CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Jag kom in! :D

Halloj bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt efter en lång skoldag. Att avsluta varje måndag eftermiddag med matte är så segt..

 

I helgen var jag med mamma och en kompis till henne på sommarstället, men mer om det kommer troligtvis senare i veckan då jag behöver fixa lite med bilder och sådant också.

 

Nu till vad rubriken handlar om. I början av förra veckan fick jag veta att jag hade kommit in på en av de utbildningarna som jag hade sökt, men eftersom jag hellre ville komma in på den andra så avvaktade jag med ett svar där, tills jag fick besked om den andra skolan som jag helst vill gå på. Och ja, i fredags fick jag besked om den andra skolan. JAG KOM IN! Det är en sådan himla härlig känsla att veta att jag kom in på just den utbildningen och skolan som jag ville. Det är även så skönt att veta var jag skall ta vägen i höst. Så ja, i augusti börjar jag min utbildning till "Lärarassistent med inriktning specialpedagogik och integration". Det kommer att bli en del åkande, det tar drygt än en timme att köra till skolan. Men samtidigt är det bara ett år, och dessutom 8-10 veckor praktik som man själv får ordna var man vill. Då kommer jag ju troligtvis försöka få det i närheten av Torslanda. Så himla härligt och roligt! Och jag som var så orolig över att jag bara hade sökt två utbildningar (man kan söka max nio stycken), men så kom jag in på båda två. Ja ibland kan man ha flyt.

 

Den här veckan ser lite annorlunda ut i skolan, vilket egentligen bara är ganska härligt. Idag hade vi vanliga lektioner,  men imorgon är det digital friluftsdag. Vi har fått ett naturbingo som vi skall gå ut och göra, var och en för sig. Tyvärr skall det ju spöregna hela dagen imorgon, så vi får väl se hur det blir med det. Man kunde även välja att träffas i smågrupper i Härlanda, men jag valde bort det då jag har ganska ont i mina fötter just nu, och vill undvika att gå långa promenader. Så ja, det känns lite otur att även den digitala biten är en promenad. Men men, får se hur det blir imorgon.

På onsdag är det vanliga lektioner igen. Då skall jag och två andra i klassen ha en redovisning om modernismen direkt på morgonen. På torsdag är det ju röd dag så då är vi lediga. På fredag är det en komma-ikapp-dag, så då är det inte heller några riktiga lektioner, men jag har lite skolarbete att greja med ändå, det blir nog matte..

 

Ha en fortsatt bra vecka alla bloggläsare!

//CarroEllen