CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Söndag 6/10

Godkväll bloggen!

 

Då var det söndag igen. Den här veckan har varit ganska härlig på jobbet ändå. Vi har varit på skolan hela veckan, samt gått efter schemat, vilket inte känns som att vi har gjort en enda vecka egentligen. Det var bara en liten grej inbokad i torsdags, men det blev väldigt lyckat. Vi hade nämligen författarbesök av Petrus Dahlin, en barnboksförfattare. Så det var roligt och kul att se eleverna sitta och bara lyssna på någon annan.

 

I tisdags kom jag lite sent till jobbet, men det var inte alls mitt fel. När jag körde igenom Säve hörde jag på radion att det var en olycka i Kungälv, en fyrbilskrock på av/påfarten vid Rödbomotet, och att det hade börjat köa på. Jag som tyvärr inte kan innevägarna i Kungälv så bra, valde då att ställa mig i kön. Det tog 30 minuter att ta mig typ 200 meter, så segt. Så när jag satt där i kön så fick jag ringa jobbet och säga att jag skulle bli sen på grund av en olycka. Som tur är åker jag alltid hemifrån så jag har typ 20 minuters marginal tills jag börjar, vilket jag var väldigt glad över den här dagen då jag trots allt bara kom 10 minuter för sent. Sedan kom jag in i klassrummet innan alla elever ens hade hunnit sätta sig.

 

Två dagar den här veckan har jag fått skrapa rutorna på bilen, eller egentligen bara framrutan då det inte hade hunnit frysa på de andra rutorna än. Första dagen upptäckte jag att jag inte hade vinterpreppat bilen än, så jag hade inga isskrapor alls. Det enda jag hade var en fönsterskrapa, sådan som man använder när man tvättar fönster. Så jag fick starta bilen och dra på fläkten för fullt för att sedan använda den skrapan istället. Det fungerade ändå helt okej, då det inte satt så hårt på rutan. Men när jag kom hem den eftermiddagen tog jag fram alla saker som skulle ut till bilen inför vintern. Så nu är det bara vinterdäck som saknas, sedan är jag redo för kallare väder.

 

Igår hade Jesper och jag en fixardag här hemma. Vi storstädade, tvättade och skrev klart matlistan så vi var redo att åka och handla imorse. Så idag har vi varit och storhandlat, sedan har vi bara tagit det lugnt. Jag har varit väldigt trött den här helgen. Dels var jag väldigt trött efter arbetsveckan, dels har jag sovit dåligt de två senaste nätterna. Det har nämligen varit mycket ljud ute på gatan de två senaste nätterna. Igår var det både några grannar som hade fest. De vaknade jag av 03:40 inatt. Sedan vaknade jag flera gånger innan dess av att det var mycket folk ute, och mycket annat ljud. Imorse läste jag att det hade varit streetrace nere på leden, så det kanske inte var så konstigt att jag sov dåligt då, det brukar höras en del här också. Så natten som kommer hoppas jag verkligen att jag får sova bättre.

 

Veckan som kommer har jag än så länge bara två inbokade saker att göra. På onsdag skall jag byta däck på bilen, och på söndag, när jag fyller år, skall vi äta brunch på Arken, så det skall bli trevligt. På lördag skall jag också eventuellt åka och träffa en gammal klasskamrat från Ljungskile, men vi får se om det blir av.

 

Hoppas att ni har haft en bra helg alla bloggläsare.

 

//CarroEllen