CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Borta bra men hemma bäst

Hejsan bloggen!

 

Sitter nu hemma i sängen och har just kollat klart på en spökjakt på youtube.

 

Den senaste veckan har varken älsklingen eller jag varit hemma. Jesper har varit på jobbresa, och jag har först varit i Brevika, och sedan hos mamma.

Tyvärr blev jag sjuk förra fredagen, eller det började redan på torsdag eftermiddag. På fredagen när mamma, syrran och jag satt i bilen påväg till Brevika så frös jag jättemycket och kände mig väldigt trött. Sedan var jag sjuk hela helgen, jag var även hemma från jobbet 3 dagar denna veckan. Nu mår jag bättre, men både förkylningen och hostan har jag fortfarande kvar. Det var riktigt längesen jag hade en sådan här seg och riktigt ordentlig förkylning.

När vi kom fram till Brevika så tyckte jag att det var ganska kallt, det var ju också då som stormen började tillta. Vi fick i alla fall packat in allt i stugan och även tänt i kaminen. Under kvällen satt vi och kollade på Idol och verkligen kände hur vinden tilltog alltmer, vissa stunder var det verkligen som att hela huset skakade, och med tanke på att det är en del gamla träd runtom så är man lite mer på sin vakt än vad man är hemma när det stormar. Men ja, eftersom att jag frös så mycket så fick jag sova i samma rum som kaminen hela helgen vilket var väldigt härligt.

Trots att jag var sjuk hela helgen så orkade jag tack vare värktabletter följa med på i alla fall några svamppromenader. Vi fick ändå en del svamp, mest tratt- och trumpetkantareller, men också några gula. Tanken var ju att jag skulle kört lite också, men det orkade jag tyvärr inte. Vi hade ändå en lyckad helg och jag kände mig nöjd när vi åkte därifrån.

 

Jag var hemma från jobbet måndag, tisdag och onsdag denna veckan då varken febern eller förkylningen ville släppa. Jag gjorde inte så mycket då, kände mig såpass trött, så det blev mest till att sitta vid datorn och även läsa lite.

Så ja, eftersom att jag varit sjuk så fick jag inte gjort något av de sakerna som jag hade planerat att göra i veckan när jag bodde hos mamma, men får ta det allt efter hand.

 

I fredags körde mamma hem mig och så åkte vi och storhandlade, mötte upp Malin också som skulle sova hos mig fredag-lördag.

Malin och jag hade en trevlig kväll med tacomiddag och Idoltittande. Vi bakade också en bärpaj som vi gjort så många gånger tidigare, men den här gången hände något, degen flöt ut och kakan såg jättekonstig ut. Troligtvis berodde det på det glutenfria mjölet som hade stått öppet i över 2 år. Den smakade också helt annorlunda mot vad den brukar.

 

Igår skulle Malin jobba så vi gick upp vid 7 tiden. Vid 10 tiden tog jag bussen mot stan för att möta upp Jespers mamma. Vi åkte också och hämtade hans bror innan vi åkte till Landvetter för att hämta älsklingen. Så äntligen är han hemma igen. Och den här veckan har tro det eller ej gått riktigt fort. Men nu är han hemma igen och jag känner att jag kan slappna av lite mer, och äntligen få sova i min egna säng igen, underbart. Nu är det väl dags att försöka planera in när vi skall till Varberg också. Vi skulle ju egentligen åkt dit denna veckan, men Jesper var ju bortrest och jag var sjuk så det blev ju inget.

Så igår hade vi en lugn eftermiddag och kväll här hemma. Vi lagade lite mat och så satt vi och kollade på två olika serier. Först blev det första avsnittet på en serie som mamma och jag såg del 3 på i veckan "Drömmen om slottet". Den var väldigt trevlig och mysig att kolla på. Vi sov också lite middag bägge två.

 

Idag har vi varit på bokmässan med Malin. Vi brukar vara där på lördagen i vanliga fall, men i år kunde vi ju inte det. Det var väldigt härligt att vara där idag istället för det var inte alls lika mycket folk som det brukar vara. Malin och jag hade bara en intervju som vi ville lyssna på, annars gick vi bara runt och kollade på allt annat. Jag hade inte tänkt köpa några böcker i år eftersom att jag har köpt ganska många böcker det senaste året, men när jag hittade två olika böcker som var efterföljare på några som jag redan läst, då kunde jag ju inte motstå. Så jag köpte två böcker, men sedan köpte Malin en födelsedagspresent till mig också som jag ville ha. Tack Malin och Jesper för en trevlig dag!

 

Ikväll blir det bara till att ta det lugnt, tror inte ens vi behöver laga så mycket mat ikväll som vi brukar, har lyckats planera ganska enkel mat för veckan som kommer, skönt.

 

Här kommer en bild på dubbla regnbågar från Brevika förra helgen:

 

 

Hoppas att ni har haft en bra vecka =) 

 

//CarroEllen