CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Sist kvar

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan och väntar på att maten skall bli klar.


Jaha, denna veckan har varit lite omtumlande eller hur man kan säga. I onsdags slutade vår biträdande på jobbet. Trots att hon bara hade jobbat hos oss i två månader så jobbade vi mycket tillsammans, och vi kunde prata om allt. Så det kändes väldigt tråkigt, men hon gjorde helt rätt i att sluta, önskar henne all lycka på nästa jobb, och jag hoppas verkligen att vi fortsätter att hålla kontakten. 

På torsdag var det dags för nästa tråkiga nyhet. Som rubriken lyder "Sist kvar" så är det precis vad jag är. Jag är sist kvar på jobbet av oss gamla, chefen har sagt upp sig och slutar om några veckor, så då blir jag sist kvar av oss som varit där ett antal år. Så ja, de två vänner som jag var närmast på jobbet har eller kommer att sluta snart. Detta känns skittungt, jobbigt och ledsamt för mig, men samtidigt känner jag lite att jag faktiskt får skylla mig själv också. Det har varit chefen och jag som har hållt varandra uppe det senaste året, samtidigt som vi bägge två har pratat om att vi måste därifrån. Men ja, efter en liten händelse för några veckor sedan så visste jag egentligen att hon åtminstone skulle bli långtidssjukskriven, vilket jag trodde att hon skulle välja. Men det gjorde hon inte, istället sa hon upp sig, vilket var helt rätt beslut i hennes situation också, men väldigt tråkigt för mig. Så efter att ha jobbat tillsammans i 5,5 år så kommer det bli en stor omställning att inte alls träffas så ofta eller jobba tillsammans igen.

Så ja, nu lägger jag mycket kraft och ork till att söka nya jobb. Igår kväll kände jag mig väldigt nöjd med dagen. Först hade älsklingen och jag varit en sväng borta i zoobutiken för att köpa några akvariefiskar till, vi har haft ett helt gäng som har dött det senaste, så det fick vi köpt och även lite andra saker till akvariet. Efter det gick vi förbi cafét nere på torget där jag både har haft praktik och sommarjobbat tidigare. Där lämnade jag in mitt CV, de har nya ägare nu nämligen. Vi tog oss också en fika där innan vi gick till maxi för att handla. Under eftermiddagen lade jag all min energi åt att söka 4 andra jobb som låg ute på lite olika sidor. Så igår sökte jag sammanlagt 5 jobb, och i veckan skall jag ringa ett ställe till som jag också varit på tidigare. Just nu känner jag liksom att jag söker det jag hittar, inte exakt allt men det mesta, för just nu vill jag mer än någonsin bort från Subway, och då kan jag också tänka mig ett jobb som bara är ett tag, och samtidigt söka annat, allt för att komma därifrån. Så nu väntar en jobbig tid framför mig känner jag. Att vara på nya ställen avskyr jag verkligen, troligtvis för att jag har varit på så många skitställen genom åren, både praktik och jobb. Men ja, nu fokuserar jag på att hitta nytt jobb och så snart som möjligt kunna säga upp mig från där jag är idag, allrahelst innan chefen slutar. Det som är positivt är väl egentligen att personen som skall ta över efter chefen var hos oss i höstas, så honom känner jag, vilket känns bra, men på en månad så har tre stycken slutat hos oss. Det säger ju en del att det inte är en bra arbetsplats. Just nu längtar jag till att jag kan sätta mig och skriva om företaget, men först måste jag hitta nytt jobb, säga upp mig, och sluta, och jag har 1 månads uppsägningstid, så håll alla tummar och tår för mig att jag är därifrån så snart som möjligt så är ni snälla.


Förra veckan såg jag de sista avsnitten av "Familjer på äventyr" och där var det en familj som flyttade till Grönland. Sedan har en vän på FB lagt upp massa bilder från Florens, där mamma, syrran och jag var förra året, så nu har jag fått sådant ordentligt sug om att åka på semester igen, och nu till Island. Jag vill uppleva naturen, jag vill komma hemifrån, uppleva något nytt!


Ne nu sitter älsklingen och väntar på att jag skall skriva klart så vi kan äta middag, så nu är det matdags.

//CarroEllen