde efter sork, men den försvann när den fick syn på mig.

 

Under söndagen spöregnade det hela dagen, men vi fick ändå en promenad runt våra ägor. Vi har nämligen tagit en hel del skog i vinter, så nu är det lite lättare att se var gränserna går.

Annars gjorde vi typ ingenting under söndagen, åkte hem under eftermiddagen bara.

 

Ja nu har vi äntligen Snart ett riktigt badrum och hall i huset, så då slipper vi utedasset. Nästa sak att fixa är nya reglar till golv och tak i vardagsrummet, och även nytt golv och innetak där. Sedan skall vi även fixa ett av de andra rummen på nedervåningen till sovrum, förhoppningsvis behöver vi inte fixa så mycket i det rummet, jämfört med i vardagsrummet. Så till hösten har vi kanske även ett vardagsrum och sovrum i huset, även hall och badrum, jag håller tummarna i alla fall.

 

Här kommer lite bilder från den helgen:

 

Bild 1: Det tar alltid emot att gå på utedasset i ladugården.

Bild 2: Stengärdesgården har blivit synlig efter att vi tagit massa skog.
Bild 3: En gammal maskin.

 

 

Här skall det badas i sommar!

 

 

Hoppas att ni har haft en bra helg.

//CarroEllen