CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Blandat inlägg

Halloj bloggen!

 

Vad hände egentligen?! Helt plötsligt är det en månad sedan jag skrev här sist. Tiden går alldeles för fort. Men nu tänkte jag i alla fall skriva om vad jag har gjort den senaste månaden.

 

I mitten av maj åkte mamma och jag till landet en helg. Det var väldigt härligt att komma dit upp igen, men jag kände mig samtidigt lite orolig med tanke på att vi fick åka hem tidigare än vad vi tänkte i höstas när vi var där, men den här gången gick det bra då vi inte eldade någonting. Men ja, vi fick en härlig helg med lite fix. Framför allt grejade vi i sovrummet på övervåningen som nu äntligen går att använda, dock får vi gå på stege till övervåningen än så länge, så vi får väl se när trappan kommer upp. Men ja, vi knäskurade golvet i sovrummet och grejade med lite annat. Det kommer bli så bra där när vi även får upp tak- och golvlister också, och trappa. Utsikten från det sovrummet är magisk.

 

Bild 1: Eken och flaggstången.

Bild 2: Utsikten från sovrummet på övervåningen.

 

En fredag i maj åkte Kristin och jag till Ullared. Vi fick en trevlig dag med en hel del shopping.

 

I slutet av maj var det dags för uppföljningssamtal med Arbetsförmedlingen. Det blev ett samtal som jag uppfattade som kaos och superrörigt. Personen som jag pratade med pratade superfort samtidigt som hon förklarade att jag skulle börja på något program. Sedan gick hon väldigt snabbt igenom vad det handlade om. Hon pratade så fort att jag inte hängde med alls. När jag började ställa frågor så var hon väldigt tydligt att hon bara ville avsluta samtalet. Det jag fick veta då var i alla fall att jag inom en vecka skulle välja "leverantör". Vad det innebar var högst oklart. Hon sa att det skulle komma upp på "mina sidor" inom en kort stund. Dagen efter hade det fortfarande inte kommit upp, så då försökte jag ringa dem. Då hamnade jag på plats 88 i kön. Efter ett par timmar gav jag upp och lade på. Inte heller på förmiddagen dagen efter det hade det kommit upp något. Då ringde jag dem igen och hamnade då på plats 44 tror jag det var. Men oj vilken tid det tog. Även då satt jag i kö i knappt 2 timmar, men under den tiden kom det upp på "mina sidor" vad jag skulle göra, men då hade de istället tekniska problem med "val av leverantör". Gissa om jag var irriterad på dem efter de dagarna....

När jag väl fick valt "leverantör" så fick jag veta att AF skulle ringa mig inom en vecka för att meddela om den "leverantören" jag hade valt hade plats. Så ja, jag gick i en vecka och bara väntade på att de skulle ringa. Vilket de så klart inte gjorde. Istället fick jag ett brev på posten över en vecka senare om att det var klart, och att "leverantören" skulle ringa mig för ett första möte. Först när jag fick det brevet så kunde jag gå in och läsa lite mer om vad det var för typ av program som jag skulle börja på. Leverantör är tydligen en form av jobbcoach. Hur första mötet gick berättar jag i nästa inlägg...

 

Nu till något roligare. I augusti har Jesper och jag varit tillsammans i 15 år, vilket vi såklart tänkte fira. Vi visste att vi ville åka till Varbergs stadshotell och Asia spa, men med tanke på att det är mitt under högsommaren så valde vi istället att åka dit ett par månader tidigare då det är lugnare där. Så ja, den sista maj tog vi tåget ner till Varberg och stannade där en natt. Det blev en del spa och massor av god mat. Så ja, det blev riktigt lyckat och trevligt.

 

Bild 1: Förrätten, färsk stenbitsrom med sparris, bakad äggula, syrad grädde och friterad potatis.

Bild 2: Huvudrätten, Sparrisrisotto med ost och gula ärtor.

Bild 3: Mjölkchoklad, marinerade körsbär, körsbärsmaräng, dulce de leche-glass och rostad vit choklad. 

 

Ett par dagar efter att vi hade kommit hem från Varberg så åkte Jesper till Stockholm med några arbetskamrater, de skulle på någon mässa. Så ja, då var jag ensam hemma i nästan två dygn då tåget var ett par timmar försenat på hemvägen, vilket gjorde att han missade sista bussen hem, så han fick ta taxi istället. Så ja, jag har för mig att han var hemma runt kvart i 1 den natten.

En av kvällarna som Jesper var borta så åkte jag in till stan och mötte upp Malin. Vi gick i lite butiker då jag är på jakt efter en sommarklänning. Hur svårt skall det vara att hitta en klänning egentligen?.. Tyvärr hittade jag ingen klänning, men vi fick ändå en trevlig eftermiddag/kväll med god middag på Pinchos.

 

Det känns ändå som att jag har haft en del att göra den här månaden, men nu börjar jag känna mig grymt trött på att bara gå hemma. Nu har det ändå börjat komma upp lite jobbannonser som jag har sökt, dock som "lärare/pedagog i fritidshem" så vi får väl se vad som händer där. Jag har fortfarande ett gäng skolor som inte har hört av sig än. Men nu hoppas jag verkligen att jag får ett jobb till höstens terminstart.

 

Vad jag har gjort den senaste veckan får ni veta i nästa inlägg, då detta blir väldigt långt annars.

 

Ha en riktigt bra helg alla bloggläsare!

//CarroEllen