CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Månaden som gått

Halloj bloggen!

 

Oj, nu var det länge sedan jag skrev här. Det känns lite som att den senaste månaden har gått i ett typ. Så här kommer en sammanfattning om vad jag har gjort den senaste månaden:

 

Sist skrev jag ju om att jag skulle på en intervju för "pedagog i fritidshem". Den intervjun gick bra, och jag uppfattade rektorn som nöjd också, vilket även jag kände mig efteråt. Så under två dagar kände jag mig nästan säker på att jag skulle få den tjänsten, men när jag vaknade upp dagen innan rektorn skulle höra av sig så hade jag en stark känsla över att jag inte skulle få det. Fråga mig inte var den kom ifrån, för det vet jag inte. Men ja, under fredagen, den dagen hon skulle höra av sig, väntade jag hela dagen på att hon skulle ringa. Men det gjorde hon aldrig. När klockan var 16:00 satt mamma och jag i bilen påväg upp till landet. Då förstod jag att rektorn inte skulle ringa, så jag gick då istället in och kollade mejlen för att se om hon hade mejlat mig istället, vilket hon hade gjort. Så ja, tyvärr blev det inget med den tjänsten, vilket kändes väldigt tråkigt då det var en väldigt trevlig skola.

 

Den helgen var jag med mamma och hennes kille på landet. Vi hade en riktigt härlig helg, och jag fick för första gången sova i det nya sovrummet på övervåningen. Det var så härligt att äntligen få flytta in i huset, slippa husvagnen. Den helgen blev det en del gräsklippning och ogräsrensning.

 

Den senaste månaden har jag även varit på ytterligare två intervjuer. Den ena som elevassistent åt utåtagerande barn, något jag inte alls känner mig bekväm med. Sedan tycker jag även att sådana elever skall ha mer välutbildad personal, vilket jag inte känner att jag är för den typen av jobb. Den andra intervjun var på en privatskola för elever med rörelsehinder. Inte heller det kände jag att jag passade för, så jag kände mig väldigt lättad när jag fick veta att jag inte hade gått vidare i rekryteringen. 

 

Jag har även varit sjuk med feber och förkylning i några dagar, låg utslagen en helg. Men det är jag bra ifrån nu.

 

En dag under Gothiaveckan träffade jag Malin i stan. Vi gick i lite butiker och avslutade med middag på Pinchos. Så vi hade en supertrevlig eftermiddag/kväll.

 

I tisdags förra veckan åkte älsklingen och jag till Mölndals stadsmuseum. Där hade de nämligen en utställning om 90-talet, vilket vi tyckte lät intressant och roligt, få minnas tillbaka på vår barndom. Det var en bra utställning med mycket saker ändå tycker jag som symboliserar 90-talet. Det var en del saker som jag hade glömt av som var väldigt roligt att se igen.

Forsen i "Kvarnbyn" intill museet.

 

 

Förra fredagen gick älsklingen på semester, så det firade vi med att åka till Varberg (igen). Men den här gången stannade vi två nätter, så vi hade en heldag på spat. Under lördagen var det dessutom torgmarknad utanför hotellet, vilket det är två gånger i veckan året runt. Så varje gång vi är där så tar vi oss alltid en sväng där också. Jag har länge varit på jakt efter en klänning, men har haft väldigt svårt att hitta det av någon anledning. Men som tur var hittade jag det på marknaden. En klänning som jag fastnade för direkt när jag såg den, så den fick följa med hem. 

Det var en riktigt härlig och mysig helg med bad, avslappning och massa god mat. Precis en sådan helg som både Jesper och jag behövde.

 

Middagen på fredagen.

Förrätt: Kall sparrissoppa med tångkorn, krispiga primörer och örtolja.

Huvudrätt: Röding med krossad potatis, sparris, fermenterad sparrissås och citron- och gräslöksolja.

Efterrätt: Jordgubbar med brynt smörkräm, rostad mandelkaka, citrongel och jordgubbssorbet.

 

Middagen lördagen.

Förrätt: Laxtartar med bakad äggula, smulad gräddfil, citronmarinerad gurka, dill och friterad potatis.

Huvudrätt: Sparrisrisotto med riven ost, friterad sparris och puffad potatis.

Efterrätt: Hallonmousse med lemoncurd, dulce de leche, rostad vit choklad och dulceglass.

 

Bild 1: Hotellet.

Bild 2: Fina blomsterarrangemang på torget.

Bild 3: Klänningen som jag köpte.

 

 

I tisdags mötte Jesper och jag upp Malin i stan. Vi gick först och åt lunch på Världskulturmuseet. Där åt vi deras trevliga buffé. Efter det gick vi till Universeum där vi var i 2,5 timme. Det var väldigt mycket folk där, men vi hade en trevlig eftermiddag ändå.

 

Några av djuren som var i regnskogen.

 

 

I onsdags mötte jag upp Malin i stan igen. Jag skulle nämligen till jobbcoachen, vilket jag har varit hela sommaren 1-2 gånger i veckan. Men i onsdags träffades Malin och jag innan för att äta lunch. Vi var och åt på "Bröd och salt" på Linnégatan. Efter det gick vi en sväng i Haga innan jag skulle gå till jobbcoachen.

När jag kom hem under eftermiddagen kände jag att jag inte mådde så bra, och efter en stund förstod jag att det var något med lunchen som jag åt som inte var helt okej. Så den kvällen kräktes jag flera gånger. Så ja, det blev en lugn kväll med lite pyssel här hemma, Jesper fick äta middag själv.

 

Igår var det dags för en utflykt igen, som vi hade bokat precis innan jag blev dålig dagen innan. Så den kunde vi inte boka av. Men vi kom iväg på den utflykten också, men vad det var får ni veta i nästa inlägg då jag skall fixa lite med bilder därifrån.

 

//CarroEllen